Alacsony kalóriás kaják (beszélgetős fórum)
Igen,,igy lehet .
Ezértírtam, hogy a csökkentés önmagában nem jó, illetve nehéz.
Nem felezni kell, hanem fokozatosan csökkenteni pl. a köretet.
Sokan, 3-400 gr köretet esznek, ami rengeteg, az ilyen adagoktól a gyomor kitágul és ezután már csak ennyi lesz elegendő.
Tehát, ha mondjuk valaki 300 gr rizs eszik köretnek, akkor elsőre 200 gr-ra kell csökkenteni, a hús maradhat, majd 1-2 hét múlva még 50-100 gr-al lehet csökkenteni.
Egy nőnek, pont elég 100 gr köret.
A kenyérnél ugyan az. Ha valaki megeszik 3 szelet kenyeret egy evésnél, akkor először 2 szeletre, majd később 1 szeletre kell csökkenteni.
Ha valaki kevesebbet eszik, akkor fogyni fog.
Ezzel a módszerrel már csökkentve van a CH bevitel is, hiszen a legtöbb CH a köretekben van.
Nem kell ételeket elhagyni, vagy egyféle ételt enni mindig, hanem fokozatosan kell csökkenteni az étel mennyiség, mert ez kevesebb kalóriát is jelent...
Igaz:)
Viszont én az adag felezésre válaszolva,,ha most elkezdi lefelezni az adagot, és mást nem változtat,, annak nagy valószínűséggel az lesz a következménye ,hogy mindig ,,vagy egy jó darabig éhes lesz,,ez szokott leginkább odatenni a diétának.
Mert kb. mindig jóllakottan döntjük el hogy ,,na akkor holnaptól,,,:)
-Sovány húsú halak. Sütve vagy párolva szoktam enni, jó köret mellé bármilyen zöldség, olykor rizs. Ezt nem tudom megunni.
-Pürésített sült zöldségek, tésztával
-Főzelékek, zöldséges levesek.
Általában a többszöri kevés étkezés válik be az embereknek, és persze a kalóriadeficit. Igazán hízlaló étel nincs, csak olyan, amiben több a kalória.
Mandula, kesudió nagy kedvenceim, de ezekkel is csínján kell bánni, rengeteg kalória van bennük. De pl. 2 étkezés között egy 10-15 szem mandula egy jó kis egészséges nasi. :-) Én pl. kesudióból simán be tudok tolni egy 10 dekás csomaggal, akkor már kalória szempontból inkább egy 30-50 g chips vagy fél csomag mikrós popcorn. De nyilván a kesu egészségesebb.
Amúgy a zsiradék nélkül pattogatott popcornban sincs sok kalória.
Az én párom is kirohan tőlük, a lazacot még csak-csak elviseli, a rakott kelt meg egyáltalán nem. :D
Amúgy ha a neten rákeres az ember, hogy diétás vagy alacsony kalóriás receptek, ott is kiad millió félét, többet mint amit itt mi fel tudunk sorolni.
Mivel fogalmunk nincs, hogy mit szeretsz, és mit nem, ezért teljesen felesleges bármit is írni. Hiiába írja valaki, ahogy írta is, hogy rakott kel, meg lazac, pl az én férjem ezektől kirohanna a világból.
Ott van egy rakás kalóriatáblázat, válaszd ki belőle az alacsonyabb tételeket, és abból találj ki valamit.
Egyébként meg biztos fokozatosan változtatnék, elhagyva a leginkább hízlalókat, és abból is mondjuk hetente egyet iktatnék ki, vagy cserélnék más alternatívára...
Rakott kel, szerintem soha nem fogom megunni. Heti egyszer biztos azt eszem, néha 2x is. Kelkáposztafőzelék pörkölttel, székelykáposzta csirkemellből. Szeretem a káposztát 😂 (Mondjuk én nem szeretek ezekhez kenyeret enni, max. egy kis tejföl a tetejére, kenyérrel máris nem olyan kevés kalória lenne.)
Csirkemell különféle fűszerekkel, pl. szójaszószba pácolva, vagy olaszosan paradicsommal-fetasajttal.
Lazac, garnéla, jó fokhagymásan-kicsi vajon megsütve, salátával, vagy rizzsel és zöldségekkel, de még egy 70g tésztával se annyira gáz.
Imádom a rizst, puffasztott rizst... Reggelire zabkása, tápiókapuding light kókusztejjel.
De sajnos tényleg az az igazság, hogy mértékkel kell enni, én imádok enni szóval átérzem a problémát, de tényleg az a célravezető hogy kb. mindent, csak kisebb adagokban. + mozgás, úgy milliószor könnyebb a kalóriakeretben maradni.
Töltött cukkini😋
Én zöldséges ragut készítek, azt töltöm bele, aztán megsütöm. Ha eszel húst csinálhatod húsosan is.
Van akinek ez célravezető lesz.
Másnak nem,,fogyni sem fog,plusz éhes marad.
Mindig,,,,így az elhatározás hamar bukik.