Adójóváírással kapcsolatban várok segítséget! (beszélgetés)
Szivesen:)
Jó lesz az úgy!
Beirtad az éves jövedelmet az első sor a oszlopába, majd a jogosultság hónapokat és a befizetett adót. Alap esetben ennyit kell beirni a többit a program számolja. Ellenőrzést is csináltál. Nem irt ki hibát, akkor OK.
Köszi a segítséget
Én mindent azok szerint írtam az apeh progiba,amit a munkáltalóktól kaptam. 9hónap jóváírás jár, én 9 hónap alatt 174-et adóztam, kidobta, hogy 135901 Ft jár vissza nekem. Én ennek csak örülök, de mivel ez több mint 9*12100, ezért aggódok, hogy nehogy bajom legyen belőle.
Beirod, hogy hány hónapra vagy jogosult adójóváirásra, majd azt is, hogy mennyit fizettek be utánad adót. Ha az adó befizetés magasabb, mint az ado-adójóváirás, akkor kapsz vissza pénzt.
Ha több összeg jár vissza, akkor az azt jelenti, hogy több adót vontak le, mint amit kellett volna.
Ugyanez lenne az én kérdésem is:
Ezek szerint a 9 hónap után jár a 135, függetlenül attól, hogy 102-nek kellene járnia, mivel abba az adókategóriába esek, ahol 135 jár?
Sziasztok!
Kérdéssel fordulnék hozzátok, mert egy kis segítség kellene.
Én szoktam a család adóbevallását készíteni de most elakadtam az egyikkel. Jobban mondva a programmal van gondom.
Az illető két helyen dolgozott, de nem egyszerre.
Adatai:
1 hely: Bruttó:599.625->sz.bruttó 761.524 (itt 6 hónap)
2 hely: Bruttó 44.565-> sz.bruttó 56.598 (itt 3 hónap)
A program szerint a 9 hónapra jár a 135.900 adójóváírás. Viszont az a 3 havi 56.598 jövedelemre csak 9.622, a 6 havi jövedelemre meg 90.600 adójóváírás jár. Ez összesen 100.222
Én csak ennyit írhatnék be, nem?
A program nem engedi felülírni az összeget.
köszi, tényleg 12.100 idén és a válaszokat is.
Így jártam, gondoltam, hogy nem kaphatom meg a különbözetet max az adóbevalláskor, így jártam, ez egy ilyen fos hónap.
Párom fizije -20popi és nem igényelt adójóváírást, nekem - 12100 a januári fizimből, teljen le ez a mocsok február, áááááááááááááá
Az adójóváirás nem idő arányos, hanem összeg arányos.
X fizetésnél Y összeget igényelhetsz vissza. Ha te katál X összegű fizetést, ami után kifizették az Y összegű adójóváirást, akkor csak akkor vagy jogosult adójóváirásra, ha az az összeg nem érte el a jövedelem szerint igényelhetőt.
Tehát, ha a decemberi fizetésedre megkaptad már az adójóváirást, akkor nem kaphatsz még egyszer, vissza sem igényelheted, de a januári fizetésedre jár, ha nem emelkedett olyan mértékben a jövedelmed, ami után már nem vagy rá jogosult.
Ha viszont a decemberi fizetésnél kevesebbet kaptál és járna még, akkor azt az adóbevallásnál igényelheted meg.
Remélem érthető volt.
SZIA!
2011.01.01-TŐL 12100ft csak.Lecsökkentették 15100-ról.Nyilatkozni kell a munkáltatónál igényled-e?Az adójóváírás az adóévben megszerzett bér és az adóalap-kiegészítés együttes összegének 16 százaléka. Jogosultsági hónaponként legfeljebb 12 100 Ft. Éves szinten: 145.200 Ft.
Teljes egészében akkor érvényesíthető, ha nem haladja meg az összes jövedelem a 2 millió 750 ezer forintot. E fölött, a meghaladó rész 12 százalékával csökkenteni kell a rendelkezésre álló éves keretet. Évi 3 millió 960 ezer fölött teljesen megszűnik. /2010-ben havi 15.100 Ft, 1.510 e Ft-ig (max. 3.188 eFt)/
Sajnos nem irtad mennyit keresel,de nem baj innen fogod tudni jár-e,szerintem igen.Kérdezz rá miért nem keptad meg!Kötelesek választ adni.
Üdv:moppy
Szia!
Az összege 2011-ben 12100 Ft.
A meg nem kapott 7600 Ft-ot majd a 2011. évi adóbevallásnál tudod visszaigényelni.
Ha januárra megadná az adójóváírást, akkor lehet hogy adótartozásod keletkezne, és a hónapszámot is rosszul hozná a gép az év végi adóigazoláson. Ezért nem adja meg szerintem.
És igen, az számít, hogy már kaptál, a fent leírtak miatt.
2011-ben már csak 12100,-
Igen sajnos, ha megkaptad, nem kaphatod meg a különbségek. Majd csak a következő hónaptól.
2011 01 09ig az előző munkahelyemen időarányosan kaptam adójóváírást 4500 ft-ot, az új és mostani munkahelyemen 01 10től vagyok, ma közölte a bérszámfejtő kollégám, hogy mivel én kaptam már januárban így nem kaphatok.
Azt a 15100 - 4500 =10600-at se kaphatom, egy hónapban 15100 vehető igénybe.
Az számít h már kaptam, az összeg meg mellékes?
Köszi a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Kisbaba és macska egy lakásban. Tapasztalatokat várok a témával kapcsolatban.
- A megszakadt kapcsolatokból úgy lehet leggyorsabban meggyógyulni, ha együttműködünk a Szent Szellemmel? Véleményeket várok...
- Tapasztalatokat várok Mosó-Szárítógéppel kapcsolatban.
- Teherbeeséssel kapcsolatos véleményeket várok, köszönöm
- Anyajegy lefagyasztásával kapcsolatos tapasztalatokat várok.
- Tapasztalatokat várok BEKO, CANDY vagy AMICA márkájú hűtőszekrényekkel kapcsolatban!