Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság? (beszélgetés)
Már régóta kutatom, hogy melyik mesében volt az,hogy egy vidra garázdálkodott. Lehúzta a kacsákat a mélybe a lábuknál fogva. A neve talán Ardiv,azaz visszafelé olvasva vidra volt. Nem a Lutra,az Biztos,hanem egy képpel illusztrált mesekönyv. Kivágtam belőle gyerekkoromban egy illusztrációt, amin egy asszony szatyrokat cipel,és mellette, kacsák beszélgetnek. Még ma is megvan....Mi lehet a címe, nem ugrik be valakinek?
Az biztos,hogy egy kepes,illusztralt mesekonyv volt,de hogy az egesz konyv ertol szolt,vagy csak 1 volt a tobbi kozt nem tudom.Rémlik még,Mintha valaki beleirta volna a vidra nevet a homokba( foldbe) csak forditva igy: ARDIV.
Ha esetleg beugrana valakinek a mese címe,nagyon megköszönném!Teszek fel képet, ami megmaradt a könyvemből,hátha így ismerősebb.
i.imgur.com/ces9Rpb.png
Hahaha!
Akkor még fiatal voltam, és több volt előttem, mint mögöttem. Most ez éppen fordítva van.
Nem hasonlítgatom, mi volt jobb régen, vagy most.
Élni a jelenben kell.
Azért az internet jó, hogy van... :)
Ugyan már!!!
Az "első két férfi" is versengett egymással, *nemcsak abban*, hogy melyikük szerzi meg a "legkívánatosabb nőt" *hanem abban IS*, hogy melyikük talált nagyobb karót, husángot, nagyobb követ, aztán melyikük készített ebből nagyobb, szebb, élesebb szerszámot...
Általános iskola alsó tagozatban a fiúk azzal akartak minket lányokat (még) "elkápráztatni", (meg versengtek egymással),hogy melyiknek milyen ceruzája (a szó szoros értelmében és nem "félre olvasni"!!!), milyen táskája, milyen játéka van. Hozták pl.az "autós kártyát" és azt lobogtatták, hogy kinek van már több, jobb belőle...már 8-10 évesen...meg a biciklijüket méricskélték egymáshoz. Még ha egy-egy új ráragasztott matricáról, vagy küllődíszről volt is szó...pláne ha valami új alkatrészről...akkor???
(Mire felnőttek, ki-ki vérmérséklete szerint ma már autókkal, meg telefonokkal csinálja ugyanezt. Gyerekként is volt, aki nem versenyzett a kártyával, az ma is csak vesz magának egy "átlag" autót (telefont), másnak meg az sem elég, hogy repülőt vesz, és űrutazásra jelentkezik.
"Néhány évtizeden belüli népesség kihalás"...
Ennyire talán még nem vészes a helyzet. De sztem ez nem ezzel van szorosan összefüggésben, hanem inkább azzal, amit régebben említettünk itt, hogy "alapjáraton" ritkulnak a SZEMÉLYES emberi kapcsolatok a számítógépes világ fejlődésével/miatt.
(De ebbe ne menjünk bele újra, nemrég ki lett itt tárgyalva)
Bár való igaz, hogy sok sci-fi foglalkozik pl. azzal, hogy a jövőben milyen "irányított" lesz a szex, (láttad a Pusztító c. Sylvester Stallone filmet?) csak felvesz az ember egy szerkezetet a fejére, ami az agyat stimulálja, és ezáltal minden megoldható...lévén, hogy a szexuális vágyak és az érzékelés központja is az agy...így nincs szükség konkrét testi kapcsolatra az élvezetek átéléséhez. Más fantasztikumok szerint meg robotok helyettesítik majd az embert.
De nem is kell a fantasztikus regényekig visszamennünk, több ilyen jellegű "cikket" is olvashatunk manapság a neten, ami tán nem is annyira utópisztikus, mint gondolnánk.
(Bizonyos vélemények szerint ez "egyszerűbb", időt spórolunk meg, nem kell "fáradni" az emberi kapcsolatok fenntartásával...stb.)
Csak az a szörnyű, hogy mindez el is képzelhető.
