Gyes-ről céghez visszamenő kismamákat köteles a cég visszavenni vagy elbocsájthatja? (tudásbázis)
Pillangó2004 14. hozzászólására válaszoltam az előbb, bocsi, azt kihagytam.
Ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy mi van, ha valaki a gyes lejárta után megy vissza.
Tulajdonképpen miért is ne írnám ki?:))
Vízmű.Megyei.
Szóval nagy cég.
Nekem a helyem elvileg fenn volt tartva.Persze elvileg,mint a példa mutatja....:(
Nagyon köszönöm,és remélem Te pedig talász egy rendes helyet.A Tescó meredek,nem sok jót hallok róla...
Kötelesek visszavenni!
És nem rughatnak ki addig a napig, amíg be nem tölti a gyerek a 3. évét.
Én jeleztem pár hónapja, hogy szeptembertől visszamennék, és vissza is vettek - nem azért, mert olyan jófejek, hanem mert KÖTELESEK.
Az már más kérdés, hogy február 22-én már simán kirughatnak (febr. 21-én lesz a kislányom 3 éves).
Én is azt mondom, hogy nem zörög a haraszt...!
Mindig ezt csinálják! "Kiszivárog" valami, megvárják a reakciókat, aztán visszakoznak!
Ja oké semmi gond,csak azt hittem ott...az én helyem is betelt ahogy eljöttem, mondjuk én nem is szándékozom vissza menni...:S
Mindegy sok szerencsét, reméljük vissza vesznek rendesen!!!
Jaj de imádom őket.....
Egyébként a semmi nem tud kiszivárogni:DD Úgyhogy cáfolhatják,ahogy akarják,mert valószínű igaz,csak hát szépítenek,amíg lehet.
Sziasztok!
És aki hamarabb vissza megy?
Nekem 18 hónapos lesz a fiam mikor kezdek!
Ez azt jelenti, hogy 3 éves koráig védve vagyok és nem rúghatnak ki?
Nem.
De nem merem ide kiírni,ha valakit érdekel,megírom privibe.
Köszi az infókat.
Én is hallottam erről a törvénytervezetről,de még nincs döntés az ügyben,bár ez csak idő kérdése....
Sziasztok.
Nekem most aug.28-án jár le a gyesem.A cégnél ahol dolgozom,beszéltem a főnökömmel.Azt mondta,hogy ahol voltam,ott most teljes a létszám,és nem tudja,hogy lesz a visszajövetelem.Megpróbálnak visszavenni,akár egy másik helyre.Tul.képpen rendes volt,de meg kell beszélnie a közvetlen főnökömmel,és a személyzeti osztály vezetőjével.Szóval jövő héten mondják meg,hogy hogyan tovább.
Még van három hónap szabim,azt ki kell vennem,jan.2-án kezdenék,vagy a régi helyemen,vagy egy másik helyen,ha visszavesznek.
Tudnátok nekem erről mondani valamit?
Nekem úgy rémlik,hogy gyesről visszamenő anyukákat vissza kell venniük.
Köszönöm előre is a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek sok anya szül azért második, harmadik gyereket mert egyszerüen nem hajlandók visszavenni a munkahelyére?
- Ha 8 évig nincs fizetve a Tb, kérhetik visszamenőleg?
- Közösségi oldalon hirdettem egy csizmát. Ma jöttek érte, kifizette a vevő. Erre most ír, hogy nem lett jó a méret, ti visszavennétek?
- 3 gyerek mellett visszamenni dolgozni?
- Hogyan lehet visszavenni a 2 éves gyermek alvásából?
- Ha szemeteltem és felírták a rendszámomat, de negyed óra múlva visszamentem és összeszedtem a szemetet akkor lehetek bajban?