Adventi koszorú - Ti elkészítettétek már? (beszélgetős fórum)
Hétvégére jöhet a hó,de hétköznap ne ha lehet!:P
Nem könnyű havas úton bringázni!
A sok-sok hóval óvatosan! Errefelé magunk lapátoljuk, söpörjük :-)))
De azért nagyon jó lenne, gyönyörű lesz a táj :-)
Ez a diós nagyon jól hangzik :-)
Egyszer láttam egy magazinban kicsi, zöld almákkal teliragasztott ajtókoszorút - az írás szerint friss almából készült - no de ki az az őrült, aki a friss, finom almát így elpazarolja?! :-)))
Van viszont egy kis héjas dióm, ami pár jó pár éves, mindig csak dekorációnak szántuk - lehet, hogy kipróbálom. Ugye nem baj, szabad koppintani? :-)
Vetexxel bevontam egy szalmakoszorút, rátettem a 4 gyertya-alapot (3at egymás mellé, egyet külön) és az egészet összemozaikoztam apró dióhéj-darabokkal . Két hosszú rúd fahéjat tettem rá és aranyszínű gyöngyökkel díszítettem. Arany gömbgyertya lesz rajta, de még nem kaptam.
Amit még nagyon szerettem egyszer csináltam: ott tujával volt lekötve az alap (lehet fenyővel is). Szép fehér, aranymintás szalag volt rajta keresztbe, és ugyanebből a szalagból kis hurkák össze-vissza ráragasztva, mellé ment még kicsi mézeskalács és szárított narancskarika.
En iden nem keszitek, mert a lanyom csak 2 es fel eves, ezert nem szeretnek balesetet. Regebben en is keszitettem. A naplomban vannak roluk kepek. Egyszeru, gyors dolgok voltak, de nekem tetszettek.
Ha nagyobb lesz a lanyom majd ujra akarok kesziteni csak akkor mar egyutt.:-)
Nekem halványzöld gyertyák lesznek rajta,halványzöld szalaggal lesz a koszorú alap körbetekerve,egy két tuja ág,meg néhány apróság,toboz ,szárított narancs,fahéj...lesz rajta.
Minden évben újat csinálok,de van amikor nem koszorút hanem asztaldíszt.
Épp azon gondolkodtam ezen a hétvégén kell-e meggyújtani az első gyertyát.
A hozzávalók már megvannak,csak össze kell rakni.:)
Minden évben sk készítjük, anyuval és a hugommal együtt, ez hagyomány - pedig már felnőttek vagyunk, és nem élünk "otthon", de az "otthoni" koszorút együtt KELL csinálni. Ilyenkor hazamegyünk vidékre, és együtt ügyködünk, mint gyerekkorunkban:)
Tavaly ragasztópisztollyal diót ragasztottunk a szalmakoszorúra, bevontuk vele teljesen, és csak néhány apró fenyő hajtást raktunk a gyertyák mellé. Marha jól nézett ki, fotóm sajnos nincs. Idén valószínűleg ebből a diós alapból ajtódísz lesz, persze gyertyák nélkül.
Most vettem műfenyő koszorú alapot az egyik drogériában, és most az lesz.
Itthonra pedig (férjemmel közös otthonunkba) eddig csak tobozokat-bogyókat tettem egy priros fém tálcára, és az volt az adventi dekoráció. Idénre vettem egy adventi drótkosarat, amin van négy gyertyatartó üvegpohár. Idén ebben lesznek a tobozok.
Ajtódíszt nem mertem az elmúlt években kitenni, mert féltem, hogy ellopják. (Társasház, Budapest.) Talán idén megpróbálom, hátha nem viszik el...
Én is magam készítem az adventi koszorúnkat. Ha elkészül, akkor több éven át megtartom, aztán ha meguntam, akkor szétszedem és újat alkotok. A gyertyákat nem szoktuk meggyújtani, így azokat sem kell cserélni.
A szalmakoszorú alapot legutóbb nem fenyőágakkal takartam el, hanem egy hosszú, ezüst színű boával, amit a karácsonyfára szoktak tenni. Ez nem hullat le, mint a fenyő, így hosszú ideig megmarad. A gyertyák közül nálam 3 lila 1 pedig fehér. A rózsaszín helyett fehéret vettem, mert a rózsaszínnel nem igazán vagyok kibékülve, mint szín. Ezeken kívül még kerültek rá lila szalagok, ezüst színű apró csengettyűk, egy kismadár és egy angyalka.
Ha szeretnéd látni, megnézheted a ˝Csokorba gyűjtve˝ című naplóm 505. bejegyzésénél.
Neked pedig nagyon jó kreatívkodást kívánok a saját adventi koszorúd elkészítésénél.
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Milyen színű gyertyákat teszel az adventi koszorúra?
- Az adventi koszorút vasárnaponként este vagy reggel kell meggyújtani? És meddig kell égnie?
- Adventi koszorú
- Hányadikán kell kinyitni az adventi naptár első ablakát? Mikor kell meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorún?
- Hol tudok találni fekete-fehér adventi koszorú mintát, amit ki lehet színezni?