Miért nincs védőnő szak levelezőn, vagy estin? (tudásbázis kérdés)
Kedves Anna!
2017. Szeptemberétől elindult a védőnő képzés levelezőn, a Miskolci Egyetem kihelyezett karán Sátoraljaújhelyen. Én munka mellett (gyermekápoló) elkezdtem a nappalit az SE-ETK-n, de másfél ev után rájöttem, hogy munka mellett lehetetlen nappalit végezni, igy most beadtam a Miskolci Egyetemre , és ide is bejutottam, pedig a tavalyihoz képest 10 ponttal emelték a pontszámot . tavaly 288 pont kellett, most 308 pont. N add fel.
Sziasztok!
Jelenleg uzgyanezzel a problémával küzdök! Nagyon szeretnék védőnő lenni, minden vágyam ez, de félek belevágni a két kisgyermekem miatt, hogy csak nappali képzésben van.
Ezek szerint akkor érdemes még így is bele vágni? Hogy tudtad megoldani a tanulást a gyerekek mellett, mit tanácsolnál? Mennyire volt nehéz az első fél-1 év, és mit jelent pontosan az egyéni tandrend?
Nagyon köszönöm, remélem kapok választ, köszönettel, Eszter, egy remélhetőleg leendő védőnő?!
Na,az idei ponthatárok az induló szakokkal(Semmelweiss):
Ponthatárok* 2010-ben az Egészségtudományi Karon
Szak (forma – munkarend – finanszírozás) Ponthatár
ápolás és betegellátás – ápoló szakirány A-N-A 327
ápolás és betegellátás – ápoló szakirány A-N-K 232
ápolás és betegellátás – dietetikus szakirány A-N-A 381
ápolás és betegellátás – dietetikus szakirány A-N-K 381
ápolás és betegellátás – gyógytornász szakirány (angol nyelven) A-N-K n.i.
ápolás és betegellátás – gyógytornász szakirány (magyar nyelven) A-N-A 393
ápolás és betegellátás – gyógytornász szakirány (magyar nyelven) A-N-K 392
ápolás és betegellátás – mentőtiszt szakirány A-N-A 362
ápolás és betegellátás – mentőtiszt szakirány A-N-K 347
ápolás és betegellátás – szülésznő szakirány A-N-A 354
ápolás és betegellátás – szülésznő szakirány A-N-K 329
egészségügyi gondozás és prevenció – népegészségügyi ellenőr szakirány A-N-A 324
egészségügyi gondozás és prevenció – népegészségügyi ellenőr szakirány A-N-K 274
egészségügyi gondozás és prevenció – védőnő szakirány A-N-A 327
egészségügyi gondozás és prevenció – védőnő szakirány A-N-K 328
ápolás és betegellátás – dietetikus szakirány A-E-A 349
ápolás és betegellátás – dietetikus szakirány A-E-K 346
ápolás és betegellátás – ápoló szakirány A-L-A 317
ápolás és betegellátás – ápoló szakirány A-L-K 209
ápolás és betegellátás – mentőtiszt szakirány A-L-A 317
ápolás és betegellátás – mentőtiszt szakirány A-L-K 294
ápolás és betegellátás – szülésznő szakirány A-L-A 317
ápolás és betegellátás – szülésznő szakirány A-L-K 203
egészségügyi gondozás és prevenció – népegészségügyi ellenőr szakirány A-L-A 317
egészségügyi gondozás és prevenció – népegészségügyi ellenőr szakirány A-L-K 218
orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus A-L-A 319
orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikus A-L-K 290
táplálkozástudományi M-N-A 50
táplálkozástudományi M-N-K 80
n.i.: A szak nem indult
A Kar ebben az évben nem hirdet pótfelvételt.
