Miért tiltják a barátomat tőlem amiatt mert albérletbe lakik mit tehetek nem tett senkivel rosszat (tudásbázis)
áhh.. így már értem. illetve mégsem... Még jó, hogy néhányan itt ismerik na sztori elejét.
Én nem tudok tanácsot adni. Egy normális felnőtt ember életébe nem lehet csak úgy beleszólni. Viszont, ha korlátok vannak, akkor bizony nagyon el kell gondolkodni. Anyud lehet, hogy már-már türelmetlen veled, mert neki is nagyon nehéz lehet. Félt téged, nehogy kiszolgáltatott legyél. Ő sem lesz ott melletted az életed végéig. Próbál biztonságban tudni.
Hogy miként alakul egy ilyen kapcsolat nem tudom. Mindenképpen HIVATALOS forrásokat kell nézned!
Volt egy ismerősöm, srác, bottal járt, nehezen. Feleségül vett egy tolókocsis csajt. Most ilyen-olyan extra támogatással van saját ápolójuk, mert megszületett az egészséges gyermekük. Kapnak az államtól havi 190-220 ezer forintnyi pénzt + egy teljes fő ápolót. Szóval jól élnek...
Az én problémám sokkal nagyobb volt és még van is, mint a topikindítóé.
:)
Miért, nem jó tanács, hogy kérjen olyan segítséget, ahonnan ténylegesen is tudnak segíteni? Mire megy itt akárkivel közülünk, ha egyszer az önkormányzat tényleg tudna segíteni? Ha már nem azt írom, hogy nesze, itt egy lakás, akkor menjek a ...?
:) Én legalább korrekt voltam.
A múltkor is tudtuk, hogy a barátja albérletben lakik. Csak közös, másikat szeretnének, vagy sajátot. A saját érthetően csak álom, ahogy mindenki másnak is.
Két mozgássérült embernek kicsit több gonddal kell megküzdenie mint az épeknek. Ha a saját családja nem segíti az önálló életét, akkor persze, hogy szeretne tanácsot kapni. Nem lehet egyszerú neki sem. Szerintem mindennütt falakba ütközik. Ahogy mi is sokszor.....csak neki nehezebb a falakat áttörni.
Ha idegesít a problémája, akkor ne foglalkozz vele. Azzal többet segítesz.
NE haragudj de a múltkor neked is az albérlet volt a probléma!
Úgy tetted fel a fórumkérdést, hogy mit tegyél, most derült ki, hogy albérletben lakik.
Ilyen jellegű további problémáiddal fordulj egy szervezethez vagy az önkormányzathoz, mert itt senki sem tud segíteni!
Bár én sem ismerem a konkrétumokat, de biztos vagyok benne, hogy nem az albérlet a probléma, hanem lehet, hogy az ezzel járó dolgok, egy egészséges embernek is nagyon nehéz fenntartani egy albérletet.
Próbálj meg beszélni vele, de ne arra gondolj közben, hogy ő most el akar tiltani a párodtól, hanem arra, hogy félt. Próbáld meg megérteni! Nem kell egyet érteni vele, csak értsd, hogy nehéz neki is.
Sejtem, hogy mi lehet a gond.. Ugye mindketten mozgáskorlátozottak vagytok. A múltkor össze akartatok költözni a pároddal.
Lehet, hogy anyukád félt nagyon ettől, hogy nem boldogulnátok esetleg ketten így, hogy albérletben laknátok.
Nem lehet, hogy ilyesmiről van szó?
Szia, Ildikó!
Miben nyilvánul meg a tiltás?
További ajánlott fórumok:
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Hol és hogyan lehet valakit felnyomni, hogy feketén adja ki a lakását albérletbe?
- Csótány az albérletben
- Télen, két kiskorú gyermekkel kitehetnek az albérletből?
- Hogyan lehet megélni albérletben havi fizetésből?
- Ti elköltöznétek saját lakásból albérletbe, az ország másik felébe, jobb megélhetés reményében?