Aki Gyes-en van és egyedül neveli gyermekét, kaphat-e valamilyen szociális támogatást? Ha igen mit, és mennyit? (tudásbázis)
Sztem, ebben az esetben főleg kaphat akár havi, rendszeres ellátást is! A GYES meg a kiemelet családi kb. 53 ezer forint, de ha a szülő egyedül neveli gyermekét másképp vannak az 1 főre jutó jövedelmek.
Érdemes utánanézni! Ami jár az jár!
Nem Pest-ről van szó. Váci az illetékes, aki kérte kérdezzem meg. Egyik rokonom. Egy fiúról van szó, aki egyedül neveli a gyereket, csak gyest kap, meg a kiemelt családit. 2 éves a kicsi, nem jár még bölcsibe se, mert nincs hely. Gyerektartást sem kap.
Valaki azt mondta neki, hogy kaphat segélyt is, kb. 30 ezer Ft-ot havonta. De nekem ez hihetetlennek tűnik. Én úgy tudom, hogy csak gyermek nevelési támogatást kaphat. Mivel a lakás sem az ővé, hanem a nagypapájáé. Ezt szeretnénk meg tudni, hogy igaz-e?
Előre is köszi a válaszokat.
Igen kaphatsz! Ill. attól függ melyik kerületben vagy településen laksz. Az önkorm. szociális oszályán leeht igényelni. A IV. ker.-ben 3 fő esetén 37050 Ft / 1 fő a maximum jövedelem és akkor igényelhető az óvódai étkezés befizetésének csökkentése, átmeneti segély, lakásfentartási és még nem tudom, hogy mik vannak.
Sok sikert. Ja! És a nyomtatványok fel kell tüntetni, hogy kapsz e gyermektartásit stb.
Kaphatsz, rendszeres segélyt, lakhatási támogatást is. A helyi önkormányzati rendeletektől függően.
Az OEP honlapján megtalálod milyen segélyek amit a GYES mellett nem kaphatsz.
További ajánlott fórumok:
- Kaphat egy barátom valamilyen állami támogatást?
- Szociális támogatások rászorulóknak
- Mentálisan beteg anyukámat beutaltathatom valamilyen intézménybe? Ezt meg tudom-e tenni anyagi támogatással?
- Mi a különbség a (RÁT)rendelkezésre álló támogatás és a SZOCIÁLIS segély között?
- Hogy számolják a szociális segélyt, ha egyedül nevelek 2 gyermeket?
- Gyermekét egyedül nevelő anyának jár-e a családi pótlékon kívül valamilyen más állami támogatás?