Akit rendkivüli felmondással elbocsájtanak, kirúgnak, annak jár munkanélküli? (tudásbázis)
tehát akkor nem az számít hogy ledolgoztam az otolsó 1 évet?:) már értem.
csak azért voltam kiakadva, mert január 11 én már leadtam a papírokat, aztán találtam munkát, 26-án elhelyezkedtem de nem jött be, most vissza jelentkezek és most újra kell minden papírt vinni..
Mint írtam, ha nem kapnál álláskereső járadékot, sem a segélyt, akkor a szociális osztályon lehet ingényelni rendszeres szociális segélyt, és lakásfenntartási támogatást, és a 2 összege: 33.500.- Ft; ami több a semminél, és az álláskereső segély sem lenne több, mert azonos összegű a szoc.segéllyel...
A szoc.segély most rendelkezésre állási támogatás, amivel azonnal be lehet kerülni a közmunka programba...
Akinek több végzettsége van a 8 általánosnál, az irodai közmunkát is kaphat...
ha én mondok fel akkor nem jár munkanélküli??
nekem egy ismerősöm felmondott, mert nem jött ki a kollégákkal, ugyan úgy kapott munkanélküli segélyt.
Az elmúlt 400 napban összegyűjtött napok számától függ, hogy jár-e, a munkaügyi hivatal nem firtatja, hogy mivel rúgták ki, a lényeg, hogy van-e annyi napja, hogy jár Neki az álláskeresési támogatás...
Ha kevés a napja, de van annyi, hogy kap álláskereső segélyt, akkor azt el fogják mondani...
Ha meg mégsem, akkor rendszeres szociális segély-, ami most rendelkezésre állási támogatás jár...
Mellé lehet kérni lakásfenntartási segélyt is...
Megyei Munkaügyi Központban működik ingyenes jogsegély szolgálat. Ott segitenek. És az 100%-os információ.
Ezekben a kérdésekben profi szakértő segitségére van szüksége.
További ajánlott fórumok:
- Próbaidő alatti felmondásnál - ha én mondok fel- jár a munkanélküli segély?
- Rendkivüli felmondasnál jár munkanélküli segély?
- Munkavállalói felmondás esetén is jár munkanélküli segély/álláskeresési járadék?
- Albérlet esetén a rendkívüli felmondás hány nap?
- Munkavállaló felmondása esetén jár munkanélküli segély?
- A próbaidő alatti felmondáskor csak közös megegyezéssel jár munkanélküli vagy mindenképpen jár ha megvan a 365 nap?