A védőnő és a tetű (beszélgetés)
Ez nálunk is gond az oviban. Védőnő rendszeresen ellenőriz, de az óvónők is figyelnek. Már a második héten kellett szólni a védőnőnek, hogy jöjjön ellenőrizni. Ő kizárhatja a közösségből a fertőzött gyereket. Írtás után védőnői igazolással jöhetett újra a gyerekek közé.
Mi megelőző sprayt használunk. Helyben paranitot tudtam csak venni, de nagyon tömény a szaga és minden reggel fújni kell. Interneten rendeltem azóta hedrin protect & got. Ezt mosás után kell használni, illetve heti kétszer, ha ritkább a hajmosás. Van benne kondíciónáló és fésülés könnyítő is. Talán a fejbőrhöz is kíméletesebb.
Lányomnak szőke hosszú haja van. Én is félek nehogy összeszedje. :-(
Ilyen ma mar nincs.
Nekem az oviba mondtak,hogy nem tiltható ki a gyerek..
Erthetetlen
Javasold, hogy amelyik osztályban találtak tetűfertőzést, ott az of. írassa be az üzenőfüzetbe, hogy fertőzött gyerek van az osztályban, a szülők nézzék át fokozottabban a gyerekeiket. Név szerint azért kellemetlen kiemelni ezt, vagy azt, hogy a többiek csúfolják.
Mondjuk, ha az osztályban van, az iskolában is ki lehetne tenni, hiszen azért vannak közös helyek, ahol bárki megfertőződhet. Étkező, tornaterem, stb.
Nem értem egyébként, hogy 1-2 serkét, ha lát akkor miért nem szól, hiszen akkor kifejlett bogár is van.
Teafaolajos samponnal, vagy teafaolaj öblítéssel jól megelőzhető a tetűfertőzés, de sima ecetes vizes öblítés is megteszi. Vagy a gyógyszertárban kapható fésű amely száraz hajban jelzi a tetű, serke voltát.
Beszélj a többi szülővel és az osztály főnökkel, hogy nem akarjátok, hogy a gyerekeitek folyton folyvást tetves legyen és ő szóljon a védőnőnek.
Alapvető, hogy a hordozót és a családját kell alaposan kikezelni.
Otthon a családot is le kell kezelni, mert ha bennük is van, visszafertőződik mindenki. Ágynemű, törölköző csere stb.
A hosszú hajból sokkal nehezebb kiirtani ezeket az élősködöket.
A gyerekek összebújnak, játszanak, óhatatlan a fertőzés.
Van iskola orvos, intézkedjen. A 3 hónapot soknak tartom.
Sziasztok!
Tegnap a védőnő ellenőrzést tartott az iskolánkban, 1-4 osztály, és elég sok gyerek fejében talált tetűt és serkét.
Az egyik tanítónénik kislányának hajában is, aki azonnal lekezelte, ma pedig visszavitte hozzá ellenőrzésre.
A tanítónéni kérdésére, hogy mikor jön újra ellenőrizni, a védőnő azt felelte, három hónap múlva, és még az is kiderült, hogy azoknak, akiknek "egy-két" serkét látott a fejében, nem is szólt.
Normális ez így? Nincs valami jogszabály, hogy ilyen esetben mennyi időnként kell felülvizsgálni a helyzetet?
Kislányomnak fenékig érő sűrű haja van. Oké, hogy megteszem a szükséges intézkedéseket, ovi óta már egy vagyont költöttünk megelőzésre, eddig sikeresen. De normális ez így? Van itt esetleg egy kedves védőnő, aki tudna erre válaszolni? Köszönöm.