Szereted a havat? (beszélgetés)
ma n kulonosen nagyon tudnam ertekelni!
Én inkább csak addig szeretem, amíg szépen beborít valamit. Mikor közlekedni kell benne akkor már nem annyira.
Emlékszem :) gyerekek voltunk, a nagyszüleink kapuját úgy ásták ki apámék a méteres hóból. Mifelénk minden évben van hó, szép nagyon, gondot a közlekedésben okoz.
Közlekedni mindig az út és látásviszonyoknak megfelelő sebességgel kell. Előbb kell elindulni, nem kell előzgetni, nem kell tövig nyomni a gázpedált: tél van.
Azt a hóesést az anyám is mindig emlegette, éppen akkor volt velem terhes.
Szeretném, ha nem lenne annyi közúti baleset mint akkor.
Nem így gondoltam, de aki azt a telet átélte, az másként gondol a mostani télre. a férjem akkor volt katona. akkor még olyan is volt, hogy kötelező katonaság. De legalább jó helyen volt és ott is mentős volt.
Nem szeretem, ha közlekedni kell!
Kiránduláshoz, síeléshez, sétához viszont igen!
Fent a hegyen!
A városban, ahol hamarosan piszkos locs-pocs lesz... nem!
De ma sétáltam egy jót amíg még friss volt a hó és esett! Ropogott a lábam alatt! Élveztem!!!
Csepegett az eresz,,,,félméteres jégcsapok lógtak a fejünk felett:)
Emlékszem!
Elég öreg vagyok tehát hozzá! :))))
Én azt szerettem, amikor gyerekek voltunk és novemberben leesett a hó, és februárban csepegett az eresz. addig bármikor mehettünk szánkózni, mert megmaradt a hó. Az 1987. januári hó esés az viszont katasztrófa volt, ha valaki még emlékszik rá. Január 10. volt talán. Reggel még elmentem dolgozni, de délután már alig tudtam hazajutni, nem jártak a buszok, vonatok, az utcánkba nem tudtunk autóval bejutni a hótorlasz miatt. Itt Borsodban tankokkal vitték a kenyeret a falvakba, meg a szülő nőkért is katonai járművek mentek. Tehát az ilyen havat senki nem szerette.
Nézni filmen, vagy mondjuk elmegyek a Tátrába kirándulni akkor igen, de itt a házamnál nem.
Persze hogy szeretem, de nem azt a latyakot ami ma is esett.
örömmel szólt a fiam, nézzem, esik a hó, kb 1,5 centis esett,- már olvad. Mondtam is, ez nem hó, amikor ő született, 91 februrjában 2 méteres hó volt, állitólag én is mint februári lány szánkóval tettem meg életen első útját ( apám húzta ), Ezek havak voltak, szépek, öröm volt nézni.
Tartok tőle, hogy igazi hó már a mi életünkben nem fog esni
Magyarországon.
Igen. Ma 1 órát gyalogoltam a hóesésben. 🌨️
Még nem néztem mennyi maradt a kertben, de építeni akarok hókutyát a kutyámnak 🤣
Alapból szeretném, de mióta itt lakom nem jutok el még a buszmegállóhoz se ha esik. Ezért nem szeretem.
További ajánlott fórumok: