Sok fiatal jön hozzánk állásinterjúra, kérdezik, van-e home... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
a 4 napos hettel mi a gond?
lehet ugy gondolta 4 nap onsite 1 nap home office
Én képtelen vagyok munkahelyen 8 óránál többet dolgozni.
Annyira sajnálom magam a plusz órákban, hogy képtelen vagyok koncentrálni a melóra:DDDD
Meg akkor is, ha nem reggel 8 tól délután 4-5 ig kell dolgoznom, hanem délután vagy éjszaka. Nem bírom a műszakozást sem az önsajnálat miatt...;)
És mivel vonzzátok be, tartjátok meg a jó munkaerőt? Ennyivel jobb a fizu mint a versenytársaknál? 😉
Csak mert közel azonos fizunál a HO lehetőség fog nyerni a munkaállalónál. Sőt. Szerintem a HO lehetőség kb +30% fizuval lehet kb egyenlő a munkaerőpiacon. Egyedülálló, helyi lakosnak. Csaladosnak, messze lakónak még több.
Egy cégvezető mondta linkedin-en, hogy ő mindig örül, ha versenytárs csökkenti vagy megszünteti a HO-t, mert akkor lehet levadászni tőlük a legjobb embereket. 😊
Röhögtök rajtuk? De miért? Megkérdezi, hogy teljes képet alkothasson arról, milyen feltételeket kínál a munkaadó, hogy dönthessen, megfelel-e pozíció.
Vacak állásból van sok, nem kell már az interjún is maga alá alkudnia.
Teljesen egyetértek.
Dolgoztam fejvadász cégnél,és nemcsak a fiatalok,de a középvezetői pozícióra megkeresett,már nem zsenge korúak is beépítették az alap elvárásokba a home office-t a Covid után.Sosem felejtem el,mikor egyikőjük azt mondta,amióta home office is van,azóta “van élete”:ébren is látja a gyerekeit.
Munkaadóként lehet kiröhögni az igényt,csak aztán majd nem lesz,aki az adott cégnél óhajt dolgozni.
Én magam sem mennék már el napi bejárást megkövetelő céghez.
A munkaadók egyik napról a másikra zavarták haza a dolgozókat a Covid idején,évekre.(Én az akkori főnököm pl 1,5 évig nem láttam személyesen,még felmondanom is online kellett)Aztán azt hitték,csettintésre újra ott ül majd az irodai íróasztalához szögezve mindenki minden áldott nap.Aztán csodálkoztak,hogy nem…Persze,fáj,hogy kihasználatlanul állnak a drágán bérelt irodák.
A fiataloknak pedig a Covidtól függetlenül is más az értékrendjük,nem óhajtanak orrvérzésig,tizenórákat dolgozni naponta.Én személy szerint ennek örülök,mert a tőlük idősebb dolgozók is profitálnak abból,ha nem az lesz a dícséretes hozzáállás a kollégák közt,hogy ki az aki estig ott csücsül az irodában.
Ez persze az én közegem,nyilván más munkakörökben,fizikai munkában nem jön szóba a home office.
Jellemzően így van...
Tényleg tudatlanul tettem fel a kérdést, nincs rálátásom típusos irodai munkára, a hivatali ügyfelesek más tészta.
Ha belefér, ha nem, akkor is jobb a heti 4 nap meló.
Szerintem, legtöbb helyen éjjel és nappal is kellene dolgozni, akkor sem lenne elég az idő...
Én csak azt nem értem, hogy mit csinálnak 5 napig, ha 4-be is belefér.
Nyilván humánusabb, mint a leépítés.
Mindig utáltam a bejárást a munkahelyre és mikor először számítógép került elém az volt az álmom, hogy ezt otthonról végezhessem.
Az ugyan hiányzik, hogy a kollégák nincsenek rögtön elérhető közelségben, nincs háttérzaj, nem kiabálhatom a levegőbe az éppen aktuális kérdésemet... helyette itt a tv és az internet, telefon, mailek.
Szabadon dolgozhatok nappal vagy éjjel, amikor az agyam, a gondoltaim tudom koncentrálni.
Közben ellátom az állatokat, mosok, főzök.
A cégeknek sem mindegy, hogy komoly összegeket fizetnek-e ki az irodabérletekre, azok fenntartására vagy néhány ezret a munkavállaló rezsijébe.
Dél -Afrika
Izland
Belgium
Japán.
Ezekben az országokban már részben működik a négynapos munkahét.
Sokkal hatékonyabb, egészségesebb és kiegyensúlyozottabb a munkavállaló.
A fiatalok remekül csináljak,hogy nem hajlott gerinccel mennek a szent munkaadó elé.
Megváltozott a világ ebből a szempontból és ez így jó.
De, ez kiderült egy hsz-ebol, írta, hogy az alsó sorban van leírva...vagyis utalt rá, hogy ott írják nincs HO, mégis megkérdezik.
Sztem egyrészt van, aki megpróbálja így is, hátha ki lehet alkudni, a másik fele meg nem emlékszik mire küldte el az önéletrajzát a másik 600 mellett, ahová jelentkezett.
Nem is értem, hiszen pont az ügyfélszolgálat az, amit total HO-ban nyomnak szinte mindenhol!
További ajánlott fórumok:
- Veled milyen fura vagy durva dolgok történtek állásinterjún?
- Érdemes-e elmennem erre az állásinterjúra?
- Voltatok már olyan állásinterjún, ahol IQ tesztet is kellett kitölteni?
- Telefonon ismeretlen állásinterjúra hívtak. Átverés lehet?
- IKEA, mint munkahely? Kínos állásinterjúk.
- Az állásinterjúk során milyen lehetetlen kérdésekre kell felkészülni?