A 2011-es adóbevallásom most készült el, elég sokat be kell fizetnem, kérhetek részletfizetést? (tudásbázis)
Nem, rosszul tudod!
Máj.21 első
Jún.21 második
Júl.21 harmadik
Aug.21 negyedik
Nehogy baj legyen ám! :)
Nem lehet 4-nél több részlet, aug 21-ig le kell tudni a befizetéseket.
Gondolom ellenkező esetben büntető kamat jön rá, az meg 39%.
De megkérdezhetem csütörtökön adó órán, ha gondolod.
szóval beküldöm a bevallást és küldhetem az első részletet is, pazar.
Lehet erre kérni csekket? Hogy ne kelljen mindig még az átutalás díjját is kifizetni a banknak?
Csak itt lehet,ill. kell.
Később nem kérhetsz részletfizetést.
igen, most láttam hogy ilyen sor is van, hogy már itt lehet kiválasztani.
Még nem tudom mit írok be...
Sziasztok!
Nem tudom szoktatok még ide visszanézni, de én most tudtam meg, hogy a visszafizetendő adót, még vmi bírsággal is megterhelik, ami a visszafizetés összegének a 12%-a.
Most azt nyomozom, hogy ezt milyen szlaszámra kell utalni.
hát nekem családi nem jár.
igen, mindent beírtam ahova kellett, nyomtam ellenőrzést, minden oké volt, most én fizetek vissza.
ráadásul semmi egyéb adó csökkentő tényezőm sincs pl életbiztosítás vagy ilyesmik.
Adójóváírás sort kitöltöttétek? Oda csak a hónapot kell beírni, a program egyből kidobja a jogos adójóváírást.
Családi kedvezményt nem tudtok elszámolni? Ha igen, azt beírtátok (eléggé el van dugva, hova kell írni az összeget).
Ennyi jutott hirtelen eszembe.
akkor sajnos az a tényállás ami kijött.
én azt csinálom, hogy csak az utolsó pillanatban adom be a bevallást (amúgy mindig előbb szoktam elküldeni) és addig a malackában spórolgatom a pénzt.
Csak azt nem tudom hogy most megint csak kiskönyvvel tudok dolgozni a második helyen akkor megint megszívom?
Tényleg nem éri nem itthon dolgozni mint az állat?
Most hogy tudnék úgy kijönni hogy ne szívjak jövőre úgy hogy már adójóváírást se tudok lemondani, mert ugye az már nincs?
a végén nyomtál neki ellenőrzést?
és nem írt ki hibát?
mert ha nem írt hibát és már nyomtatni is lehetett volna, akkor sajnos nem rontottál el semmit :(
az apeh oldalról töltötted le?
én azt töltöttem le, és a munkáltató által adott igazolás azon sorait ítam be az apehosba, amiknek egyezett a sorszáma.
Ez a te esetedbe úgy néz ki, hogy a két lapról adod össze az összegeket.
Én azt nem értem hogy mind a két helyen vontak adót akkor miért lett ekkora a befizetni valóm adóm?
Vagy lehet hogy rosszul töltöttem ki valamit?
Nekem más kolléganőm is jár úgy mint én, együtt mentünk a bérosztályra, ott elmondtuk mi van, hogy már évközbe le akartuk mondani stb, erre közölte a béres, hogy ő már tavaly januárban kiközölte, hogy ez kockázatos dolog, mármint adójóváírást kérni (!) és hogy mossa kezeit. És mikor mondtuk, hogy mi szóltunk időben, akkor azt mondta, hogy biztos elnézett valamit.
Már nem őrjöngök, őrjöngem idáig.
48ezret kell visszafizetnem és ki tudja mennyi az adó amivel még megbírságolnak.
én egy multinál vagyok. anno azt mondta a bérügyes, hogy nyugodtan kérjem, majd kb május körül mondjam el biztos ami biztos, kb júniusban írásban jeleztem, hogy akkor mostmár ne csapják a jóváírást a fizumhoz, erre a bérügyes vissza írt, hogy ne izguljak, megnézte, hogy nekem jár egész évre.
mondom akkor jól van, mégis csak ő ért a bérszámfejtéshez, aztán kedden leültem, hogy megcsinálom a bevallásomat (mert a cég évek óta nem csinálja meg) és köpni nyelni nem tudtam amikor fizetendőre jött ki...
és még nincs vége a sztorinak
szerintem még valami kamat is van.
de azt már nem merem megnézni, így is dobtam egy hátast, hogy nem nullás lett, hanem fizetendő
További ajánlott fórumok:
- Február 15-ig az Apeh megcsinálja az adóbevallást, de hogyan?
- Szja adóbevallásban tudna valaki segíteni?
- Ha valakinek tavaly csak GYES volt a jövedelme, annak kell adóbevallást benyújtania?
- Van itt olyan profi 0953 adóbevallást kitöltő, aki tud segíteni? Lásd lent.
- Lakásvásárlási illeték megfizetésére mekkora részletfizetést kérhetek?
- Közjegyzői munkadíjra kérhetek részletfizetést?