Adventi koszorú (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Adventi koszorú
Nagyon jó ötlet! :)
Tavaly nekem is borostyán volt a adventi koszorúmon.
Én idén igazi növényeket teszek az adventi koszorúra. Mint magyal, fenyőág, toboz, stb.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
A 4 gyertya a 4 vasárnapot jelképezi, 4000 évvel korábban jövendölték meg először a Megváltó születését. Tehát 1 gyertya 1 ezer évet jelképez. Advent 3. vasárnapja az ún. Gaudete, azaz Örvendező vasárnap. Ezen a napon a liturgia színe nem a viola - azaz lila, hanem lehet rózsaszín is. A viola szín Adventben (és Nagyböjtben is) a bűnbánat színe. A zöld a reményt, az életet jelképezi. A gyertya a világosságot, a fényt, a megszületendő Jézust jelképezi, hiszen minél több gyertya ég, annál közelebb van a születés ünnepe!
Amikor február 2-án megszentelik a gyertyát a templomban, ezzel a gyertyával mennek nagyszombat éjszakáján és a megszentelt tűzről adják át egymásnak a fényt. Ahogy halad be a sötét templomba a sok-sok gyertya, úgy lesz egyre világosabb... amely már a feltámadt Krisztust jelképezi...
Köszi az igazítást, jó hogy nem csúsztunk még le a 3 gyertyáról, akkor a rózsaszínt veszem kezelésbe!
Köszönöm szépen :)
Szia Suhi!
Csak egy kis jóakaratú igazítás: a rózsaszín gyertyát harmadszorra gyújtják meg a katolikus szokás szerint, mivel ez a szín az öröm színe és a liturgia szerint a harmadik adventi vasárnap az öröm vasárnapja. Áldott karácsonyt neked is! :)
Nagyon szép kis koszorút készítettél :)
én is drótdarabkákkal erősítem hozzá a gallyakat.
Amúgy a hivatalos (katolikus egyház szerinti) adventi koszorú alapja kerek, jelképezi az örökkévalóságot, a zöld az életet, a gyertyák színe is kötött, 3 fehér és egy rózsaszín, vagy 3 lila és egy rószaszín. A rózsaszínt gyújtjuk meg utoljára.
Békés készülődést:)
Szia!
Én is magam szoktam elkészíteni az adventi koszorút, de nem ragasztom, hanem kis drótdarabkákkal rögzítem a fenyőgallyakat. Így a koszorúalapot következő évben is tudom használni.
Amit javasolok egyszerűen elkészíthető, nem kerül többe, mint a kész koszorú.
Amikor viszont ránézel, örömmel tölt el, hogy Te készítetted.
Ugrás a teljes írásra: Adventi koszorú
További ajánlott fórumok:
- Milyen színű koszorúslány ruha illene hozzám?
- Milyen színű gyertyákat teszel az adventi koszorúra?
- Adventi koszorú - Ti elkészítettétek már?
- Az adventi koszorút vasárnaponként este vagy reggel kell meggyújtani? És meddig kell égnie?
- Hányadikán kell kinyitni az adventi naptár első ablakát? Mikor kell meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorún?
- Hol tudok találni fekete-fehér adventi koszorú mintát, amit ki lehet színezni?