Ha ingatlanos oldalon hirdetnek albérletet, kell szerződést kötni mindenképp? (tudásbázis kérdés)
És hogyan írták vissza a nevedre az órákat anélkül, hogy rendezve lett volna a tartozás?
Ezt a problémát úgy is meg lehet oldani, hogy a tulaj beszedi mindig a bérlőtől a közüzemi díjakat és maga fizeti azt be.
Akkor azért még nem volt ez a nagy net-világ. Nyilván volt net már, de nem volt minden ennyire digitalizálva.
Jó, hát nem tegnap voltam 18, az biztos.
Kérdezni lehet, nem?
Amikor én albéreltem, én mindent fizettem pontosan.
Sajnos, magamból indulok ki és azt feltételezem, hogy mindenki rendes.
Ugyan már! Kamu az egész,olvastam eddig minden fórumát
....
Na téged aztán nehéz megfejteni! Annyi fórumot indítottál már (hol diákként-hol nagymamaként-hol anyukaként) hihetetlen.
Egy példa a mostani kérdésedre: volt házam,amit kiadtam albérletebe,és szigorúan szerződéssel,még az órákat is átírattam a nevükre,és milyen jól tettem,mert az utolsó bérlőm semmit nem fizetett be.Kikapcsoltak volna mindent,ha nem tudtam volna igazolni a tényleges fogyasztót.
Te tudod egyébként,hogy megéri-e??
Szívesen....
Ott kezdődik, hogy nem albérlet. Egy szerződés keretében átadod a lakásod használati jogát, a bérlőt pont ugyanazok a jogok illetik, mint a tulajdonost, ergo Mari néni nem b.szogathatja csak azért, mert ő csak egy "albérlő".
Az adózásnak alapvetően semmi köze ahhoz, hogy van-e szerződésed vagy nincs. De mindkettőtök érdeke. A házmesterek országában hülye az, aki adózás nélkül bármit bérbe ad. Kell az neked, hogy néhány ezer forintért feljelentsen valaki?
Mindent tud ellenőrizni, amit csak akar.:(
NAVhoz ment dolgozni egy fiatalember, és ha szerződést tudott volna bemutatni az albérletből, 80%-át térítették volna neki. De a megyeszékhelyen nem talált olyat, aki bejelentéssel adta volna ki a lakást.
Szerintem a szerződésnek elsősorban nem az a lényege, hogy ellenőriz-e a NAV,hanem hogy a felek igényei írásban rögzítésre kerüljenek.
Szerződés nélkül normális ember nem ad és vesz ki ingatlant.
Az adó meg nem fizetése már csak hab a tortán.
További ajánlott fórumok:
- Családot keresek, eltartási szerződést kötnék
- Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést?
- Eltartási szerződést kötnék
- Tényleg nem értem hogy miért ilyen marha drágák az albérletek. 😔🤔
- Házassági szerződés: igen vagy nem?
- Tehet ilyet bank, hogy a szerződésben kötött futamidőt meg hosszabítják 2 évvel az adós tudomása nélkül? Nem fix a hiteltörlesztő.