Nekem is van egy csomó ilyen könyvem,nagyon szívesen olvasom,tanulom őket(na jó,az idegrendszer engem is idegbeteggé tesz néha ...),de már csak hobbi marad :)
Már több,mint 1 éve otthagytam a bioszt,de még a mai napig előveszem a többszáz oldalas etológia könyvemet,ha olvasgatni akarok :)
Jár több barátnőm is orvosira,nekem nem éri meg azt végigcsinálni,amit ők csinálnak.Öreg vagyok én már ehhez :D
Hú,hallod,ez nagyon nagy váltás.Mármint pálya tekintetben.Miért nem akarsz orvos lenni?Gyermekorvos?Gyermek osztályon...HeimPál...Na?Hm?:)))Ne má'...Én egyszerűen le sem bírom tenni a könyveim,pedig csak a töredékét tanuljuk(mondjuk azt ugyanúgy...:P anat vizsga előtt már bőgtem az idegrendszeren,az élettan/kórélettan könyvemen pároslábbal ugráltam...:P),de ha lehetőségem lenne,én áok-on lennék legszívesebben.
Ilyet...
jelenkeztem orvosira,1 ponttal maradtam le:)ezért lettem bioszos.Következő évben elég pontom volt,de már rájöttem,hogy nem szeretnék orvos lenni,sem biológus és elmentem bölcsis gondozónéninek :)
Mostmár csak ilyesmit szeretnék tanulni :)
Nekem magyar tárgyak és külker,mint szaktárgy elég volt kritériumnak,a többit számolták.Etk-ra nem kell különösebb előképzettség,aminek a levét persze most iszom.Mondjuk fini juice...:)
Emelt biosz,kémiával simán áok...De az csak nappalis van...:( Még nincs elég doki-hiány azé':)Én is arra várok!:DDDD (akkor mék oda is...)
Hát,én is szívesen elvégezném,de nem nappalin :(
A felvételi is rendben lenne,van 2 középfokú nyelvvizsgám,5-ös emelt bioszom,kémia érettségim...stb..de gyerek mellett..
Most bölcsis gondozónőnek tanulok,miután 2év után otthagytam a biológus szakot.Ha ezt befejeztem szívesen kezdenék bele még egy szakba.Még valami gyerekkel kapcsolatosba..
Egyetértek. Nem egyszerűnek gondolom, hanem csodás dolognak, amiért tudnék áldozatot hozni. És nem utolsó sorban azért, mert úgy érzem jól tudnám csinálni, amivel sok anyukának segíthetnék.
Gondolom Te sem unalomból választanád. :))
senki nem gondolja egyszerűnek, csak a kérdés feltevője azt nem érti hogy pl. a szülésznőit lehet levelezőn elvégezni, ami szintén sok tudást és gyakorlatot igényel, akkor ezt miért nem.
Nem gondolta-nem gondoltuk egyszerűnek!!!!!!!!!!!!
azért mert nem levelezőn kell elvégezni.....
Nem olyan könnyű ám mint sokan hiszik....
mármint elvégezni..
Tudod mit... bevallom Őszintén, ha lenne annyink én szívesen lennék főállású anyuka és még biztos vállalnék két babát, persze mellette tanulnék és mikor már nagyok akkor irány csak a meló.
Bárcsak lehetne!
Amúgy igazad van. Te jössz. nagyon drukkolok!
További ajánlott fórumok:
- Szociális munkás képzés levelezőn - hová érdemes?
- Szerintetek sokat veszt az, aki levelezőn tanul főiskolán/egyetemen és nem nappalin? Vagy aki egyáltalán nem megy továbbtanulni?
- Óvónő képzés levelezőn hol van ami jó is? Kell középfokú nyelvvizsga hozzá? Vagy legyek inkább dajka?
- Szülésznő képzés levelezőn! Érdekelne minden információ. 2 gyerek és munka mellett csinálnám.
- Munka mellett érdemes elkezdeni a főiskolát levelezőn?
- Nincs itt valaki köztetek, aki jelentkezett a HPFK, csecsemő és kisgyermek gondozó szakára, levelezőn?