Aki a napi 5x, keveset enni elvet követi, kérlek segítsen! (beszélgetés)
Ügyes vagy és valószínű szerencsés alkat! :)
Egyébként miket és menyit eszel?
Sziasztok!
Régieket kérdezem, hogy vannak, változott-e valami az elmúlt néhány évben? Szülés, visszahízàs, fogyás? Jó lenne felpörgetni megint ezt a topikot, mert így tartható és egészséges a fogyás.
Várom a jelentkezéseket :)!
Szia!
Hát lehet az a siker kulcsa, hogy állandó pörgésben tartottad az anyagcserédet azzal, hogy sokszor ettél, de kevesebbet.. Én ma egyáltalán nem vagyok éhes, amit annak tudok be, hogy nem reggeli előtt, hanem 10 körül vettem be a Herbafast kapszulámat. Sajna holnap már elfogy :(
Hát nagyon ügyes vagy!!!:)
Tényleg csak ennyit tettél? Ugyan azt a mennyiséget 5 alkalommal etted meg? Hihetetlen:)
Tőled is kérdezem:)
Hát nagyon ügyes vagy!!!:)
Tényleg csak ennyit tettél? Ugyan azt a mennyiséget 5 alkalommal etted meg? Hihetetlen:)
Szia! Amikor nekem elegem lett a súlyomból, akkor kezdtem el a napi ötszöri étkezést.168 cm voltam, kb. 88 kg. Akkor még főiskolára jártam, mindennap vittem szendvicseket (ez két fél szelet kenyér összefordítva, benne valami felvágott, néha zöldség is), és ezeket, miután elkészítettem, kettévágtam, külön csomagoltam. Egyszerre mindig csak egyet ettem meg, nem többet.
Nem vontam meg magamtól édességet, fehér kenyeret, semmit, de volt egy elvem: pl. ha vendégségbe mentünk, akkor max. 3-4 darab sütit ettem meg. Vagy mindenből egyet, vagy egyet kihagytam, másikból meg kettőt vettem.
Már nem emlékszem, hogy kezdetben voltam-e éhes, de az tény, hogy eleinte nem ettem kevesebbet, mint előtte, csak épp szétosztottam több részre. És nem hittem a szememnek, amikor elkezdett egyre kevesebbet mutatni a mérleg, és egyre bővebbek lettek a ruhák. Végül kb. 2 év alatt lefogytam húsz kilót. A napi mozgás csak annyi volt, hogy a vasútállomáson lépcsőztem fel meg le a vágányokhoz, szóval nem mondható igazán tornának.
Ja és gyalogolj,biciklizz!Azt ezzel a túlsúllyal is tudsz!
Sok sikert és KITARTÁST!!!!!
A pilátes torna nem nehéz és alakformáló.
Ha sokat ettél eddig csak fokozatosan csökkentsd az étel mennyiségét!
Értem. De így is azt mondom, hogy a hirtelen sanyargatásnak nem sok értelme van. Nagy súlyfeleslegről nem tudok nyilatkozni, de azt mondom ez az étrend hosszú távon a legjobb. Mert nem étrend, hanem életmód. Lehet, hogy lassan fogy vele, de tovább tart. Minden esetre sok sikert kívánok hozzá!
Egyébként ha futni nem tudsz próbálj ki valami mást! Rengeteg mozgásforma van, van olyan, amit direkt túlsúlyosaknak ajánlanak, biztos találsz valamit, ami tetszik neked. Jóga, pilates pl nem "kifullasztó", viszont hasznos.
Ha fogyni szeretnél, akkor mozogni is kell!
Én laza diéta mellett mozgással 5 kg-ot fogytam 2 hónap alatt.
Én reggelire 1 zsemlét valamivel, tízóraira gyümölcsöt (2 alma, 2 barack), ebédre szintén zsemlét valamivel, uzsonnára joghurtot, vacsorára pedig főtt ételt eszek kis adagot. Hetente 3x pilátes torna, 2x futás (kb. 30 perc), 2x bicaj kb. 1 óra. Ezt könnyű betartani, nem éhezek, mozgok, de nem sokat. Igaz lassan fogyok, de kb. 1 hónapja semmi mozgás és nem jött vissza 1 dkg sem.
