Adtatok lisztet 4 hósan a babátoknak (naturan anyatejjel vagy tápival)? Mi a tapasztalat? (beszélgetős fórum)
a nagyobbikfiam 9 hos koráig 1.5-2 oránkénr szopott éjjel is de ő 1 évesen elhagyta a cicit.
a kicsi 22 hosan még szopik sokszor és ez igy van mióta megszületett azt mondták nem jo a tejem azért szopik néha 7-8 alkalommal aztán a négy hos mérésem meglepődtek hogy a gyerek 8kg-os.akkor mégis csak jo volt a tejem.a mai napig is szopik éjszaka is 2-3 alkalommal,de már iszik teát eszik rendesen csak nem tud leszakadni rólam.soha nem fordult meg a fejemben hogy kinozzam még fél órát mielőtt enni adnék neki.akkor szolnak ha éhesek nem előtte félórával hogy majd éhes leszek
Én úgy vezettem be a glutént,hogy fokozatos legyen-a főzelékét eleinte nagyon pici liszttel sűrítettem,később emeltem.Egy éves korában adtam neki babakekszet is.Tehéntejet a mai napig nem kap,pedig 22 hónapos.Múlt hónapban hagyta abba magától a szopit,hirtelen:bejelentette,hogy ő már nagylány,nem kell cici.A döbbenettől szólni nem tudtam,mert a fiúknál nem volt egyszerű menet az elválasztás annak idején.
Én a nyári gyereknek sem adtam folyadék kiegészítést,mert mondták,hogy fél éves korig elég az anyatej-kivétel,ha beteg,lázas.
Igény szerint kezdtük a szoptatást,kb.3 hónaposan magától beállt a 4 órás etetés,éjjel is aludt,7 hónaposan kialakult 5 óránként,szóval szépen beállítják ők magukat szerintem.
az igény szerint szoptatással csak az a gond, hogy én teljesen rámentem :/
csináltam 3 hónapig és aztán elég volt.
tudom, hogy ez most nagy divat... és néztek is rám (főleg szoptatási tanácsadó), mint a véres rongyra, amikor mondtam a nyafogó babának, hogy egy fél órát még ki kell bírni kajáig... na mindegy is... nekünk szükségünk volt napirendre, hogy a hajnali szopit el tudjuk hagyni (nem azért, mert derogált felkelnem a babához, hanem mert úgy éreztem, hogy 3-4 hósan a napi 7 étkezés kicsit luxus... főként, hogy eddigre megduplázta a születési súlyát csak szopival)
Egyébként úgy gondolom úgyis mindenki úgy csinálja, ahogy a babájának a legjobb.
Mégannyit, hogy a védőnő (kb 25-26 éves-- nagy apaszalata lehet) azért hangsúlyozza a hozzátáplálás elkezdését, mert egy étkezést csak sok idő után fog pótolni a szilárd táplálék. Úgy gondolom azért vagyok itthon a gyerekkel ez az időmbe beleférjen.
Megfogadom a tanácsotokat, és csak 6 hónapos korától próbálkozom a reszelt kekszes almával vagy anyatejjel.
szerintem ebben a melegben nem... egyszerűen séta közben szakad róla a víz, én meg nem tudom félóránként cicivel megkínálni a főút mellett...
meg mi amúgy is 2x eszünk szilárdat (6 szopi... ebben a melegben előfordul 7 is... mellett)
:)))))))))))))
hajrá!
ha ízlik neki, és szereti, add!
én meg a sima cukros-citromos garzon teámat itatom az 5hóssal, mert ez az egyetlen folyadék, amit a cicin kívül hajlandó elfogadni.
és imádja a háztartási kekszet almába reszelve! főleg ha gesztenye is van benne :)
Sziasztok! Örülök, hogy felkeltette az érdeklődéseteket ez a téma, és megosztottátok velem tapasztalataimat.
Bocsi, de babócim éhes, majd még írok.
nem kell itt nagy mennyiségre gondolni
szopizás mellet volt hogy csak egy fél pohárral ettek meg és ezt a mai napig is tartom naponta egy édességet ehetnek
További ajánlott fórumok:
- Ti adtatok 4 hónapos babátoknak almát, gyümiket?Vagy ahogy a nagykönyvben meg van írva 6 hónapig csak anyatej?
- Mit, mikor adtatok enni a babátoknak?
- Ti adnátok a babátoknak az elvesztett baba nevét?
- Mit szoktatok inni adni a babátoknak?
- Mikortól adtatok sima csapvizet a babátoknak?
- Anyukák!Mikortól adtatok bolti joghurtot a babátoknak?