Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Akinek pici kutyája van és mossa a kutyus fogait, milyen módszer vált be nektek? fórum

Akinek pici kutyája van és mossa a kutyus fogait, milyen módszer vált be nektek? (beszélgetés)

1 2
55. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 54. - Tien)
dec. 19. 22:04
Köszi :)
54. tien (válaszként erre: 53. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 19. 18:55

Túl lesztek rajta.

(mondom én, akinek hetekkel előtte már remegett a gyomra az idegeskedés miatt)

De tényleg minden rendben lesz 🍀🤞

53. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 52. - Tien)
dec. 19. 12:30
Nem sima ivartalanítás lesz.
52. tien (válaszként erre: 51. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 19. 01:12

Egy kutyahordozóban fektetve.

Első éjjel mellettem volt egy kutya ágyban,hogy lássam

Második éjjel már a szokott helyén a szobakenelben aludt.

Ismétlem egy kan kutya ivartalanítása jóval kisebb beavatkozás,és ha megfelelő időben történik (értem ezalatt a jó kondiciót), aggodalomra nincs ok.

51. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 49. - Tien)
dec. 18. 20:35

Köszi :)

Én a kezdetektől nagyon figyeltem erre, hogy az orvosnál bátorítsam és bizonságot nyújtsak neki, ne éreztessem azt, hogy itt van oka félni. Szuri után sincs tutujgatás :)) Ha viszonylag jól viseli, akkor megdicsérem. Pedig nehéz megállni, a szívem fájdul bele mikor felvisít. Az oltás sima ügy, de egyszer kapott bélgyulladásra + hányinger ellen injekciót, na a másodiknál (Cerenia) ha nem fogom rendesen, tuti leugrik az asztalról. Ilyenkor inkább megnyugtatni próbálom.

Pityergős téma ismerős :)

Őt eddig egyszer altatták, a fogkőeltávítás miatt. Összeszedtem minden erőm, és amíg el nem bódult tartottam magam, de mikor elvitték a másik helyiségbe csak néztem utána könnyes szemekkel.

Nem hagyott bennem ez a dolog pozitív érzéseket. Kiültem a váróba, azt mondta a doktornő, fél óra és készen lesz.

Közben behoztak egy vérző nagy kutyát sürgős ellátásra. Ahogy letelt a fél óra, kezdtem aggódni. Hamarosan jelezte az egyik kolléga, hogy a doktornő egy kis türelmet kér. Hát akkor levert a víz :( Már nem érdekelt, sírtam, egy másik gazdival együtt - övé volt a nagy kutya.

Eltelt valamennyi idő, összeszedtem magam és megkérdeztem mi a helyzet, akkor mondta a patikus, hogy a kutyám már rég készen van, kennelben várakozik, csak hoztak egy sürgős esetet és a doktornőnek be kellett segíteni a másik orvosnak. Azt hittem elájulok :(

Pár perc múlva be is hívtak, minden rendben volt vele. Nagyon rossz volt az az 1 óra hossza, míg nem láttam és nem tudtam mi történik.

Na akkor ott megint egy kis szipogás, gondoltam már mindegy, úgyis látják, hogy készen vagyok xD

Hozzájuk kezdtünk járni 2 évvel ezelőtt, miután félrekezelte az első orvos, de ezek után nincs bizalmam feléjük, hiába nem hibáztak. Amikor legutóbb beteg volt és kapta az injekciókat, nem voltam elégedett az orvossal, nem tudott válaszolni a kérdéseimre, szerinte örüljek, ha valamit megeszik és nem beteg tőle, vagyis ne kísérletezzek, olyan gasztro tápot adott, amiben csirke van.

Bizonytalanul közelített a kutyám felé, nekem ez mind negatív.

Szóval a műtétet már másik doktor fogja elvégezni akihez nagy reményeket fűzök, remélem nem csalódom és maradhat ő az orvosunk.

Hazafelé a kocsiban hogyan szállítottad Prézlit?

50. Ruslan (válaszként erre: 45. - Funnygirl)
dec. 18. 19:09
Felőlem annyi pénzt dobsz ki az ablakon, amennyit akarsz, mert nem az enyém. Én nem dőlök be ilyen reklámfogásoknak, amit a tévé is nyomat, mert fizetnek nekik. Ha majd lesz szuvas foga a kutyámnak, intézkedni fogok, de addig nem.
49. tien (válaszként erre: 48. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 18. 14:57

Nálunk egy nap alatt megvolt az ivartalanítás.

Reggel elvittük ,kapott egy szurit és szinte rögtön hatott az injekció:a kis lábai rogyazodtak(ekkor kapott el a pityergés),rám szólt a doki ,hogy ezt NE,mert a kutya érzi ,hogy nincs valami rendben.

Mi kinnt vártunk (kb.két óráig).

Majd , mivel nem volt komplikáció (nem szokott)haza jöttünk.

Kapott egy gallért,hogy ne csesztesse a sebeit.

Aznap még kótyagos volt,de napról napra javult .

Ja és nyilván fogja mondani a doki ,hogy előtte mikortól nem szabad enni.

Nyugodj meg ez egy szuka kutyànak nagyobb műtét,de a kanoknál (szerintem) kisebb .

Bízz az orvosodba és nem lesz semmi baj.

Előtte lehet egy kis vitaminn feltuningolni.

48. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 47. - Tien)
dec. 18. 14:09

Teljes mértékben egyetértek!

Az én kutyám kan, és hamarosan nála is sor kerül a műtétre.

Megosztanád a tapasztalataid? Persze csak ha nem érzékeny téma.

Nincs kutyás ismerős akitől tudnék tanácsot kérni, és amit az orvos elmond az nem olyan, főleg paramaminak :))

Érdekelne, hogy tettél-e valamilyen előkészületet, milyen plusz dolgokra volt szükség, mennyi idő volt a műtét, milyen állapotban ébredt, a gyógyulás hogy ment, szóval minden :))

47. tien (válaszként erre: 46. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 18. 13:57

Igen.

Megoszlanak a vélemények,de mi úgy gondoltuk ,hogy az egészége érdekében legyen ivartalanított.

A doki azt mondta ,hogy stramm és egészséges kisszuka és a műtét kisebb kockázattal jár,mint a méhgyulladás és az ál vemhesség.

46. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 43. - Tien)
dec. 18. 13:28

Igen, ez már a mindennapokhoz tartozik :) Folyamatos figyelem, de észre sem vesszük.

Prézlinek megvolt már az ivartalanítás?

45. funnygirl (válaszként erre: 44. - Ruslan)
dec. 18. 13:10

Szerintem itt senkinek a kutyusa nem eszik cukrot. A vadállatok és a háziállatok közt remélem nem kell elmagyaráznom a különbséget. Ennyi erővel mondhatjuk azt is hogy az ősember idejébe se volt se colgate, se Signal mégis éltek. Akkor te miért mosol fogat? Ha mosol egyáltalán.

A fogkő nem a cukortól alakul ki, de gondolom ezt se kell magyaráznom.

44. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 18. 12:49
Sehogy. A farkasok, vadmacskák fogát sem mossa senki, de nem is lenne rá igény, mert nemesznek cukrot és nem romlik. Ez a badarság is Amerikából érkezett, aztán követitek
43. tien (válaszként erre: 42. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 18. 12:41

Nem lehet egyszerű, sajnálom és átérzem az aggodalmad.

Mai napig ott vagyok ,mikor k@kil(meg kell!néznem)

Nálunk a szentháromság:

Jó étvágy

Pisi rendben

Kakkancs rendben.

42. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 41. - Tien)
dec. 18. 12:30

Sosem kapott még májkrémet. Inkább a mogyoróvajat próbálnám meg, bár az zsíros és neki nem biztos, hogy jó. Minden új étel magában rejti egy véres hasmenés esélyét amit nem egyszerű kikezelni, ezért nagyon óvatos vagyok, mikor pici volt rengeteget szenvedtünk ezzel. Minden amit kap hipoallergén, így rendben van. Emellett szoktam adni neki ezt-azt abból amit én eszem, de kétszer meggondolom, hogy mit.

Pont 2 éve volt nagyon beteg, azt hittem elveszítem (az orvos finoman szólva nem volt képben). Soha többé nem akarom azt átélni.

Nekem is első kutya :)

Nagyon sokáig vártam rá, mondhatni gyerekkorom óta :)

41. tien (válaszként erre: 40. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 18. 08:23

Próbáltad "becsomagolni"májkrémbe?

Sok kommentet olvastam erről a módszerről,sőt volt doki aki egy kanálra tett májkrémet és úgy adta be a szurit a kutyának.

