Albérletet keres/kínál (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Újpesten kiadó lakásom van
Közvetlenül Top Shopnal kb 3 perc
A lakás butorozatlan. De gépesített
Teljesen új 3 éve lett felújítva
A lakásba van beépített szekrény
A konyhába is van szekrény szintén.
Amit a lakasrol tudni kell
Pici amerikai konyhas. A hálószoba fürdő és WC egyben van. Jelenleg január 31 ig ki van adva.
Feltétel közjegyzői szerződés.
Lakber 120.0000// hó és 2 havi kaucio. Természetesen +rezsi
Nem akadály a dohányzás a gyerek kutyus vagy cica.
Gyerek és állatbarát lakás.
Amennyiben felkeltette az érdeklődést itt lehet jelentkezni vagy a 06 70 6166070 es számon bármikor
A lakás február 2.tol lakható
Házaspár keres hosszú távra, 1.5-2 szobás kiadó lakást vagy házat Pilisvörösvár, Pilisszentiván, Solymár környékén. Gyerek, állat, káros szenvedély nincs.
E-mail: otthontkeresunk2020@freemail.hu
Sziasztok!
Fiatal gyermektelen pár részére keresek albérletet vagy kiadó lakást Érden vagy vonzáskörzetében. 2020január 1-2020 március 31-ig.
Kérlek privátban keressetek.
Köszönöm előre is!
De igen. Ez így volt 2017-ig is. Január, április, július, október hónapokban 12-ig kell befizetni. Az éves bevallásban vonjuk le a befizetett előlegeket.
Csekket lehet kérni személyesen és ügyfélkapun keresztül is (103-as adónem).
a bérleti díj 15 %-a képezi a jöv.adó előleget negyedévenként."
Negyedévenként be kell fizetni?
2017-ig nem igy volt, hanem éves bevallás május 20-ig
Amióta eltörölték az egymillió Ft-os jövedelmi határt, már nem lényeges, hogy a rezsit hogyan számoljuk, könyveljük.
Tapasztalatom szerint nem jó átíratni az órákat. Ha tartozást halmoz fel az albérlő, nem szerzel róla tudomást és különböző bonyodalmakhoz vezet. Ha kikapcsolják a közműveket, súlyos következménye van, amit a tulajdonos kénytelen átvállalni, ha vissza akarja kapcsoltatni.
Sokkal megnyugtatóbb, ha a számlák a tulajdonos nevére, címére jönnek, ő jelenti havonta az óraállásokat, ő fizeti be, majd a bérleti díjjal együtt fizetteti meg havonta az albérlővel.
El kell érni, hogy a bérlő havonta olvassa le az órákat és a tulaj felé jelezze, - ha nem átalányos.
Közjegyzői szerződés és a fogyasztásmérők átiratása két dolog
Természetesen bele lehet venni a szerződésbe is
Közjegyzőivel azonnal lehet bíróságra menni nem fizetés esetén, ami rövid úton megitéli a végrehajtást, akár kiköltöztetéssel
ha ez nincs, sokkal macerásabb
Azért iratják át , mert ha a tulajnak fizetik a fogyasztást, az adózás szempontzjábol bevételnek számit
Adócsökkentő tényezőnek ingatlan kiadás esetén három fajtája van
Ha tételes költségelszámolást vállal, akkor lényegében ez kiadásként is megjelenik
A másik kettőnél nem
Van még amortizációs és átalányos/ha jól emlékszem/ költségcsökkentés
NAV oldalán megvan minden
Szia!
Szerintem ezt abban az esetben teszik, ha eleve arra készülnek, hogy a bérlő nem fogja fizetni a díjakat.
Kényelmesebb lenne, ha egy átlag fogyasztást a bérleti díjban fizetne meg a bérlő.
Mert mi van, ha 3-4 hónap múlva más lesz a bérlő? Minden alkalommal átíratják a közműveket?
Sziasztok
Egyik ismerősöm kiadna lakását.
Ha közjegyzővel történik a kiadás akkor a közműveket át kéne íratni az alberlo nevére??
Hallottunk ilyet de nekem ez fura.
Sziasztok,
Párommal együtt költöznék max. 2 és fél szoba panel vagy tégla lakásba X., XVII. kerületekben. Vannak saját bútorok, konyhai berendezések vinnénk.(120.000,- Ft maximum tartalmaz albérleti dij, rezsi,internet költséggel együtt) RA fűtés jellege, hogy egyedi vagy házközponti mérővel rendelkezzen. Kérem csak komoly lakástulajdonos jelentkezzen itt vagy privát emailcimemre.
Albérletet keresek
Mozdonyvezető vagyok fizetés nem gond
Szerencsére sokunknak nincs problémája a bérlőjével és annak sem velünk.
Én határozott időre készítem a szerződést és a lejárat előtt hosszabbítom, szintén egy évre.
A közműveket nem iratom át, sőt az én címemre jönnek a számlák, melyeket utólag fizet a bérlő, átvételi elismervény ellenében. Így nyugodt vagyok, hogy minden be van fizetve időben.
Negyedévenként a 3 havi bérleti díj 16 %-át utalom előlegként a NAV-nak.
Mivel a bérleti díj+rezsi, tehát az összes bevételem nem éri el az egy milliót, egyszerűbb az adózás.
Az adminisztráció sem boszorkányosság. Havonta leadni az óraállásokat a közművek felé, a számlákat megőrizni, átvételi elismervényen vezetni a pénz átvételét, hiszen az bruttó bevételnek számít ebben az esetben, és más már nincs is. :)
Én ezen felül még - nem kötelezően - pénztárkönyvet is vezetek havi bontásban, hogy az év végi szja bevallást seperc alatt meg tudjam csinálni.
Mielőtt kiadtam volna a lakást, áttanulmányoztam a netet, hogy mindennel tisztában legyek, sőt telefonon felvilágosítást kértem a NAV-tól, hiszen csekket ők küldenek kérésre.
Mindenkinek ezt ajánlom, hogy nyugodtan tudjon aludni. :)
Maximálni kellene az albérleti díjakat, és nagyobb ellenőrzés!!
Tavaly, mikor adtunk el lakást, 5 nézőből 4 befektetési céllal vette volna, mivel egyetem közelében volt.
Ismerős NAV-nál helyezkedett el, fizették volna az albérleti díjat, ha hoz róla papírt.Tehát ha bejelentett. Debrecenben nem talált olyat a srác!
Ez egy fizetős oldal lett, már nincs fennt a cikk.
A NAV honlapján megtalálható a 10.információs füzetben minden.
Pontosítanék: Ha meghaladja a bevétel az évi 1 milliót, akkor 14 százalék eü.hozzájárulást kell fizetni az összes bevétel után, - tehát nem csak az 1 millió felettire!
Szia, amit belinkeltél, az az oldal nem található (error 404) Én ezt a cikket találtam a témára :
További ajánlott fórumok:
- Tényleg nem értem hogy miért ilyen marha drágák az albérletek. 😔🤔
- Hogyan érdemes kiadni egy albérletet?
- Tesó unszol, hogy fizessük mi anyunknak az albérletet, szerintetek kötelességem?
- Külföldön dolgozom, albérletet bérelek a cuccaimnak itthon
- Mennyi idő alatt lehet és kb. milyen kiadással jár albérletet és munkát találni Budapesten?
- Ha ingatlanos oldalon hirdetnek albérletet, kell szerződést kötni mindenképp?