Afrikai harcsa király... recept
20 perc
Az Afrikai harcsa király... hozzávalói:
Szeletelt harcsa, 4 főre kb 2 kg
Narancs, v.mandarin, és cirtom héja
Só Fokhagyma, szerecsen dió örölt koriander mag. citromlé.
Az Afrikai harcsa király... elkészítési módja:
A halat jól kimossuk, megtörölgetjük. A citrusféléket durvára őrőljük, a füszerekkel és sóval összekeverjük, jó fokhagymásan. Szűrőben száraz pácba rakjuk, soronként váltva a halat és a pácfélét. Legalább 1 éjjelre hűtőben. Sütés forró olajban, lesodorjuk a pácot a halról. Kisütés után citromléhez kis vizet teszünk, beletörünk fokhagymát, sót. A sült halat ebbe mártogatva falatozzuk, esetleg pita kenyérrel.
Szálkátlan pikkelytelen hal, csak a sütésnél nagyon vigyázzunk, csapkod!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: omjazmin, 2006. okt. 19. 17:11
Az afrikai harcsa király... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.