Akik Budapesten élnek albérletben... (beszélgetés)
Sziasztok! Véletlenül tudnátok egy kiadó albérletet Budapesten? Lényeg: egy embernek kellene és elfogadható ára legyen.SOS kellene!!!!
Üdv Antal
És ha elmentek albérletbe és az egészet adjátok ki? Akár valamilyen vállalkozásnak? Meg kéne kérdeznetek a fűtés miatt egy szakembert is. Lehet, hogy abból a pár éves kazánból lehetne még valamit csinálni.. valahogy pénzt kéne szereznetek a házból.
Ha meg a tesó igényt tart a pénzre, akkor a házzal kapcsolatos terheket is viselnie kéne valamilyen szinten...Elvégre most ti tartjátok karban.
Eladni nem tudjuk míg él:(de nekünk meg csak hátrányunk van ebből a nagy házból:(
Na mindegy nem is ez a kérdés hanem albérlet vagy sem:)
És ha apukával megegyeztek, hogy ajándékozás címen fele-fele arányban a gyerekeié a ház és úgy adjátok el és kifizetitek őket?
Csak gondolkodom...
Még cak most olvastam visszaa hozzászólásokat.
Megpróbálok röviden válaszolni mindenre.
Sajna nem tudjuk kiadni mivel csak fával tudnák fűteni a lenti részt is írtam hogy a gázkazán 6éve nem volt bekapcsolva,és azt tanácsolták azzal már ne is kísérletezünk.
A sógornőé a 25% és azért nem írja alá mert ha meghal az apjuk akkor 50%-50%on osztoznak,magyarul a pénz miatt.
Az albérlőnknek is kb. annyi jött ki-32-38 ezer,és 47 négyzetméteren vannak,éjjel nappal megy a gáz-23 fok van a lakásban.
Míg egyik ismerősénél 50 ezer jött ki ugyanakkora légköbméterre.
Abban nekem is segíthetnétek ,hogy gázfűtésnél egy 35-45 nm-es lakásnak nálatok mennyi a fűtési számlája (vagy akár gáz köbméter fogyasztás is segítség).
Itt 32e volt tavaly a legmagasabb számla, ami horror. Oké, víz melegítés is benne van, meg főzés, de akkor is nagyon sok.
Köszi szépen :))
Kispesten nem annyira olcsó az albi:o Ott lakom:D
Erzsébeten,Lőrincen sokkal olcsóbb.
Valóban nem, elnézést.
Így van, a kis pénz is pénz, és ha az egész ház fűtve van, akkor egész más az egész érzet szerintem..
Évi81, bizonyos körülmények között lehet kérni, hogy a sógornőt jogi úton kötelezzék arra, hogy hozzájáruljon az eladáshoz.
Hogy csak ül, és a fél ház az övé (nem írtad, ilyen jogon..tulajdonos vagy haszonélvező, vagy más), és ebből Nektek hátrányotok származik, az nem járható út.
Nézd meg ezt a linket, ingatlanjogász. Hasonló esetekre adott tanácsot.
És kiadni?
Ha már valaki fizetné az alsó rész rezsijét, meg valamennyi bérleti díjat, sokkal könnyebb lenne... az olcsó albérletet mindenki mindenhol keresi.
A házunk két lakrészre van leválasztva.
Nem tudjuk eladni mert a sógornőm nem írja alá az eladási szerződést:(de ez hosszú történet.
Igazad van, a kandallónam ez a trükkje. Nem szabad, hogy leégjen.
Ha megfelelő a méretezése, hidd el nekem, nem nehéz ez a mutatvány. :D Éjszaka is megtartja a parazsat, persze a fa minősége se mindegy.
És éveken át kifűtöttük a házat a régi fajta tűzhellyel is, szintén fával, és melegvíz is volt mindig a nagy fazékban rajta, étel is főtt akár több féle, meleg is volt.
De, a fának nagyon jó fűtőértéke van, ha megfelelő kályhába teszik, például cserépkályhába. Szüleim 90m2-es lakrészt fűtenek be 1 db cserépkályhával 22-23 fokosra.
Kandallóban valóban. Ahogy leég, jéghideg van.... meg az is csak annak jó, akinek van hozzá saját erdő, vagy nagyon olcsón tud fát venni.
Kérdező: leválasztani két lakrészre nem lehet? Esetleg az alsót ki lehetne adni.
További ajánlott fórumok:
- Akik Budapesten születtek, de elköltöztek vidékre
- Akik nem Budapesten vagy Pest megyében élnek
- Debreceniek ide, vagy azok akik Budapesten élenek, de Debreceniek
- Miért tiltják a barátomat tőlem amiatt mert albérletbe lakik mit tehetek nem tett senkivel rosszat
- Tud valaki olyan családot, lehetőleg Budapesten, akik gyüjtik a müanyag kupakokat?
- Van olyan lány, aki Budapesten a Blaha környékén lakik és szívesen sportolna velem hetente legalább 3-4-szer akármit? Mert társaságban jobb