Alkotmányellenes elbocsájtás kérdésében tudna valaki segíteni? (beszélgetés)
Sajnos csak 4 éve dolgozom ezen a helyen, úgyhogy csak egyhavi végkielégítés jár.
Azóta megnézte a főnököm a neten (próbál segíteni), és azt mondta, úgy írták, hogy június 1jétől már lehet pereskedni. Először munkaügyi bíróság, ahol elutasítanak, és azzal mehetsz az alkotmánybíróságra, ahol 100 !osan megnyered a pert.
igen jól értelmezted, nem visszamenőleges hatályú, így még most lesz egy újabb "szórás" májusig...
szerintem erre a kérdésre az lenne a megoldás, ha határozott idejű szerződéseket kötnének, és akivel meg van elégedve a főnök annak hosszabbítják, akivel nem, az mehet...ugyanis a határozatlan idejűvel az a baj, hogy annyira bebetonozták magukat azok is,akik csak a kávét kevergetik, hogy nem lehet tőlük megszabadulni...
egyébként meg örülj neki, hogy kapsz végkielégítést, mást csak úgy "simán" elküldenek, és semmilyen plusz pénzt nem kap...nézd a jó oldalát, legalább pár hónapra kapsz még pénzt, amíg találsz másik munkát. (de miért csak 1 hónapot kapsz, nem több járna?)
Most néztem vissza a tegnapi híradót, azt mondják, hogy május 31i hatállyal szüntetik meg a törvényt, úgyhogy úgy látom, nem tudok mit tenni.
Először arról volt szó, hogy visszamenőleg fogják január 1jétől megszüntetni a törvényt.
De hogyan?
Levélben?
Igen, csak akkor a munkaügyi bíróság kötelezi őket, hogy vegyenek vissza. Akkor viszont kreálnak egy indokot, hogy kirúghassanak. Nyíltan megmondták a szemembe, hogy ha így nem, akkor úgy rúgnak ki, és akkor még végkielégítés sem jár.
Mióta nem dolgozom, a polgármester már odavitte a feleségét, a fia képviselő, az egész pereputty benn ül a hivatalban és irányítják a falut. És ezt hagyja a magyar törvénykezés, hogy ilyen lehessen egy faluban.
szerintem mégiscsak elmehetnél munkaügyi bíróságra, ha más nem akkor tanácsért.
Én nem hagynám ennyiben...
Köztisztviselő vagyok.
Az új törvény értelmében januárban indoklás nélkül bocsájtottak el. Ezt a törvényt ugye először csak a kormánytisztviselőkre szerették volna alkalmazni, de az alkotmánybíróság azt mondta, ez így nem helyes, diszkriminatív, és ki kell terjeszteni a köztisztviselőkre is. Így a visszaküldött törvény módosítás után elfogadták.
Most viszont tegnap volt a híradóban, hogy mégiscsak alkotmányellenes.
Mikor elbocsájtottak, ez is benne volt a pakliban, kicsit fosott a munkáltatóm, hogy ha visszavonják a törvényt, munkaügyi bírósághoz fordulhatok, és kötelesek is visszavenni.
Én viszont nem szeretnék visszamenni, mert olyanok lettek a körülmények, hogy tutira kicsinálnának. Így az elbocsájtásom miatt jár egy havi végkielégítés.
Az lenne a kérdésem, ha tudna valaki segíteni, hogy milyen lépéseket tehetnék, amivel valami kárpótlást kapnék ezért, viszont a végkielégítést nem veszíteném el.
További ajánlott fórumok:
- Hány éves kortól avassuk be és milyen módon a gyereket a temetés és a halál kérdésébe?
- Akit rendkivüli felmondással elbocsájtanak, kirúgnak, annak jár munkanélküli?
- Gyes-ről céghez visszamenő kismamákat köteles a cég visszavenni vagy elbocsájthatja?
- Igaz, hogy az AB Aegon-nál csak 3 hónapra veszik fel az embereket, utána elbocsájtják?
- Tud valaki nekem segíteni foltos kopaszodás kérdésében?
- GYED Extra, családi adókedvezmény kérdésében tudna valaki segíteni?