Szerintetek sértő lehet, hogy egy vak ember karácsony előtt egy üveg bort és egy kis népies fa gyertyatartót kap ajándékba? (beszélgetős fórum)
Egy fotókeret cikibb lett volna! :-P
Szerintem sem gáz a gyertyatartó.
(Amúgy tényleg van humorérzékük a vakoknak általában. Múltkor a boltban megkért egy srác, adjak neki neki mirelit babot. Én meg megkérdeztem, h sárga v, zöldhüvelyűt. (Én utálom, nem tudom, a színén kívül van-e valami különbség köztük.) Olyan cikis volt a helyzet, de a srác mosolyogva kinyögte, h neki mindegy, amelyik szebb vagy amelyik előbb a kezembe akad.)
(Munkahelyemre is jár be egy nő, kedves aranyos, mindig beszélgetünk. Múlkor mondtam neki, milyen rég láttam! Erre ő: "Hát még én!"
Én zavarba jöttem, ő meg nevetett. :-P )
Sziasztok!
Köszönöm a megnyugtató válaszokat:rám fért az erősítés,és valóban remélem,úgy fogja fel,hogy szeretettel adtam,és a melegséget,amit a lángja nyújt,ő is érezheti.Amúgy én találkoztam sértődékeny vakkal,ezért is ijedtem meg nagyon emiatt az ajándékozás miatt-utólag.
Meglátom,ő tesz-e említést,ha nem tesz,akkor én óvatosan megemlítem,hogy biztosítsam a jó szándékomról.
Szerintem semmi gond, nem dől össze a világ! Számodra ez most kellemetlen, de ő örül az ajándékodnak.
Igaz, hogy ő nem láthatja, ám a vendégeinek meggyújthatja, így egy kicsit még hangulatosabb és lazítóbb lesz a masszázs hatása! Ő is biztosan így fogja majd fel.
Ő is érzi a melegét, és érzi az illatát is, ha illatgyertyát tesz bele.
Egyébként én sértődékeny vakkal még nem találkoztam, ezt az állapotot csak úgy lehet átélni, ha valakinek megerősödik a humorérzéke. Akikkel találkoztam, mindenki humorosan fogta fel, másképpen összeroppanna az ember...
Ne legyen lelkiismeret-furdalásod, de azért legközelebb gondolkozz, mielőtt cselekednél, hiszen az egy dolog, hogy ez most nem egy hatalmas baki (a már említett pozitívumok miatt), de a későbbi lelkiismeret-furdalást csak gondolkodással tudod kiküszöbölni!! =o)
Ne akadj ki!
Egy népies közmondás is úgy hangzik, hogy:
Ajándék lónak ne nézd a fogát!
Szerintem is beszéld meg vele, hogy most esett le és ne haragudjon. A gyertya-->>a tűz meleget ad.
De szerintem biztosan örült az ajándéknak! Ne aggódj, inkább kérdezz rá!
Bocsánat:kimaradt a p betű,népies.
Lényeg,hogy járok a hátfájásom miatt masszázsra egy vak masszőrhöz.Karácsony előtt 2 nappal döntöttem:illene valami ajándékot vinni.Tudtam,a finom bort szereti,akartam melléje venni csokit...nem volt időm már boltba menni.Hirtelen kezembe akadt egy kis fa gyertyatartó,hangulatos dísz a karácsonyi ünnepi asztalon,benne a gyertya(új,nem használt termék),és elvittem azt is neki.Kedveskedni akartam,de most döbbentem rá:Úristen!Kerülhetek-e még a keze alá?Hiszen egy vak ember nem látja a gyertya fényét!Ilyen kretént,mint én!Most a szégyentől ki vagyok akadva,sértő volt ez nagyon rá nézve?Mit szóltok?
További ajánlott fórumok:
- Miért ad egy férfi csokit ajándékba egy kolléganőnek?
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Te mit adnál a gyerekorvosnak karácsonyra köszönetképpen ajándékba?
- Hol lehet kapni karácsonyfára csíptethető gyertyatartót? Sehol sem találok, pedig nagyon kellene!