Allergia vagy orrpolip? (tudásbázis)
Olyan variáció is létezik (koponya CT után kiderült az orrpolip)hogy magát a polipot irritálja a por és ekkor következnek be a tünetek, lsd bő váladék folyás.
Az még nem tisztázott hogy maga a por allergia váltja e ki a polip létrejöttét, de sajnos túl sok esetben a fenti a helyzet. Vagy a nem (helyesen) kezelt porallergia negatív hatással lehet a polipra (és vissza).
Sajnos a jellemző helyzet az, hogy a kiváltó okot nem kezelik, csak a kialakult állapotot. Ami lófüttyött sem ér. Ragaszkodni kell a CT-hez. Volt olyan eset hogy csak CT után derült ki a több éve húzódó súlyos porallergia oka a polip.
hagyd el a tejet, tejterméket 2-3 hétre az étrendjéből, meglátod, kitisztul az orra
a tej erősen nyákosít, allergiás, orrfolyós, fülgyulladásos gyerekeknél le szokták állítani a jobb orvosok a fogyasztását, mert fenntartja a tüneteket mindenféle "kegyszer" ellenére is
Miért nem viszed dokihoz?
Mi is átlag emberek vagyunk,nem tudhatjuk mi a baja!!
Monitoron keresztül meg pláne nem!
További ajánlott fórumok:
- A bőrgyógyász ma azt mondta, hogy rühes vagyok, ellentétben a háziorvossal aki szerint allergiám van!
- Terhes vagyok és kijött rajtam az allergia, mit csináljak?
- Atópiás dermatitis, ekcéma, és allergia esetén járhat emelt családi pótlék, vagy közgyógy?
- 3 éves gyermek mellé panelban kistestű kutya vagy macska legyen? Nem tudom, félek, hogy nehogy allergia jelentkezzen...szerintetek?
- Sziasztok! Mint kiderült paracetamolra, és ibuprofenre is allergiás vagyok. Milyen fájdalomcsillapítót szedhetek?
- Hogyan tudhatnám meg, hogy allergiás vagyok-e a darázscsípésre?