Akinek pici kutyája van és mossa a kutyus fogait, milyen módszer vált be nektek? (beszélgetés)
Attól nálunk biztosan hasmenés lenne a következmény.
Sok jót hallottam a huminsavról, de száraztápra nem tudom rászórni. A legtisztább összetevőjű konzervtől is ment a hasa.
Mióta huminsavat kap ,nincs hasmenés.
Mindig ,mindennek utána néztem, kizárólag csak így adok "emberi"kaját: zöldség, gyümölcs,sajt (kevés)
Imádja a zöldségeket és gyümölcsöket is.
Nekünk törpe tacsink van, a Rossmann-ban lehet kapni
kérlek olvasd végig a leírást is. Nem szeretném ha nekem esnél hogy nem tudom értelmezni a kérdésedet.
Ez hivatalosan is kutyafogkefe és fogkrém egyben. Le van írva.2,5 éves a kutyánk , tökéletesen bevált. Naponta kapott 1 db-ot, most már csak hetente 1 db.
Nálunk a kutyakozmetikus is leszedi. Láttam képeket: nem semmi. (És nyilván nem altat.)
De a mi kutyánk nagyon bután nézne, ha fogkefével közelítenék. :D
A mandarint, narancsot szereti?
Az én kutyám csak fintorog rá :D
De minden alkalommal odajön megszaglászni :)
Azt hitted bántani szándékoztalak, pedig tényleg arra akartam felhívni a figyelmed, hogy a táplálkozás, a rágás, ami jót tesz a fogaiknak.
8 kg-os a kutyám, a hentestől szoktam kérni, kisebb marha porcos csontot, de van amikor sertés velős csontot, ezeket megfőzöm, képes 1/2- 2 órát is rágcsálni.
Erősödik az álla, ínye is, kollagént is vesz magához bőven.
Az Állatorvosi Egyetemre hordom oltatni, sosem mondták még, hogy ettől baja lenne.
Nálunk emberi étel nem nagyon játszik. (Fosós típus.)
Legfeljebb miniatűr adagban.
Most a sütőtök bejött neki, azt bírta :))
Így inkább szárított húsokat kap, abból is nyúl, lazac, néha marha, bárány. Meg száraztápot, az vadhúsos.
Egyébként igen, a fajtájából adódóan hajlamos a fogkövesedésre.
És mivel a fogkő eltávolítása altatással jár, amennyire lehet meg kell előzni a kialakulását, nem kitenni a kutyát rendszeres altatásnak.
Csak hallottam róla,de minket nem érintett.
Biztos ami tuti ,én kidobnám .
Nem éri meg a kockázatot.
Nekünk a jutifalat:
sovány sajt
uborka
házilag készített kutyakeksz(tonhalas)
...és az a qrva májkrém ha végképp nem bírok vele,kongba beleaplikálva.Attól lenyugszik kb.két percre.
Bár mindegy, inkább megsemmisítem.
Ha kiderülne, hogy tévedés volt az egész, akkor sem tudnék nyugodt lenni.
Én is onnan rendelek :)
Azt nem tudod véletlen, hogy a marhabőr rágcsák ügyében van már fejlemény? Mert azt is olvastam, hogy súlyos mérgezést okoz, más meg adja tovább a kutyájának gond nélkül.
Van itthon 3 féle abból is, de azóta nem kapott belőle.
Ja ,én a Zooplusról szoktam jó kis cuccokat rendelni.
Pl.
Huminsav
Vitaminok.
Ott is tájékozódhatsz.
Az enyém is remeg érte😁
Én már megszoktam a szagát.
Lehet ,hogy a fajára jellemző a fogkő kialakulása.(Bolognese,Havanese,Német spicc..)
Esetleg még kutyás csoportokban tudsz véleményt kérni.
Az enyém is kap bikacsököt (is).Bár nagyon büdös, de imádja.
Az orvos mégis a fogmosást mondta, sajnos már fiatalon le kellett szedni a kutyám fogkövét.
Az én Prézlim ,(igaz közepes kutya 15 kg)bikacsököt szokott rágcsálni.
Könnyen emészthető és segít a fogak egészségének megőrzésében.
Kizárólag felügyelet mellett adom neki.
Fogkefét nem használtam.
Ezek szerint nem sikerült értelmezned.
Tapasztalatokat kértem, nem azt, hogy te összehordj itt minden hülyeséget.
Értelmeztem!
Ez egy hülye üzleti fogás, de aki emberként kezeli az állatát 1001 módon le van írva a neten, hogyan kell mosni.
Vannak most is állataim egy cica, egy kutya sosem volt mosva a foguk, minden foguk meg van, 11 éves a kutya, 16 lesz a cica és hófehér egészséges fogakkal élik az állathoz méltó életüket, ja nem kint, a lakásban.
Én baba fogkefével próbálkozom, de tiltakozik is a kutyám - persze a fogkrémet imádja megenni -, és a fogai is annyira picik és mélyen vannak főleg alul, hogy egyszerűen nem férek hozzá, sem hátulra-felülre, ahol a legfontosabb lenne.
Így elöl tudom megmosni neki, de ez így nem a legoptimálisabb.
Az ujjra húzható szilikon még nagyobb lenne, ezért az sem jó.
Ti hogyan csináljátok?
További ajánlott fórumok:
- Szeretnék még fogyni 3-4 kilót, de egyszerűen nem megy!Van valakinek egy jó és bevált módszere ilyen esetekre?
- Hathatós gyógyszer vagy módszer visszahúzódó fogínyre? (Akinek van tapasztalata, segítsen...!)
- Milyen fogyókúrás módszert ajánlanátok annak, akinek nincs sok pénze?
- Volt valaki, akinek a kutyája kapott "búrát"/"tölcsért" a fejére? Nem végzi el a kutyám a dolgát a tölcsérrel.
- Ha valakinek már nincs teje, hogy szpotathasson van-e valamilyen módszer hogy újra beinduljon a tejtermelése?
- A Czeizel módszerrel (savasítás-lúgosítás) sikerült valakinek a kívánt nemű gyermeket összehozni?