Tapasztalatokat várok Mosó-Szárítógéppel kapcsolatban. (tudásbázis)
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Hajtogatva teszitek be a ruhákat a szárítógépbe?
Van valami praktika,hogy kevesebbet kelljen vasalni?
;)
Nekem Whirpool van, és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Ugyanolyan súlytöltetű, mint a mosógépem, úgyhogy folyamatosan tudok mosni, szárítani.
Nem digitális kijelzős, és nem üvegablakos, mert az 20000.-al több...annyit meg nem ér meg, hogy lássam, hogy forog a ruha, és kiírja, hogy még mennyi idő van hátra.
Külön program van a pamut, és a kevert szálas ruhákhoz. Van külön csak idő program, amikor én határozom meg, hogy mennyi ideig szárítson, azonos hőmérsékleten. Van átszellőzetés program. Ha lejárt a szárítóprogram, akkor még 1 órát forgatja, hogy lehűtse a ruhát, és ah nem tudom azonnal kiszedni, akkor ne is gyűrődjön.3-6-9 órás időprogramra tudom beállítani.
Nem kondenzvíz kivezetéses. Igaz hogy az olcsóbb, de ahhoz falat kell bontani. Víztartályba gyűjti a vizet, és ilyenkor télen nagyon jó meleget csinál még pluszba a fürdőszobába;)
Teljesen ok. Gyönyörűen mos, hiba nélkül. Ha beállítom szárítóra, akkor mosás után azonnal szárít is. Ezt akkor szoktam, ha féltöltetet mosok. Ha telepakolom, akkor kiszedem azt, ami ráér száradni, és csak a legszükségesebbeket szárítom. Sztem szebbre szárad, mint a fregolin, és puha lesz a ruha. Természetesen ha fullra megpakolom, nyilván tök gyűrött, de akkor nem is szárad meg.
Viszont olyat szoktam csinálni, hogy csak félig szárítom, aztán kiteregetem, és így gyorsabban is szárad a fregolin.
Mondom, én nem cserélném le semmiért. (kivéve rendes szárítógépre, de az nálunk még egymás tetején sem fér el, pláne, hogy ugrál néha centrizés közben, mert az a gumi izé már nincs az elján.
Az is forog, de az nem centrizik:D
A mosógépre írtam
Nem mindegy hogy mennyi ruhát rak bele, milyen fordulatszámon centrizi ki előtte a ruhákat;)
Én semmit nem vasalok, csak a párom öltöny ingjeit.De van olyan amit szárítás után nem is kell
Sziasztok!
Eddigi és ismerőseim tapasztalatai:iszonyatosan gyűri a ruhát,méh a híres Miele márka is.Utána lehet vasalni ezerrel:(
Ha leáll és nem forgatja tovább a villanyórát, akkor ez a lehetőség már nem lényeges;)
De végülis igen, és ha kinyitotta ki is szedheti, és bepakolhatja a szekrénybe:D
az én gépem addig ípol amig ki nem kapcsolom;)
Aszárító program után még egy órát forgatja a ruhákat, hogy ne gyűrödjenek össze ha nem szedem ki azonnal;), de utána leáll
na jó de mennyit mosol, mert nem mindegy :) mi ketten vagyunk!
Ha valaki venni akar egy dologra nagyon figyeljen, mert ez tényleg megkeseríti az életemet.
Az én gépem (most nem tudom milyen) ha lejárt 3 halk sípszóval jelez és nem áll le nem nyitja ki az ajtaját. És ha nem fülelsz meg esetenként virrasztasz mellette akkor megy itéletnapig, és persze eszi az áramkát közben. Szóval ha újra vennék ez lenne az első kérdésem, mert nem olyan mint a mosógép, hogy ha lejár majd hazamész és kiveszed, hanem külön program a szárítás, olyankor folyamatosan a közelében kell lennem. És ráadásül ezt a halk sípszót is minden indításkor is külön be kell állítani :( mi van ha elfelejti az embert, és tényleg olyan halk, hogy az én hallási tartományomba alig esik bele, szerencsére a pároméba igen.
Én nyáron szabadságra küldtem:dAztán voltak azok az esős napok és akkor újra szolgálatba állítottam,)
És utána is ment, mert az vettem észre, hogy a fiam ovis ruháiból még mosás után is egy csomó homok kijött szárítás után:O
Nekem havi szinten 2-3 ezer ft-al emeli meg a számlát
Van egy jó pár ilyen fórum, ahol pro és kontra.
Egy biztos a kombinált gépekkel, ha valami meghibásodik, akkor se mosó se szárítógéped nincs egy darabig:(
Nekem a súlykülönbség miatt nem szimpatikus még
Szia!
Nekem külön gépeim vannak. A kombinált gépekkel az a gond, hogy a mosási töltet 5kg a szárítási 2,5 kg...
Helyhiány megoldható úgy hogy ezeket a gépeket, már egymásra lehet tenni;)
További ajánlott fórumok:
- Kisbaba és macska egy lakásban. Tapasztalatokat várok a témával kapcsolatban.
- Anyajegy lefagyasztásával kapcsolatos tapasztalatokat várok.
- Dunaújvárosi gumigyárral kapcsolatos tapasztalatokat várok
- Babysitterrel kapcsolatos tapasztalatokat várok
- Gipszkartonfallal kapcsolatos tapasztalatokat, véleményeket várok!
- Az orfűi Átrium panzióban járt már valaki? Véleményeket várok. /Érdekel más orfűi panzióval kapcsolatos tapasztalat is/