Kinek a kötelessége ilyen esetben a vízmérő óra cserét fizetni? (tudásbázis)
Igen!
Ugyanazt hozzuk vissza.
Mi nem vesszük meg, elvisszük egy céghez reggel , és dél körül már vissza is kapjuk.
Akkor mégis kifizetitek, csak máshogy.
Itt is volt, hogy a ház együtt, de így külön, sokkal jobban járunk. Itt 200 lakás van.
Csak a papír munkát meg kell csinálni magunknak.
Hááát nem tudom, de nálunk 4 db van, és magunk cseréltük.
A plombáért meg csak 6000 Ft-ot- mert nem a házzal együtt kértük. Számlát adtak róla. Azt nem darabonként számolják.
Árak
Hol van ez a lakás, hogy ilyen sokba kerül a vízóracsere?
Nekem jövő hónapban fogják cserélni, mert az igén lejár a nyolc év. Sorban felhívtam azokat a vállalkozásokat, amelyek hitelesítéssel cserélnek, mert szerződve vannak a vízművekkel. Max. olyan 18 ezer lesz.
:)
Bocs, még az is eszembe jutott, hogy ha mégis megcsináltatja, ne adja ki a kezéből a papírt. Csak, ha kifizeti a tulaj! :)
Meg most az jutott eszembe, hogy a tulaj aláírása, és a lakás egyéb adatai kellenek. A saját nevét a bérlő nem írhatja rá! Ha meg a bérbeadó nevét írja alá, az hamisítás, és magával is kitol, mert be sem hajthatja rajta a pénzt soha.
Ilyet kell nálunk kitölteni:
Köszönöm szépen a válaszokat. Úgy néz ki, hogy a tulaj köti az ebet a karóhoz, hogy a lakásban történő kis dolgok javíttatása stb, a lakó kötelessége fizetni. a lakó nem mer szól ellene, mert attól fél, hogy a vita miatt utcára kerül. Így vállalta, hogy fizeti. Bár szerintem is a tulaj kötelessége a csere díját fizetni, hiszen akkor is fizetnie kellene, ha üres a lakás, hiszen ez a lakás része.
A kérdésre, hogy szerinte mi a nagy dolog, ha ez kicsi? Válasz, ha leszakad a mennyezet!
Na ilyen nagy ésszel nehéz vitatkozni, majdnem hogy lehetetlen.
Amúgy a tulaj vállalkozó, neki a sokadik lakása ez amiről szó van, mellesleg nem ebből él. Nem érdekli, hogy a lakónak van-e 12500Ft-ja a hidegvízóra cseréjére, ugyanis a Vízmű ennyiért cseréli. Szóval nehéz ügy.
Ez van ha pontatlan a kérdés,be akartam menni a vízmű irodába,de péntek lévén zárva.
De épp találkoztam egy leolvasóval és feltettem neki a kérdést.Kertes házban ingyenes,az éveket a szolgáltató határozza meg.Én ebben vagyok érintett,úgyhogy erről írtam.
Már láttam, hogy leírták...
Más egy társasházi lakás, és egy ház.
A mellék vízmérők cseréjét mindig a lakás tulajdonosa fizeti.
A főmérő meg a vízműveké, ezért nem kell fizetni.
Gáz-, villanymérő a szolgáltató tulajdona, azért nem kell érte fizetni.
További ajánlott fórumok:
- Valóban azok az anyák, feleségek, akik teszik a kötelességüket áldozatnak számítanak?
- Akit a rendőrök már levillogtak, és így állítottak félre ellenőrzésre!de vajon ennek kötelességünk eleget tenni?
- Apai kötelesség a válás után...
- Meddig kötelességem pénzzel segíteni?
- Tartós ápolásra szoruló beteg gondozása kinek a kötelessége?
- Úgy gondolom, hogy a szülő kötelessége és felelőssége az...