Ajánlanátok könyvet? (beszélgetés)
Teljesen az írásodtól függetlenül vettem meg ma a Szent Johanna Gimi első 2 részét. :) Ugyanis 2 barátnőm is olvassa, ők már a többedik részénél tartanak, és elég sok jót hallottam tőlük is róla, úgyhogy végül amellett döntöttem. :)
Ha majd ezeket kivégeztem, akkor utánanézek majd a többinek is. Köszi Neked is, meg mindenkinek! :)
Maeve Binchy: Ház a Tara Road-on. Én angolul olvastam vagy 6 könyvét, elég hosszúak de nem érzed, h unalmas lenne, úgy fejeződik be, h érzed, ez egy kerek történet, nagyon jó karakterleírások vannak benne, több család élete, érdekes, nem gyilkosságos (azt én sem bírom elviselni) Ez biztos megvan magyarul, mert megvettem egy barátnőmnek az Ale.andránál volt akcióban egyszer. A Vérbükk c.könyve nekem dögunalom volt, de az összes többi nagyon jó!!!!! Ha megérzed az 'ízét' keresni fogod a többit is!
Belva Plain-től bármi. Most Leiner Laurától olvasom a "Szent Johanna gimi'-t, ajánlották, nálunk sorban állnak érte a könyvtárban. Nem nagy kedvvel kezdtem neki, de már ott tartok, h az éjjel is olvastam valamennyit. Teljesen átélem a középiskolás életem újra, valamint a gyerekeimét. Ugyanakkor nagyon mai. Azt hiszem elmond mindent róla, h 2010-ben adták ki először, és ez a 8. kiadás már! Ez az első rész, a gimi első fél éve naplószerűen (egyébként nem szeretem a naplós könyveket)
Mary Ann Shaffer-Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság. Egy mondat a kritikák közül: "Nem emlékszem, mikor olvastam utoljára ilyen elragadóan szellemes és szívet melengető regényt" No comment. Néhány ismerősömet hülyének nézték mikor könyvtárban kereste a tanácsomra. Nyilván a címe alapján hülyeségnek tartották. Szerencsére a mienkben megvan.
Kiváncsian várom a véleményed, ha elolvasod vmelyiket!
Még eszembe jutott :
Kertész Erzsébet Vilma doktorasszony című könyve, mely az első magyar orvosnőről szól, annak kalandos, akadályokkal teli életét mutatja be.
Jhon Knittel: Via Mala című regénye
Pat Conroy: Hullámok hercege, számomra nagyon olvasmányos könyve.
oneletrajzok?
kedvencem: Augusten Burrough: Running with scissors
megjelent magyarl is.
ZSENIALIS es RENDKIVULI!
hát én szivesen ajánlok neked könyvet, de nekem arra a müfajra amit keresel, sose volt időm, érdeklődéem
de ha el látogatsz a Teréz krt 45-be ott biztos találsz olyan könyvet ami egy új élet hez nyit neked ablakot
Szerettem olvasni, egy arab hercegi család életét, szerelmeit.
Írója: Jaen Sasson, triológia : A hercegnő, A hercegnő lányai, és a Királyi sivatag.
Ami nem szerelmes, de lebilincselő olvasmány számomra még, Viviane Villamont :Kisdarázs című könyve. Hol felnevettem, hol inkább sírni lett volna kedvem. Könnyed nyári olvasmány.
Nehezebb egy kezdő olvasónak, de nagyon megható a története Victor Hugo Nevetőember című regényének.
Vavyan Fable tényleg humoros, igaz van benne egy kis-vér, egy kis gyilkosság, de nagyon távol áll a krimitől.
Nora Roberts inkább a romantikus, de nem az "nyálas" kategória. Van a könyvei témái között szellemes (kísértet), családregény, boszorkányos.
Jodi Picoult : Házirend
nem igazán felel meg az elvárásaidnak, de nagyon lebilincselő és érdekes
Feladtad a leckét:)
Minden regényben van halál, akár öldöklés is, amelyikben nincs az meg csöpögős.
Ha nem vagy nagy olvasós, akkor még nehezebb.
Romantikus, vicces? Becéző szavak, de sajnos van benne szomorú is.
Romantikus, de nem vicces: Manderleyház asszonya, de ezt sem ússzuk meg halál nélkül.
Romantikus, de elég kegyetlen is: Az elátkozott királyok, de ez lehet hosszú?
Romantikus, vicces, de tragikus is: Elfújta a szél
Romantikus és elég tragikus: Üvöltő szelek
És lehet neked valami modern kellene inkább a vámpíros könyvek Twylight sorozat? Nekem ez nem annyira jött be.
További ajánlott fórumok:
- Melyik jó könyvet ajánlanátok nekem elolvasásra?
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
- Milyen könyvet ajánlanátok a babavárással, szüléssel kapcsolatban, amelyet érdemes megvenni!?
- Milyen könyvet ajánlanátok 60 éves anyukámnak ajándékba?
- Milyen könyvet ajánlanátok egy 9 éves kislánynak karácsonyra?
- Milyen felolvasós mesekönyvet ajánlanátok 5-6 éves kislánynak?