"Aki mást gyűlöl, az mindenekelőtt magát utálja. Másokban utálja, amit magában megismerni fél". (beszélgetés)
Aham, ez így igaz.
Nehéz elsőre elfogadni, de a tudatossággal tisztul a kép...
Bocsi,mára lépek,azt vártam,hogy kicsilányom felébredjen az utolsó szopizáshoz!De holnap mindeképp benézek este felé!Csendes tagja vagyok már egy ideje ennek a fórumnak,Mágnes emlékezhet is rám,egyszer írtam Ő válaszolt nekem de azóta csak olvasgatlak benneteket,mert nem minden téma érdekelt,de ez a legutóbbi mindegyiknél jobban!
Jóéjt!
Tudnál ajánlani tőle még könyveket?
Mert azt hiszem az összes könyvét el kellene olvasnom!
Szeretem Ranschburg bácsit. Nagyon :O)))
De a könyvet még nem olvastam. Asszem meg van a következő beszerzésem :O)))
Ez így igaz,minden testi betegség a lélek sérülése miatt alakul ki,és legfőképp ahogy a szülő neveli a gyermekét!
Ezt a könyvet ki ismeri?
Dr. Ranschburg Jenő Pszichológiai rendellenességek gyermekkorban
Az ember a címe hallatán arra gondol,hogy csak a beteg gyermekekről szól,de nem így van,mert ha valaki csak az első 10oldalt elolvassa rájön,hogy okos dolgokat tudhatunk meg és alkalmazhatjuk gyermekünk helyes felnevelésében,hogy ne legyen lelki sérült,és így nem lesz semmilyen testi betegsége sem!
Szerencsére az én kislányom még csak 2hónapos,így még időben vagyok!Tök véletlen hoztam ki a könyvtárból,mert leginkább a kisbabákról szerettem volna speciális könyvet,de mivel a falusi könyvtárunk kicsi,így nincs sok könyv,de a könyvtáros azt mondta,vigyem ki ezt is,higgyem el nem fogom megbánni!Ez teljes mértékben így igaz,szinte nem tudom letenni,ha elkezdem olvasni!Egyszerűen szuper!Igaz én tanulok gyógypedagógiát,így nem zavar,hogy szakszavak is vannak benne,igaz mindjárt le van az adott szó köznyelvre is fordítva!Ezt a könyvet meg is fogom venni,mert többször el kell olvasni egyszer nem elég!
Edie' idézett sorai nagyon tetszenek arról,hogy a gyermekek hogyan élnek!
Mert onnan indul minden...ez tény...aki nem hiszi járjon utána.
Nem hiszik,mert nem tudják,hogy minek mi a kövezkezménye...
Ma az autista gyerekekről beszélgettünk...ez sem genetika....ill. nem csak....ahogy semmi...
lelki cucc...nagyon érdekes volt.
És akkor van, aki megkérdezi tőlem:
Csaba, te miért vezetsz mident vissza a szülőkre?
Na vajon miért?
:O))))
Dorothy Laww Holtz: Egy élet a kezedben
...itt a címe...ez lemaradt...egyik nap olvasta fel az előadó nő a tanfolyamon...annyira megtetszett amikor meghallottam...hmmm ...mondom....ez igen!:O))
Ezt meg akartam mutatni,tetszeni fog neked...nézd:
Ha a gyermekek kritizálva élnek,
megtanulják, milyen megbélyegezettnek lenni.
Ha a gyermekek ellenségeskedésben élnek,
megtanulnak veszekedni.
Ha a gyermekek kicsúfolva élnek,
megtanulnak szégyenlősnek lenni.
Ha a gyermekek megszégyenítve élnek,
megtanulnak bűnösnek lenni.
Ha a gyermekek toleráns légkörben élnek,
megtanulnak türelmesnek lenni.
Ha a gyermekek bátorítva élnek,
megtanulnak bizalommal élni.
Ha a gyermekek megdicsérve élnek,
megtanulják megbecsülve érezni magukat.
Ha a gyermekek méltóságban élnek,
megtanulják az igazságot.
Ha a gyermekek biztonságban érzik magukat,
megtanulnak hinni.
Ha a gyermekek hitelesen élnek,
megtanulják, mit jelent szeretni.
Ha a gyermekek elfogadva és barátságban élnek,
megtanulják megkeresni a szeretet a világban.
Állítólag az a legegészségesebb, ha a gyerekdnek, ha dühös rád, akkor visszajelzed, hogy látom, hogy most dühös vagy rám.
Ez nagyon jót tesz.
Ez ismerős:DDD
Már értem:)
Akkor hisztizhetek?:DDDD
Mert lehet, hogy gyerekkorodban nem engedték, hogy kimutasd az érzéseidet. Ez sokszor van így.
"Ne hisztizz!!!!!"
Pl.
Persze.
14 éves vagy és apád részegen haza jön és neki esik anyukádnak.
Jogos a dühöd?
Akkor miért van bűntudatom, ha dühös vagyok?
Jogosan!
Persze hogy lehetünk dühösek,az érzelmeinket muszáj kimutatni,megélni stb....illetve nem muszáj,de jobb mintha elfojtanánk,mert abból baj lehet...
Mondjuk az hogy miért dühös egy ember az tök érdekes....néha mást okol a saját hibájáért,néha olyan dolog miatt amin változtathatna,de nem teszi,néha olyan esemény miatt amit igazából kibulizott magának,csak nem tudja...(ezek csak példák.)
Ez tetszik. Maximálisan egyetértek.
Egyébként ennek van egy érzékeny része, amikor valaki olyat tesz, ami miatt haragot érzünk. Akkor könnyen hibáztathatjuk miatta magunkat, hogy most ítélkeztünk.
Azt gondolom, hogy lehetünk dühösek is jogosan, de ha túl vagyunk a dühön, akkor érdemes két dolgon elgondolkozni:
1. Miért kaptuk az élettől ezt a negatív eseményt
2. Hogy juthat egy ember odáig, ahova az, aki minket bántott
Utána helyre lehet tenni az egészet, de megengedhetjük magunknak, hogy dühösek legyünk, ez a lényeg.
Szóval amúgy nagyon jó, amit beírtál. Nekem tetszik :O))))
További ajánlott fórumok:
- Tepes Ibi szeretné összegyüjteni barátait, de új arcokat is megismerni
- Fadzsr és egyéb muszlim imádságokat, imaszöveget szeretnék megismerni
- Nem akar megismerni a párom családja, mit tegyek?
- 2013-ban is szeretnél új arcokat megismerni?
- Hölgyek! Mit gondoltok, szívesen megismernétek őt?
- Tojáskrém hozzávalóinak az arányát szeretném megismerni!