Csicserikrém recept
10 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csicserikrém hozzávalói:
1 db csicseriborsó konzerv
2 kocka ömlesztett sajt
2 ek. majonéz
1 ek. mustár
1 ek. ketchup
1 ek. vaj
1 ek. tökmagolaj
1 ek. olívaolaj
1 ek. citromlé
ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt római kömény, kaporlevél, kevés méz (vagy édesítőszer)
A Csicserikrém elkészítési módja:
A csicseriborsó konzerv levét leöntöttem. Ezután minden hozzávalót a késes aprító edényébe tettem és alaposan összeaprítottam az egészet. Végül egy zárható dobozba öntöttem át és már tettem is be a hűtőbe, ahol egy hétig is eláll. Pirítósra, puffasztott rizsszeletre vagy péksüteményre kenve nagyszerű szendvicskrém válik belőle, ami szinte megunhatatlan reggelire vagy vacsorára a kedvenc teánk, vagy kakaónk mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. aug. 25. 18:05
A csicserikrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.