Tesó unszol, hogy fizessük mi anyunknak az albérletet, szerintetek kötelességem? (beszélgetés)
Nevnap, szuletesnap, karacsony, husvet, anyak napja;
az, hogy o jobb anyagi helyzetben van, mint te, az az o egyeni szerencseje.
Elolvasva a fórumot úgy értelmezem, hogy anyukádnak nincs szüksége ekkora anyagi támogatásra és a ti zsebetek sincs tele pénzzel. Szóval nem fizetnék. Lehet egyszer majd eljön az az idő, amikor rászorul, de az más szituáció. Jelen helyzetben csak akkor fizetnék (így, hogy el tudja tartani magát), ha minden gond nélkül megtehetném, mert nem venném észre annak az összegnek a hiányát.
Ha a tesód úgy érzi, hogy anyagilag támogatást igényel anyukád, akkor is lehet egy-egy alkalommal bevásárolni neki vagy ilyesmi. De ez sem áll fenn, hisz szépen eléldegél.
Én azért ezt megbeszélném a tesómmal.
Eszerint anyud nincs krizishelyzetben.
A kinti 2-3 ezer fontos fizetesbol konnyen gazdalkodik, neki mondjuk 200 font meg se kottyan. Nektek az ennek megfelelo forint (csak pelda!) mar komoly anyagi kiadas.
Ha anyagilag nem vagytok olyan szinten, akkor nem vagy "köteles" segíteni.
Ha tehetném /és anyum rászorulna/ én tuti segítenék, de sajnos ő az, aki rengeteg alkalommal támogatott és még fog is, hacsak meg nem nyerem a lottó 5-öst;-)
Kérdéseim:
-Miért kell albérletben laknia és miért nem valamelyikőtökkel?
-Eddig ki fizette ki az albérletet?
-Miért nem beszélsz nyíltan anyukáddal erről?
-Miért nem fizetitek fele-fele arányban?
-Mi tette szükségessé, hogy más fizesse ki az albérletét? (Beteg?, nem dolgozik?...)
Ezek olyan kérdések, amit azért mérlegelni kell.
Ezzel tisztában vagyok.Sajnos mindif tesóm volt a kedvenc és ez nagyon meg is látszik mindenben.Míg vele minden nap órákat beszél,addig velem heti 1-2szót.Ez mindigis így volt,kiskoromtól kezdve.Persze tesóm nagyon anyás,ezért pátyolgatja ennyire,de szerintem nem anyagiakkal kell kedveskedni...
Szívesen segítek mindenkit,de azért ennyire nem kell kioktatni,mint ahogy tesóm tette.
Esz a bűntudat mindenki miatt így is,de egyszerűen nem cipelhetem mindenki terhét a vállamon,hisz meg van a sajátom is.
Úgyhogy szerintem belemegyek a dologba,de bennem van a harag tesóm iránt.
Hosszú lenne ezt leírni,úgyhogy itt be is fejezem :(
Nem ertem csisztan.
Kimegy Angliaba dolgozni.
Akkor minek az alberlet?
Itthon addig nem kell, kint meg fizesse o maga, elvegre nagy kislany mar.
Szoval nem ertem a helyzetet.
eljöhet még ennek az ideje sajnos, mikor édesanyád idősebb lesz. de ez még nem most van.
ne érezd magad rosszul, látogasd anyukádat, vondd be az unoka körüli teendőkbe. nem csak anyagilag lehet valakivel törődni.
jól értem, a tesód Angliából osztja az észt?
na tudodkit bacogatna...
Azt tanácsoltam már,ha annyira vágyik tesómhoz,akkor menjen nyugodtan,munka is lenne,úgyhogy nincs kilátástalan helyzet.
Mégcsak nem is a pénz zavarna,hanem ez a stílus ahogyan tesóm kifejtette ezt az egészet...
Amolyan èn vagyok a fekete bárány alapon...
azt se értem, anyuka miért lakik egyedül albérletben. de ez az én gondom.
azt lehet tudni nagyjából, mennyi jövedelme van egy embernek, hogy szüksége van-e pénzre, vagy nem.
Gondold magad edesanyad helyebe.
Van lelkiismeret is a vilagon.
Feltetelezem, varatlan elethelyzetbe kerult.
További ajánlott fórumok:
- Valóban azok az anyák, feleségek, akik teszik a kötelességüket áldozatnak számítanak?
- Akit a rendőrök már levillogtak, és így állítottak félre ellenőrzésre!de vajon ennek kötelességünk eleget tenni?
- Tényleg nem értem hogy miért ilyen marha drágák az albérletek. 😔🤔
- Apai kötelesség a válás után...
- Kinek a kötelessége ilyen esetben a vízmérő óra cserét fizetni?
- Meddig kötelességem pénzzel segíteni?