Kovászos uborka krémleves recept
5 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kovászos uborka krémleves hozzávalói:
4 db közepes kovászos uborka
3 dl kovászos uborka lé
2 dl zöldség alaplé
2 dl joghurt vagy kefir
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors, kaporlevél
díszítéshez:
pár csepp olívaolaj, kovászos uborka, levesgyöngy
A Kovászos uborka krémleves elkészítési módja:
Az uborkákat felkockáztam és a turmixgép edényébe tettem. Hozzáadtam a hideg zöldség alaplevet, az uborka levét, a joghurtot és fűszereztem. Ezután az egészet a turmixgéppel pürésítettem. Ha hideg alapanyagokkal dolgoztunk, akkor nem is kell hűteni, ellenkező esetben 1-2 óra jót tesz neki a hűtőben. Tálaláskor a tetejét megszórtam kaporral, kovászos uborka szeletekkel, levesgyönggyel díszítettem és pár csepp olívaolajat csepegtettem rá. Kizárólag hidegen fogyasztjuk ezt a remek hőségűző krémlevest.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2021. aug. 21. 16:41
A kovászos uborka krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.