Szerintem jó amit összeírtál. Kérdés persze, hogy eddig mennyit ettél. Ha jóval többet, akkor nem csoda, ha rosszul vagy. Ha csak pár kilótól szeretnék megszabadulni, akkor ne vedd ilyen drasztikusra a figurát! Reggelire egyél valami táplálót, ha nem akarsz fehérkenyeret, akkor egyél nyugodtan teljeskiörlésűt, vagy műzlit sok gyümölccsel. Ne a reggelin spórolj! Ha nem bírsz ellenállni az édességnek, akkor pár kocka csokit tízóraira nyugodtan megehetsz szerintem.
Lényeg, hogy ne vonj meg magadtól semmit. Tapasztalatból mondom, én legalábbis úgy jártam, hogy 2 hónap után megundorodtam a joghurtoktól:(
Én reggelire műzlit vagy kétszersültet ettem, tízóraira joghurtot, gyümölcsös túrót (házilag elkészítve), esetleg egy kis kekszet. Délben rendes kajából, rendes adagot megettem. Uzsira is tejterméket ettem, este gyümölcsöt, zöldséget, amx csirkemellett. Heti 3szori mozgással így simán lejött fél-1 kiló. (más dolog, hogy annyira egyhangú volt, hogy mit ehetek, hogy nagyon meguntam)
Én is hasonló elv alapján étkezem, s nekem a következőképpen sikerült beiktatni ezt az új étrendet:
Először fokozatosan próbáltam rászoktatni magam erre az étkezésre, s nem kihagyni egyet sem.
Először is próbáld meg a számodra kedves ételeket fogyasztani, csak épp mértékletesen. Utána kezd el a nehezebb ételeket felcserélni, valamilyen könnyebbre. A lényeg, hogy soha nem hagyj ki étkezést, mert akkor felborul az egyensúly. Ha véletlenül többet ettél uzsonnára,mint szeretted volna, akkor ne a vacsora megvonásával bűntesd a szervezeted, hanem mozogd le a felesleges kalóriákat. Egy idő után a szervezeted kitisztul és jobban fogod érezni és ezáltal értékelni is az ízeket. Valamint a kisebb mennyiségeknek hála a gyomrod összeszűkül, így nem kívánsz majd annyi ételt. Éhség ellen a legjobb fegyver az ivás is. Természetesen a sima vízre gondolok. Ha éhes vagy, akkor próbálj meg inni, ez általában segít. Remélem, tudtam valamennyit segíteni.
Szia!
Ez egyáltalán nem volt sok vagy rossz, amennyiben egészséges vagy a túlsúlyt leszámítva.
Ha eredményes és egészséges fogyást szeretnél, akkor nem szabad nagyon lecsökkenteni az ételmennyiséget, mert akkor a diéta szenvedés, egészségtelen és mind rövidebb, mind hosszabb távon eredménytelen lehet.
A szénhidrátbevitelt szintén nem szabad drasztikusan lecsökkenteni!
Szerintem ez, így nem rossz, bár a fél tábla csoki:)
Ha csinálod hozzászoksz!
Én reggel többet ennék a helyedbe: 1-2 zsemle valamivel, majd kicsit később a gyümölcs, a többi jó.
További ajánlott fórumok:
- Szülés után nagy maradt a hasam, aki tud, kérem segítsen nekem!
- Lányok, Asszonyok, kérem segítsenek! Feleségem 10 hetes terhes, most derült ki....
- Logikai feladat, nem boldogulok vele! Aki tud segitsen!
- Aki tud németül az kérem segítsen!
- Könyörgöm segítsen valaki, már nem bírom
- Szeretnék venni egy játékot, de sehol nem találok ilyet, kérlek aki tud segítsen