Lehet, hogy valóban sikerül olyan gépeket, robotokat alkotni idővel, amelyek szexuálisan is úgy működnek, (úgy is néznek ki) mint egy ember, sőt esetleg "jobban" is, mert nem fárad el, nem fáj a feje, nincsenek nehéz napjai...hidd el, lesz olyan ember, aki ha rátalál a tökéletes "robotszeretőre" nem fog neki hús-vér férfi/nő kelleni...akivel vita van, aki szanaszét hagyja a koszos cuccait stb. Mert lesznek olyanok, akik ezt "kényelmesebbnek" fogják találni. Mert még moziba meg étterembe sem kell elvinni a "tökéletes robotnőt" és nem kell neki udvarolni sem...stb.stb.stb.
Azt hiszem, amikor viccelődöm, mindig kirakom a megfelelő
:-) , :-))) , vagy :-DDD jeleket.
Forog a gépezet.
És Te is, én is (mindannyian) tagjai vagyunk.
És tudsz/tudunk valamit tenni ez ellen?
???
...a fagyival vicceltem... :-)
Ja, és Titusz, minden csak nézőpont kérdése:
*Ma az a normális, hogy felöltözöl olyan ruhákba, amiket azért veszel, hogy munkába járj, és átutazol a dugóban egy olyan autóban, amiért szintén fizetsz - hogy eljuss vele a munkába, amivel azt a pénzt keresed meg, amiből a ruhát és az autót veszed meg, és persze azt a házat, amit reggel otthagysz egész nap üresen, hogy dolgozz azért, hogy benne lakhass.*
Ellen Goodman
Látod, más is megfogalmazta már ezt...kissé ironikus, de ha belegondolunk tényleg, ez van...
Titusz,"sikerélménynek" azért én mást neveznék...úgy altalánosságban
:-)
De azzal én sem értek egyet, hogy sokminden még "jól" használható, de azt sulykolnák belénk, hogy vedd meg a "legeslegjobbancsillogó-legselegújabbat (igaz amid most van egy vagy 5 év múlva is jól, esetleg tökéletesen használható lenne, de VEDD MEG EZT pl. telefon, ruha, mert az a legújabb divat, és egyesek akkor is megveszik és felveszik ha nem áll nekik jól, csak "mert ez a legújabb divat, meg a másik plázacicának is megvan)
Meg igen, azt sulykolják, hogy vegyél fel hitelt, hogy ezt megvehesd, meg egy másik hitelt, hogy tudd törleszteni ezt a hiteled...mert nyaralnod kell, akkor is, ha nincs miből, meg drága ajándékokat venni, mert arról szól a karácsony.
Szomorú. Mert egyik sem arról szól.
De nem kell eszerint élni. Csak sajnos vannak akiknek ezek az értékek.
(Nem arról beszélek, aki minimálbérért dolgozik napi 10-12 órát, hogy meglegyen a napi betevője, és nem is arról, aki azért vállal 2-3 állást, hogy a gyerekeinek tisztes munkából egy kicsit többet tudjon juttatni, mint anno neki volt...pl. hogy egyetemre mehessenek a gyerekei. Mert ugye a taníttatás is pénzbe kerül.)
Tényleg nincs már meg...az a lényeg, ahogy utánozza B.Tóth-ot..."csak a magnósok kedvéért"...de mindig belepofázott, nehogy egybe fel tudd venni.
Ami egy "gagyi amatőrt" is nagyon-nagyon zavart.
Tudod, elmesélve nem olyan jó.
Sztem. ha valahogy rákeresel a neten, hogy "Dj.Janklovics Poptarisznya" vagy ilyesmi, biztos megtalálod.
Akkor az volt jó és rossz, ami akkor történt (úrisstenn, de rég volt), most meg az, ami most.
Sose szoktam a múlton sóhajozni.
Ma már nincs idő órákat beszélgetni a másikkal. Felgyorsult a világ.
Régen ha vettél egy újságot, akkor azt minden bizonnyal átolvastad, ma már csak átfutjuk a híreket, mert abból is nagyon sok van.
További ajánlott fórumok:
- 80-as évek termékei, meséi stb., amik már eltűntek! Emlékszik valaki?
- Szeretném megkérdezni emlékszik véletlenül valaki arra a torna kazettára (magnó) ami a 80-85 körül volt divat?
- Régi mesejátékok (cseh, orosz...) ki emlékszik címekre?
- Zenei vetélkedő címét keresem, az Rtl Klub-on ment a '90-es évek végén, talán, valaki emlékszik rá?
- Tapasztalta már valaki a halálközeli állapotot? Mire emlékszik? Mit élt át?
- Első szerelem. Ki mire emlékszik, milyen volt?