Rendkivüli felmondasnál jár munkanélküli segély? (tudásbázis)
sjn nincs mert ott mindenki utalt... de ez hosszúú
de ök bele mennenek a kozos megegyezesbe is azeert kell levelet fogalmaznom
Nekem járt. Nekem is így mondott fel a munkáltató és végig kaptam.
90 napig magasabb összeget kaptam, aztán kevesebbet, majd az utolsó pár hónapban meg csak azt a 25.ooo Ft körüli összeget kaptam. De egy évig végig kaptam.
most néztem meg az adófórum.hu-n
sajnos nem jár.
Abban az esetben nem jár ha a munkáltató mondott fel rendkívüli felmondással , és úgy van fogalmazva, hogy 90 napig.
Nem lehetne közös megegyezéssel megejteni ezt?
Egyébként a munkaügyi központok bővebb információt adnak.
Természetesen a felmondást meg kell indokolni. Az indoklásnak világosnak kell lennie, valós alapokon kell nyugodnia és egyértelműen ki kell tűnnie belőle, mi a felmondás oka. Amennyiben a munkáltató mond fel, lehetőséget kell adnia a munkavállaló számára, hogy védekezhessen az ellene felhozott kifogások ellen.
A rendkívüli felmondás jogát azonban nem lehet végtelenségig gyakorolni. Van egy nagyon fontos határidő, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni. Ez pedig az okról való tudomásszerzéstől számított 15 nap. Azonban az ok bekövetkeztétől számított egy év elteltével, már nem élhetünk felmondási jogunkkal, akkor sem, ha az ok csak később jutott a tudomásunkra.
A rendkívüli felmondás - eltérően a rendes felmondástól - azonnali hatályú. Ez azt jelenti, hogy a munkaviszony azonnal megszűnik.
A törvény védi a munkavállalókat, hiszen ha a munkaviszonyt a munkavállaló szünteti meg rendkívüli felmondással, a munkáltató köteles annyi időre járó átlagkeresetet a részére kifizetni, amennyi a munkáltató rendes felmondása esetén járna, valamint alkalmazni kell a végkielégítés szabályait is.
A végkielégítés a munkaviszonyban eltöltött időtől függ, ez a törvény alapján az egyhavitól egészen a hat havi átlagkeresetig terjedhet. Mindezen felül a munkavállaló követelheti felmerült kárának megtérítését is.
A munkáltató rendkívüli felmondása során a munkavállalót nem illeti meg a felmondási, felmentési idő, az erre járó juttatások, a végkielégítés, és akkor is felmondhatnak a munkavállalónak, ha ő éppen betegszabadságát tölti, beteg gyermekét ápolja, terhes, vagy szülési szabadságon van.
De bamba vagyok:-D
Én úgy tudom hogy jár.
Szerintem nem jár. (igaz nem akarok hülyeséget mondani)
Én közös megegyezéssel mondtam fel, 1 év és 2 hónap munkaviszonyom volt, 80 napig kaptam utánna m.segélyt
És a közös megegyezésnél is jár a m.segély.
Tudom,h nem ez volt a kérdés,de hátha a munkáltató időközben változtat.
További ajánlott fórumok:
- Próbaidő alatti felmondásnál - ha én mondok fel- jár a munkanélküli segély?
- Akit rendkivüli felmondással elbocsájtanak, kirúgnak, annak jár munkanélküli?
- Munkavállalói felmondás esetén is jár munkanélküli segély/álláskeresési járadék?
- Albérlet esetén a rendkívüli felmondás hány nap?
- Munkavállaló felmondása esetén jár munkanélküli segély?
- A próbaidő alatti felmondáskor csak közös megegyezéssel jár munkanélküli vagy mindenképpen jár ha megvan a 365 nap?