Ajándékba bort vinnék, de milyet? (beszélgetés)
Ha tényleg nagy borkedvelők, akkor csakis száraz lehet.
Szekszárdiként én a dél-magyarországi borokat preferálom (szekszárd, villány) pl. egy jó cuvée vagy kadarka?
De megkívántam a bort :D
Kellet nekem itt borozgatni veletek.....
Csak édes bort NE vigyél, kivéve, ha valamilyen direkt desszertbor az (tokaji, vin santo), bár azt nem igazán szoktak, azt nem illik
Egy középkategóriás, száraz fehér vagy vörös, rosét inkább ne.
Vylyan: Syrah például.
Oké, én elfogadom amit írsz, én nem is értek a borokhoz.
Nekem csak a megfogalmazás volt ""erős"", hogy az édes bor az lőre, és csakis a száraz a jó.
Én pedig azért írtam, hogy ízlés kérdése CSAKIS, mert tényleg attól függ, hogy ki-mit szeret/het :-)
Figyu ha nőnek viszed édes ha férfinak száraz vagy félszáraz.
Ha vacsihoz viszed a vacsi jellegétől függően.
Gere pincészetnek nagyon finom és jó borai vannak amik már jó nagyon jó kategóriának számítanak.
Ha Neked lennék borszaküzletben mennék be ott segítenek tuti.
Van még egy nagyon érdekes és különleges bor amit ajánlanék Siket pincészet Szilvabora inkább desszerthez de különleges és finom.
Ja és mivel Magyarországon vagyunk és magyarok természetesen magyar bort.
Én sem bírok szárazat inni. Szerintem pedig azok nem jók :-((
Ezért is nehéz tanácsot adni, mert azt kell tudni, hogy akinek szánja, neki milyen az ízlése...
Egyáltalán nem vagyok bor rajongó, amit megiszok azok csak a desszert borok, esetleg a rosék. Desszert borból pedig ami meleg szívvel ajánlok, az a Tokaji Aszú, abból is az 5 vagy a 6 puttonyos, ez a desszert borok királya.
Egyébként a bor imádók általában a száraz fehér borokat szeretik, számomra azok ihatatlanok. :)
Édes bort soha - az lőre. Száraz bor az igazi bor.
Villányi Magnifico Merlot (BOCK) -18e körül van
Villányi Bock Syrah -6-7-8e körüli
Villányi Portugieser (BOCK) - 2000
Villányi Royal Cuvée (BOCK) - 5000-6000 Ft.
Ezek mind iszonyat jó borok. A Portugieserrel kicsit vigyázni kell. Ki kell levegőztetni, különben nagyon savas és csalódást okoz, ha rögtön meghúzzuk :) felbontás után.
Ezeket tiszta szívből javaslom. Bock boroknál jobb nincs, ill. nem ismerem a többit.
Jó minőségű, száraz vörösbort vinnék.
Talán Cabernet Sauvignon-t.
Én innen szoktam rendelni,vagy éppen kinézni ha vendégek jönnek: [link]
Ezeket szoktam:Demeter Pince - Bikavér Classic
Franz Weninger Cabernet Sauvignon barrique
Vincellér Ház - Soproni Zenit Késői Szüret 0,5l
Tornai Pince - Solymász Solymász Cuvée
Nézz körül és árban sem olyan sok:))
Én úgy szoktam megválasztani, hogy utána érdeklődöm, hogy az illető melyiket szereti: fehér, vörös vagy netán aszú! Aztán azt hogy: száraz, félszáraz, félédes vagy édes. Ha ezek megvannak, akkor már lehet választani az ár alapján!!!!!
Mi minden hónapban egyszer szoktunk venni finom Borokat nagy áruházakban. Eddig ami nekünk nagyon bejött az a Csopaki olaszrizling és a Kárpátok Gyöngye jött be igazán!!!!!
Én Móri vagyok és Októberben mindig van Bornapok!!! Itt nagyon jó borokat és pálinkákat kínálnak, amiket vétek kihagyni. Ha közelben laktok, vagy szeretitek a fesztiválokat, akkor látogassatok el ide. Rengeteg nyitott pince is vár benneteket!!!
szia!
Mi egyszer chilei bort vittünk ajándékba-mi sem vagyunk borfogyasztók-de jó választásnak bizonyult,mert az utólagos visszajelzés az volt róla,hogy nagyon jó bor volt...az ára sem észveszejtő és (akkor,kb.4-5 éve) különlegességnek számított...
Szia!
Én kétféle bort kedvelek. Mindkettőből csakis édeset. De a nagy borkedvelők talán inkább a szárazat kedvelik...
Vörösből Trefli édes bor kb. 3000 forint, fehérből pedig csakis Tokajit legalább 5 puttonyosat, de inkább 6.
Én ezeket szeretem.
Viki
További ajánlott fórumok:
- Kicsi akváriumba igénytelen halat milyet vegyek kisfiamnak ajándékba?
- Vésőkalapácsot vennék ajándékba, de milyet?
- Szerintetek sértő lehet, hogy egy vak ember karácsony előtt egy üveg bort és egy kis népies fa gyertyatartót kap ajándékba?
- Szobanövény tippeket szeretnék kérni - van valakinek ötlete, milyet érdemes ajándékba venni?
- Hosszú hajhoz ajándékba vaéamilyen "hajgöndörítő" eszközt szeretnék venni. Milyet ajánlotok?
- Lávaköves grillt szeretnék ajándékba, milyet érdemes?