Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Afrikai harcsa király... recept

Afrikai harcsa király... recept

Elkészítési idő 20 perc

Az Afrikai harcsa király... hozzávalói:
Szeletelt harcsa, 4 főre kb 2 kg
Narancs, v.mandarin, és cirtom héja
Só Fokhagyma, szerecsen dió örölt koriander mag. citromlé.


Az Afrikai harcsa király... elkészítési módja:
A halat jól kimossuk, megtörölgetjük. A citrusféléket durvára őrőljük, a füszerekkel és sóval összekeverjük, jó fokhagymásan. Szűrőben száraz pácba rakjuk, soronként váltva a halat és a pácfélét. Legalább 1 éjjelre hűtőben. Sütés forró olajban, lesodorjuk a pácot a halról. Kisütés után citromléhez kis vizet teszünk, beletörünk fokhagymát, sót. A sült halat ebbe mártogatva falatozzuk, esetleg pita kenyérrel.

Szálkátlan pikkelytelen hal, csak a sütésnél nagyon vigyázzunk, csapkod!


Kategória: Halas ételek receptjei


Az afrikai harcsa király... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook