Adóbevallás 2011. Mi a teendő? (beszélgetés)
Kedves László!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Sikerült megcsinálnom az adóbevallásom és a mai napon sikeresen el is küldtem. Megmentettél attól, hogy 3000-4000 Ft-ot kidobjak az ablakon. Köszönöm még egyszer és minden jót kívánok.
Üdv, Mariann
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.
:-)
Halálra olvastam magam. :D
Szia! a 1153-as nyomtatványon nem kell feltüntetni a nyugdíjat, mert - idézem az adóforumot, de én is így tudtam - "
2010-ben adóterhet nem viselő járandóság volt, 2011-ben pedig adómentes kategóia lett a nyugdíj, ezért a bevallásban nem kell feltüntetni. (a 16-%-os egyféle adókulcs miatt nem is lenne értelme)."
Mindent úgy csináltam, ahogy ide le van írva.
De ezt írja ki, és nem tölti be.
"nem megfelelő kiterjesztés"
Mit csinálok rosszul, mit tegyek?
ugyanúgy megkeresed az apeh.hu-n, bal oldalon letöltések, nyomtatványkitöltő programok, itt van keresőmező (bevallás száma), lenyílik, megkeresed a 1153-ast, kiválasztod... nem tudom milyen böngészőt használsz, ha felkínálja a telepítést, akkor azt válaszd, ne a mentést... telepítés után jelenik meg a sablokban... ha csak menteni tudod, lemented a gépre, megkeresed a gépen, rákattintasz kétszer, és ugyanúgy elindul a telepités, és ott lesz a sablonokban...
nem tudtam, hogy van korábbi program a gépeden, nem kell letörölni, ha elindítod a programot, van frissítési lehetőség is...
ha nem megy kérdezz!
Szia!
ÁNYK - AbevJava
2.42.0 2012.03.02.
Korábbi verziók
Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) - keretprogram
Ezt töltöttem le. Lejött egy könyvtár ami tele van fájlmapákkal, de nem tudom hogy hogyan kell elindítani. A tavalyit is innen szedtem le és egy ikon rakott ki automatikusan az asztalra arra ráklikkeltem és elindult ez meg most nem. Ez a bajom.:(
apeh.hu...
bal oldalon találsz olyat, hogy letöltések, erre rámész, ezután lesz olyan, hogy nyomtatványkitöltő programok, erre is rámész...
letöltöd és telepíted magát a nyomtatványkitöltő programot, ha ez kész, akkor a 1153-as nyomtatványt... ha ez kész, akkor ügyes vagy... kérdezz!
Sziasztok!
Valaki tudna küldeni egy linket, ahonnan letudnám tölteni az aktuális adóbevalláshoz szükséges nyomtatványt? Biztos én vagyok a marha, de a retkes apeh honlapon nem találom, vagy legalábbis nekem nem egyértelmű.
Előre is köszönöm!
A legtisztább az, ha beküldöd, nullásan. Volt akinek nem kellett volna, de mivel az előző években küldött, igy pótolnia kellett..
Ez van.
Az apeh (nav) honlapról le kell tölteni a nyomtatványkitöltőt, utána a 1153-as nyomtatványt. ott kitölteni, kinyomtatni és beküldeni nekik.
Ez van.
Sziasztok!
Ha más bevétele viszont lett volna azt az APEH (NAV) nem látná...
Szóval szerintem mindenképp adj be egy 1153as bevallást nullásan!!!
Nem akarlak elkeseríteni, de olykor ott is össze vissza beszélnek.
Nekem is Apeh-os mondta anno, hogy nem kell, aztán mégsem tudtam lépni anélkül, hogy ne csináltuk volna meg.
Abból bajod nem lesz, ha beküldöd nullásra kitöltve.
jaj ez szuper, most végképp nem tudom mit tegyek:)
azt hiszem felhívom őket én is.
Aha, ez nem így van.
Én 4 évig nem küldtem be semmit, aztán ahhoz, hogy kiadjanak nullás igazolást, visszamenőleg meg kellett csinálni mindet.
nem kell semmit tenned,
én tudom,mert már voltam így,mint te és még oda is mentem megkérdezni,h.mit tegyek és ott mondták az apeh-nál,h. nem kell beküldeni semmit
További ajánlott fórumok:
- Február 15-ig az Apeh megcsinálja az adóbevallást, de hogyan?
- Szja adóbevallásban tudna valaki segíteni?
- Ha valakinek tavaly csak GYES volt a jövedelme, annak kell adóbevallást benyújtania?
- A 2011-es adóbevallásom most készült el, elég sokat be kell fizetnem, kérhetek részletfizetést?
- Kell -e adóbevallást készíteni 2011-ben Gyed mellett?
- Feladtam az adóbevallásomat és utána jutott eszembe, hogy elfelejtettem aláírni az egyik nyilatkozatot. Mi a teendő ilyenkor?