Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kovászos uborka krémleves recept

Kovászos uborka krémleves recept


Elkészítési idő 5 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kovászos uborka krémleves hozzávalói:
4 db közepes kovászos uborka
3 dl kovászos uborka lé
2 dl zöldség alaplé
2 dl joghurt vagy kefir
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors, kaporlevél
díszítéshez:
pár csepp olívaolaj, kovászos uborka, levesgyöngy


Kovászos uborka krémleves

A Kovászos uborka krémleves elkészítési módja:
Az uborkákat felkockáztam és a turmixgép edényébe tettem. Hozzáadtam a hideg zöldség alaplevet, az uborka levét, a joghurtot és fűszereztem. Ezután az egészet a turmixgéppel pürésítettem. Ha hideg alapanyagokkal dolgoztunk, akkor nem is kell hűteni, ellenkező esetben 1-2 óra jót tesz neki a hűtőben. Tálaláskor a tetejét megszórtam kaporral, kovászos uborka szeletekkel, levesgyönggyel díszítettem és pár csepp olívaolajat csepegtettem rá. Kizárólag hidegen fogyasztjuk ezt a remek hőségűző krémlevest.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kovászos uborka krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook