Álláskeresés: érdemes személyesen bemenni a boltba? (tudásbázis kérdés)
egyenlőre most én sem számítok másra, ugysem fogják azt mondani egyik helyen sem, hogy holnap már mehetek is próbanapra (bár ígylenne:)) De muszáj a munka! Sajnos már nem dobják az ember után...
Igen.. és ez elkeserítő! Hogy jelentkezem, várom hogy visszajelezzenek bízom benne, hogy hívjanak vagy valami, és semmi, mert csak megkellet hirdetni az állást, pedig már megvan rá az ember....
Persze,csak a x-ik kilincselés után....,majd keressük,küldünk emailt,hívjuk....,kicsit elmegy az ember kedve,én is ebben a cipőben járok:-)
Sok helyen igaz ez.Tudom,mert én is munkakeresésben vagyok,estem már be az utcáról én is így.De az esélyt hadd adjuk már meg magunknak!Soha nem lehet tudni,hogy.... :))))
Nem szeretnélek elkeseríteni,de a legritkább esetben vesznek fel az "utcáról" alkalmazottat .A hirdetett állások is általában már be vannak töltve...,csak meg kell hirdetni nyilvánosan ...:(
Hát igen, inkább próbálkozom, minthogy itthon üljek, veszíteni valóm nincsen! Siófokon próbálkozom!:)
Szerintem teljesen korrekt hozzáállás,valóban ebből fogják látni,hogy neked tényleg munkára van szügséged!! :)
Melyik nagy városban fogsz keresgélni? Hátha valaki oda valósi és tudna segíteni!
Inkább próbáld meg,mint hogy benned maradjon az az érzés,hogy "mi lett volna,ha....".Annál rosszabb nincs.Nem veszítesz vele semmit.
Persze, próbáld az üzletvezetőt kérni, mert egy sima alkalmazott nem foglalkozhat ilyesmivel, nem ő az illetékes. Ha megkérdezik, miért keresed, mondhatod hogy önéletrajzot szeretnél leadni.
A 3. boltba már rutinosan fogsz bemenni. :O)
Mondd azt, hogy munka ügyben jöttél, és az illetékest keresed akivel ezzel kapcsolatban beszélhetnél.
Aztán elirányítanak, vagy odahívják a vezetőt, hacsak esetleg nem pont vele találkozol először, vagy ha nincs bent, akkor az alkalmazott el szokta venni az önéletrajzot.
Köszönöm szépen a sok tanácsot, így már bátrabban indulok neki a keresésnek, és reménykedem benne, hogy sikerül valahol elhelyezkednem! Még egy kérdés:) Az üzletekbe ha bemegyek, akkor egyből az üzletvezetőt kell keresnem, vagy mondjam el a mondanivalóm az alkalmazottnak, és ha véletlenül nem ő lenne az üzletvezető is egy személyben, akkor úgyis szól a főnökének? Ilyen dolgokban nagyon parás vagyok, de ha már ott vagyok, akkor nincs gond:) Hál istennek többen is mondták már rám, hogy nagyon talpraesett vagyok (noha én nem így érzem sokszor:):)
Szerintem nem gáz: láthatják,hogy elszánt vagy,TÉNYLEG keresed a munkát,és nem csak egy papír leszel a halmaz alján,hanem már társítanak az önéletrajzodhoz egy arcot és egy benyomást is.
Én is csináltam ezt mostanában többször is.Igaz,munkám nem lett,de az Önéletrajzot eltették,aztán hátha... De úgy gondolom,látják,hogy valóban dolgozni szeretnék,szóval menj csak bátran!És sok sikert Neked!!!!
anno en is igy vettem fel embereket.
behoztak az öneletrajzukat, gyült a fiokomban es amikor felsöbb utasitasra kellett munkaeröt felvenni, akkor belölük valogattam.
Szerintem jarhato ut!
Es anno en is igy kerestem munkat, habar nem igy vettek fel.
Én ma házhoz megyek!Nem viccelek!Munkáért megyek puncsolni!Engem nem érdekel már!A nyakára fogok járni az illetőnek...
szerintem nem gáz! sőt...manapság szinte csak így lehet állást találni. Próba szerencse!!!
Aki otthon ül és várja a sült galambot, annak tuti nem lesz munkahelye.
Hajrá!!!
Szia.
Én is csinálta így anno, és sok helyről vissza is hívtak.Egyáltalán nem gáz.A multiknál szokott lenni egy postaláda, amibe be kell dobni az önéletrajzokat, én így találtam munkát.
Így kell csinálni, ugyanis így látják rajtad, hogy szeretnél dolgozni. Ha nincs is felvétel, a legtöbb helyen elteszik az önéletrajzod, és esetleges üresedés esetén onnan válogatnak. Egyébként az állásoknak a döntő többségét nem is hirdetik meg!
Sziasztok! 2 hete sajnos nincs munkám, az internetet természetesen böngésztem állás ügyben, de nem sokra jutottam, nagyon kevés az ajánlat. Arra gondoltam, hogy a közeli nagyvárosba felmegyek, és a nekem szimpatikus boltokba bemegyek az önéletrajzommal, és megkérdezem nem e keresnek esetleg embert! Szerintetek ez a módszer nem gáz? Sajnos más ötletem nincs!
További ajánlott fórumok: