Igaz, hogy az AB Aegon-nál csak 3 hónapra veszik fel az embereket, utána elbocsájtják? (tudásbázis kérdés)
Ráadásul a start kártya is korhoz kötött és csak 2 évig használható, ha jól emlékszem...
Én támogatom a 3 hónap felmondási időt, mert nem csak munkáltatót, hanem munkavállalót is védi!
De hallottam már olyat, hogy ingatlanközvetítő (egy nevesebb) úgy vette fel az embereket, hogy a fix (50 000 ft) csak a 3 hónap után jár, addig meg betanítás, kisegítés, stb, vagyis kb 3 hónapig szinte ingyen dolgozik, majd pedig kirugják. Az ismerősöm, akinek ezt felajánlották kiröhögte, h ennyira ne nézzék hülyének, de biztos van aki bevállalja!
pénzt sosem kapnak a cégek,ez baromság.pályakezdő után a start kedvezményt kapják,valamint olyan munkanélküli után kapnak járulékkedvezményt,akik minimum 1 évig azok voltak.
az meg,hogy három hónap után elküldik az embert,szerintem pont azért van a legtöbb esetben,mert addigra kiderül,hogy mégsem vált be...
Csak az ok nélkülre reagálnék:
Ismerősöm nagybátyja egy országos pénzintézetnél dolgozott Bp-n már évek óta.Amikor is ráfogták a dologra,hogy létszám leépítés.kitöltették vele a felmondási időt.Majd még le sem telt a felmondási idejük,amikor a pénzintézet rájött,hogy kirúgta a belváros legjobb szakembereit,akik már évek óta a kezükben tartották az egész hiteles dolgot...
Én dolgoztam olyan munkahelyen ahol egy seggfej volt a főnök,és igenis jól esett az,hogy az utolsó munkanapomon a munka befejezésekor este azt mondhattam neki,hogy ma jöttem utoljára.
Azután nem kapnak pénzt, hogy felvesznek valakit hidd el. A cég csak abban az esetben kap pénzt, ha a felvett ember pályakezdő vagy szakmai gyakorlaton van, egyéb esetben nem!
Amúgy én támogatom a 3 hónap próbaidőt, mert volt, hogy én 2 hónap után felálltam és hazasétáltam, mert kezdett elfajulni a dolog!
Én tényleg csak azt tudom elképzelni, hogy azért rugják ki hogy ne emeljék a fizut. Én is mindenhol úgy kezdtem, hogy első 3 hónapra jelképesen kaptam pénzt, amit majd a szerződés véglegesítése után jelentősen emelkedett!
végül is a három hónap is csak pénz, ha fizetnek.
Az a baj, hogy nagyon sok helyen meg még egy létminimumot sem adnak, csak jutalékot. Nincs egy normális munka!
További ajánlott fórumok:
- Milyen híres három nevű embereket ismersz?
- A kövér embereket miért bántják, a soványakat pedig miért nem?
- Tucatnevű hírességek. Írjatok Kiss, Nagy, Kovács, Szabó, Tóth nevű ismert embereket.
- Mit tegyek, ha a munkatársaimat, vagyis a tényleg hétköznapi embereket nehezen viselem, a témáik zavarnak inkább? (Tv, híradó, pletyka, stb)
- Gyűjtsünk össze egy topikba híres embereket /tudós, felfedező, író, stb. Szül.év, hely, jellemezd pár szóval/.
- Miért nem szeretik a legtöbb helyen a nem felszínes, mély érzésű embereket?