Lehet probléma, ha télen szigetelik a házat? (tudásbázis)
A ragasztandó felületet illik benedvesíteni máskor is, mert különben a száraz fal a ragasztóból, malterből, betonból stb. szívja el a vizet és akkor az nem tud megkötni rendesen!
Olyan is van persze, mint mindenhol ahol pénz forog.
Helyes, és örüljetek neki hogy szépek lesztek! :)
Ja a közös képviselők. A mestereknek általában úgy kell számlázni, hogy nekik minimum 10-15 % menjen a zsebükbe, de van aki 25%-ot is elkér, vagy másnak adja a munkát.
Akkor pláne nem a közös képviselő döntött, mert a bank nagyon szigorúan veszi és szabályszerű jegyzőkönyvv nélkül, kivitelezői szerződés nélkül egy fityinget nem ad. Ráadásul forint fillérre ki kell mutatni, hogy mennyi közös költséget fizetnek a lakók és abból mennyi esik a hitelre és mennyi marad az üzemeltetésre. Ehhez pedig biztos hogy kellett közös költséget emelni és ezt is és az egész beruházást meg kellett szavaztatni ráadásul nem egyszerű szótöbbséggel hanem 3/4-es szavazattal.
Nem is tettél semmi rosszat!
Köszönöm Mindenkinek, ne bántsátok egymást, annyit az egész nem ér. "Rendelem" a jó időt és akkor minden rendben lesz! :D
További szép estét Nektek!
Tényleg nem akartam rosszat.
A sok rossz tapasztalat mondatja velem. Volt vállalkozó a családban, elég furcsán bánnak a pénzzel 80 %-ban.
Kevés tisztességeset ismerek.
Enissa semmi rosszat nem akart és nem is értettem úgy!
Így van, de azt is méri, akinek melege van , nem tekeri le, mert nem tudja, hanem az ablakot nyitja ki.
Enissa ne ekézd mindjárt a közös képviselőt és ne feltételezgessél. Egy közös képviselő se hülye hogy ekkora munkának nekiállitson bárkit is saját szakállára, ez nem ajtózár csere. Szerintem nem tudjuk meg soha mi az igazság.
Persze, van amikor akár 3 is van, 2 kamu , vagy magas árat ad nagyon, vagy egy gányolt árajánlatot. :/
Számvizsgálótok gondolom azért van.
Hitelből lesz, meg a kötelező önrészből!
Volt talán kettő, de szerintem eldöntött volt, hogy ki kapja meg :(
Nehezen hihető, hogy a kk dönt mivel jegyzőkönyv kell hogy legyen amiben szerepel ki a kivitelező, mennyiért csinálja, miből lesz kifizetve. A jegyzőkönyvet alá kell irnia hitelesítőknek és mellette kell hogy legyen a jelenléti ív is.
Ez nagy gáz.
Sosem szabad, hogy a k.k. ilyenben egyedül döntsön.Nálunk szabott ár van, nem is sok. 200 ezer Ft. felett meg kell beszélni a kiadást a lakókkal.
Így ellophatja a pénzeteket.
Pl. a szigetelésnél volt több pályázat, referenciamunka bemutatás?
Ragasztották is és mellette amit te mondasz az dübelezés. Az kihagyhatatlan a szigetelésnél.
Nagyon jó anyagok vannak amikkel lehet akár - 10 fokig is dolgozni. Inkább örüljetek neki hogy elkészül. Amúgy meg mérhető, mert a hőközpontban van mérő ami alapján légköbméterre van megállapítva mindenkinek a fizetnivaló.
Miénken nem ragasztották, hanem hosszú csavarokkal furkáltak. Rengeteg csavarral. Vagy szöggel, franc tudja. Zajos munka.
Az én szomszédomnak novemberben szigetelték
A kérdés nagyon jó, csak a választ nem tudom :( Sok időst azzal vett rá a a házszigetelésre, hogy havonta 1.800 Ft-tal kevesebbet fog fizetni a fűtésért. Ami egyenlőre nem lesz mérhető, mert egycsöves a rendszer és átkötő sincs benne, így nem szabályozható!
Ezt, hogy szúrtátok így el, hogy kaphatott szabad kezet?
Ezek nem malterek, valami hungarocell szerű, vagy tényleg az valamit ragasztanak a betonpanelre.
Már most beton is van fagyálló. De szerintem se normális ilyen időben külső munkákat végezni.
Ez sajnos egy társasház, és nem a Tulajdonosok döntenek, hanem a kk. akinek mindegy (IS).
A szembe házzal decemberben végeztek 3 em.
Teljesen megertelek, teli idöben en sem örülnek neki.
Jardat se januarban betonoznak, nalam anno nyaron csinaltak a falszigetelest.
Ha esetleg tényleg maltert használnak, akkor a felűletnek muszáj hogy nedves legyen. Szárazról csak lepereg.
Őszintén? Én is. Nézzél rá az időképre, a munkálatok idejére milyen hőfokokat jósolnak. Aggasztana engem is a dolog, de a szakember hátha tudja mit szabad mit nem. Egyébként vannak már fagyálló anyagok is amiket lehet ilyenkor használni, csak az drágább mint a hagyományos. De lehet, azt használnak a biztonság kedvéért.
További ajánlott fórumok: