Mi a különbség a (RÁT)rendelkezésre álló támogatás és a SZOCIÁLIS segély között? (tudásbázis)
Nem a munkaügy közvetített ki!
Viszont a felvételnél az a kikötése volt a munkáltatónak,hogy regisztrálva legyek a munkaügyi központnál és rendelkezzek a bérpótló támogatással(Köszi Csilla,de tudjuk,hogy bpj,csak ismertebb rát néven még,ezért írtam így)
Csilla: igazad van.
de most nem az a lényeg , h hogyan hívják.
igen,
BPJ
Hát ez az,nem tudom,hogy milyen papírok kellenek a munkáltatónak a munkaügyi központtól!
Azt mondta,hogy menjek be a munkaügyibe és intézzem a papírokat csütörtökön fog hívni,hogy mit sikerült intéznem.
nem szakértőként, hanem pár hónapja ugyanezt megtapasztalva válaszolok:
az önkormányzathoz nem kell elmenned. elég, ha elküldöd ajánlott levélben azt a szöveget, h ápr. 1-től munkaviszonyt létesítettél, és mellékeled a szerződést.
a munkaügyi kp-ba azért kéne bemenned, mert mint mondtad, vannak ott papírjaid, amik kellenek a munkáltatónak.
milyen papírok ezek?
pár hónapja én azt csináltam, h a központnak és polg.mesteri hivatalnak is elküldtem levélben, h xy dátumtól munkaviszonyt létesítettem. nekem nem voltak a munkaügynél papírjaim.
a lényeg, hogy valamiképpen mindkét hivatalt értesítsd arról, h ápr. 1-től munkaviszonyt létesítesz. az, hogy ezt hogyan teszed, a te választásod.
mondjuk holnap elmész, és megmondod, h találtál munkát, ápr. 1-jén kezded. ők majd tudják, mit tegyenek.
a márciusi RÁT még jár neked, hiszen márciusban még nincs munkaviszonyod.
sztem minél előbb menj, ne legyen probléma a papírokkal.
Értem!Köszönöm szépen.
Még 1 kérdés,hogy a munkaügyi központból mikor jelentsem be a munkát?
Mert a munkáltatónak kellene onnan a papírjaim.
Abban szeretnék segítséget kérni,hogy április 1-től lesz munkaviszonyom,viszont az önkormányzattól kapom ezt a bérpótló támogatást(rát:28500ft)
Mikortól mondjam vissza a támogatást?
Szia!
Épp ez az... Attól mert anyósom jól keres mi nem élünk meg..
Megvizsgálják az ügyet, mindenképp be kell adni a kérelmet! Ha van autó a családban, az még nem kizáró tényező!
Egyébként aktív korúak ellátása: lehet RÁT (rendelkezésre állási támogatás) és rendszeres szociális segély, két különböző dolog, ami jelenleg is létezik.
Hát ez marha jó!
Hasonló helyzetben vagyok, mint az ismerős:
Tavasszal elveszítettem a rokkantsági nyugdíjamat, mert nem lettem áttétes rákos. Még egy évig kapom a rehabilitációs járadékot, utána semmit. Munkanélkülire sem leszek jogosult, mert mikor elgondoztam apámat, nem vettek vissza a munkahelyemre, ezért munkanélküli voltam, mikor rákos lettem. 57 éves leszek, mikor kiesek minden támogatásból, és közölte velem a nyugdíjintézet, hogy 64 évesen mehetek öregségi nyugdíjba. Addig nem kapok semmit? Én is együtt élek a fiammal, sőt, az ő kocsija annak idején az én nevemre lett íratva. Az önkormányzatnál akkor hiába is kopogtatnék. Igaz?
hogy ezt úgymond szívesebben adják, mert kevesebb, mint a szoc. segély :)
Párom szerda óta van ilyenen...
További ajánlott fórumok:
- Szociális támogatások rászorulóknak
- A Banknak joga van tartozás címen az egész szociális segélyemet /bérpótló támogatást/ a folyószámláról lekapcsolni?
- Aki Gyes-en van és egyedül neveli gyermekét, kaphat-e valamilyen szociális támogatást? Ha igen mit, és mennyit?
- Szociális támogátasban részesülő család Volánbuszra milyen kedvezményt kaphat?
- Van itt szociális munkás? Fogyatékkal élő személy és családja, környezete támogatására milyen szociális munka módszerek vannak?
- Részesül valaki rendelkezésre állási támogatásban? (korábbi nevén szociális segély)