Első kutyusunk, rengeteget olvastam mit és hogyan kell(enne)csinálni.

Ettől függetlenül egy égedelem és elkényeztetett kis rüfkénk van(keverék szuka ,nyomokban terrier tartalmaz☺️,de látok benne NJ-t is.)

40. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 39. - Tien)
dec. 17. 23:08

:)) Az én kutyám ilyesmivel nem próbálkozna, annál félénkebb :D

Ő Dehinel Plus Flavour tablettát kap, ez és ahogy nézem a Drontal is ízesített.

Legközelebb rákérdezek a patikában, hátha adhatom a másikat és jobban ízlene neki. A Dehinel neki katasztrófa, hiába így szabályos, nekem rossz érzés “lenyomni a torkán”.

39. tien (válaszként erre: 38. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 17. 22:55

Pont így vezetem én is.

Drontalt kap három havonta.

Nincs vele gondja.

Prézli kis zabagép ,mindent megenne.(ha hagynám)

Szedtem már ki a szájából :pockot ,egeret ,kis madarat és kiásott egy vakondot is.(majd azt hitte ,hogy elpusztult és elásta a vakondot ,azt a pofát mikor nem találta)

38. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 37. - Tien)
dec. 17. 22:30

Én a határidőnaplómba írom be az ő gyógyszereit egész évre előre, és napra pontosan kapja :)

Nem bántam volna, ha nem kell a sima féreghajtó (nagyon nem szereti), de ezek szerint maradunk a Simparica tablettánál.

37. tien (válaszként erre: 36. - Tien)
dec. 17. 21:57
Pontosabban vezetem a gyógyszerezését ,mint a sajátomat😁
36. tien (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 17. 21:51
Igen,kell .
35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Tien)
dec. 17. 20:46

Én Florentero tablettát adok neki kúraszerűen, de persze a huminsav jobb lenne.

A Nexgard mellé is kell 3 havonta féreghajtó?

Az én kutyám Simparica Triot kap 5 hetente, ahhoz szükséges.

34. tien (válaszként erre: 33. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 17. 20:37

Ártani nem árt😁

Viccet félretéve,ahogy olvastad nagyon sok mindenre jó a huminsav , többek között a hasmenésre.

Úgy találtam rá,hogy Prézli kapja a Nexgard Sprectát (szívféreg elleni cucc)havonta.

Ajánlották ,hogy előtte és utána való héten adjam a humint ,támogatva a méregtelenítést.

És annyira rutinná vált ,hogy már folyamatosan kapja.

Nincs lágyabb k@ki ,nincs hányás és jó a közérzete.

33. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - Tien)
dec. 17. 20:27
Ki kell kísérleteznem. Ha nem kell neki sehogy, legfeljebb megeszem én xD
32. tien (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 17. 20:17
Nem hiszem ☺️
31. funnygirl (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 17. 20:16
Jaj de nehéz velük 😅 viszont tényleg próbáld ki a 100%os mogyorovajat. Semmi baja nem lesz, eheti, egészséges és játszva megeszi így a vitaminokat gyógyszereket.
30. tien (válaszként erre: 26. - Tien)
dec. 17. 20:16
Vízzel feloldani és úgy önteni a tápra?
29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Funnygirl)
dec. 17. 20:13
Azt én is megfigyeltem, hogy a magas hústartalmú ételeket nem bírja, és ezek a konzervek is ilyenek voltak. Nem vált be a sima főtt karaj sem. A mostani tápjában csak 36% a dehidratált vadhús, és ez jó neki. De a szárított húsokat meg minden mennyiségben bírná :)) Szóval nehéz eset :)
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Tien)
dec. 17. 20:08
Ha jó íze van, talán :D
27. funnygirl (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 17. 20:01
Ezek a méregdrága legtisztább kajcsik nem biztos hogy jók is. Agyon vannak már fejlesztve..az én kutyám se bírja. De mikor a pár eurós kis " vacak " konzervet adom neki semmi baja. Száraz tápot bírja a jó minőségűt de a konzerv az mumus. Próbáld meg mogyorovajjal beadni. Én a tablettákat vagy egyéb keserű vitaminokat ezzel szoktam beadni. Eheti is, finom is és tuti nem lesz tőle baja . Na persze nem egy üveggel 😅 egy kiskanalnyit
26. tien (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 17. 19:59
Esetleg kis vízzel?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook