Hogyan tudhatnám meg, hogy allergiás vagyok-e a darázscsípésre? (tudásbázis)
Mit csináltál?
Amúgy mindegy is.
Értem, értem. De jelentem, semmi bajom, még élek. :D
Csak mivel először csípett meg, fogalmam sem volt, h allergiás vagyok-e vagy sem? De szerencsére az ijedtségen kívül nem volt semmi probléma. Köszönöm szépen mindenkinek a kommenteket! :)
Köszönöm!
Ecetes borogatás van még mindig rajta, közben a szomszéd nénitől kértem kalcium pezsgőtabit és Fenistil gél is van itthon.
Ha eddig nem lett semmi bajod, akkor már mem is lesz! :)
Mellesleg a darázscsípés jó ideig kellemetlenül fáj - allergia nélkül is!
Azért mondom, hogy ha igazi allergia lenne, akkor sokkot kaptál volna, nekem sajnos volt benne részem, osztálytársamat csípte meg, kikísértem a mosdóba, és ott ájult el, kapott görcsrohamot, jött érte a rohammentő! Nah, az az igazi allergia.
Egyébként ecetes, vagy citromos borogatás, és kalcium, vagy fenistil csepp (ha van otthon).
Vagy saját magam, mert egyedül vagyok itthon.
Most megnéztem tükörben, már kezd piros kör lenni körülötte, kb. fél tenyérnyi és keményebb ott a bőröm.
Akkor, ha a helyedben lennek nem izgulnek...
Ha van egy rezbol valo penz ermed (peny), celluxal kosd ra a csipesre.
Nem engedi megdagadni.
A mehecske csak egyszer tud megszurni, es akkor kiszakad a potrohabol a fullankja, es utanna belehal.
A darazsnak nem szakad ki, tehat tobbszor is megtud csipni. De ha meg sem dagadt, akkor csak a csipeset erzed, es lehet, a merget nem is nagyon pumpalta beled.
Köszönöm mindenkinek! :)
Még azóta sem érzek más tünetet.
Eléggé megijedtem, most volt ilyen először, fel fogok rá készülni.
ha feloraja csipett meg, ha alergias lennel ra, mar akkora daganatod lenne ott mint egy tenisz labda!
Es van?
További ajánlott fórumok:
- Tegnap reggel meghalt az Édesanyám. Nekem az a gyanúm, hogy pszichiátriai gyógyszert is kapott a szomszédtól. Hogy tudhatnám meg?
- Aki allergiás a háziporatkára annak milyen gyakran jelentkezhetnek a tünetek{fulladás, stb...}?
- Mivel lehet enyhíteni a darázscsípés okozta fájdalmat?
- Mire allergiásak az ekcémások? Mitől alakulhat ki az ekcéma?
- Hogyan tudhatom meg, hogy kisfiam allergiás-e a darázscsípésre pl.? És ha bekövetkezik a baj, akkor mi a teendő?
- Honnan lehet tudni, hogy valaki allergiás a darázscsípésre?