"Állásinterjúra" mit vegyek fel? (tudásbázis)
Szerintem nem kell kosztüm, de ha valaki azt akar felvenni, akkor tegye.
Egy jó nadrág vagy szoknya+egy jó felső és jól nézünk ki benne, de nem közönségesen. És a magas sarkú sem feltétlen szükséges.
Aki nem olyan szférába akar dolgozni, ahol a kosztüm/öltöny alap, illetve a stílusa sem olyan, az csak kiemeli az öltözékével, hogy nem oda való.
Én pl. simán mehetek sportosan banki szférába interjúra, mert úgy is bankosnak tűnök.)
Itt a fórum címe, keress rá:
"Állásinterjúra" mit vegyek fel?
Huhh ha nem haragszol meg, de csapnivaló a helyesírásod. :S
Amúgy én semmi extrát nem szoktam felvenni. Egy csini nadrág(nem farmer), egy inggel(nem fehér, nem piros, nem kivágott, nem átlátszó), egy magassarkú, pár kiegészítő, egy laza smink, egy határozott mozdulat, és GO! :)
Azért sok sikert! :)
Én két állásinterún voltam mostanában:
- az egyikre elegánsan csíkozott sötét öltönyt vettem fel világoskék csíkos nyakkendővel, (kissé már megkopott) egybebeőr fekete cipővel. A három interjúztatón felül kigombolt világos ing volt sötét szövetnadrággal.
- a másikra kék farmert és sötétbarna pulcsit húztam, galléros nyakú pólóval, a gallért szépen kitűrve a pulcsi fölé. A cipő maradt.
Még nincs eredmény, majd megírom melyik jött be... ;-)
Szerintem pedig a megfelelő ruházat a következő lett volna!
Alulról kezdem.
Fehér frottírzokni, fekete szandálcipővel, bordázott cicanadrág, lila hosszú ujjú póló, fölé nagy virágmintás "nejlon otthonka". Hideg esetén, fölé vett bilikék okán dzseki, fejre pedig rózsaszínű, kézzel kötött - lehetőleg "bogyómintás" - sapka!!
Na milyen összeállítás?!?
Akkor az a főnök félthette a posztját, nehogy a több tudásoddal kifúrt.
Na igen, egy állásra való jelentkezésnél nem könnyű eltalálni, milyen összeget írjon be az ember. Eddig még csak olyanról hallottam, hogy a túl magas összeg volt a baj.
Miért rossz, ha valaki keveset ír? Talán úgy ítélik meg, hogy a saját tudását, munkaerejét nem tartja sokra?
Ez az amit előre nem tudhatunk. Egy időben sok interjún voltam, igaz más szférában. Az egyiken pl. azt mondta a nő, aki interjúztatott, hogy azt tanácsolja, hogy sminkeljem magam kicsit erőteljesebben. Én meg azt tanácsoltam neki (tudom gyerekes módon), hogy ő meg fogyjon le szerintem.
Sose tudjuk előre, hogy mi az ami épp zavarja az interjőztatót velünk kapcsolatban és azt sem, hogy mi lesz neki tetsző...
A lényeg, hogy felvették a fórumindítót:)
Sok sikert a munkájához:)
De továbbra is azt gondolom, hogy az igényesség ott kezdődik egy állás interjún is, hogy tudjuk mibe kell megjelenni.
Amit írtál az jó természetesen, de azt gondolom, hogy nem egy bolti interjúra. És persze nem azért, mert azt kevesebbnek gondolom, mint egy pl. bankos interjút.
Véleményem szerint teljesen jó lett volna a fekete farmer és a jó felső az interjúra. Amit írtál az pedig egy bankos, titkárnői stb. interjúra való.
Volt rá példa, hogy azért nem vettek fel valahová, mert túlöltöztem magamat. Amikor beléptem rájöttem, hogy ide nem kellett a szövetnaci és a blézer. A főnök meg is említette és még azt is, hogy a végzettségem miatt nem csak nála van magasabb képzettségem, hanem az összes ott dolgozónál.
Az állás interjúra tudni kell felöltözni és azt is, hogy mennyi az a pénz, amit kérhetek. Nálunk volt olyan, hogy azért nem hívtunk be valakit interjúra, mert túl kevés fizetést kér.
Oké, nekem legalább 50-et kidobott, és ruhával kapcsolatban is olvastam a napokban róla.
Egyértelmű számomra, hogy ne farmer legyen és ne kirívó ruha az illetőn. Sok sikert kívánok neked.
További ajánlott fórumok:
- Veled milyen fura vagy durva dolgok történtek állásinterjún?
- Sok fiatal jön hozzánk állásinterjúra, kérdezik, van-e home...
- Érdemes-e elmennem erre az állásinterjúra?
- Voltatok már olyan állásinterjún, ahol IQ tesztet is kellett kitölteni?
- Telefonon ismeretlen állásinterjúra hívtak. Átverés lehet?
- IKEA, mint munkahely? Kínos állásinterjúk.