Munka mellett érdemes elkezdeni a főiskolát levelezőn? (beszélgetős fórum)
Szia!
Én most végzem levelezőn a fősulit, meló mellett. Tegyük hozzá nekem azért könnyebb, mert nincs gyerkőcöm. Persze azért így se gyalog-galopp. Ahogy az előttem hozzászólók is írták, meg kell lennie az elhatározásnak, később pedig a kitartásnak, hogy ha már elkezdtem nem hagyom abba. Nálunk kétszer lehet menni vizsgázni ingyen, utána pedig ha mégse sikerült újra fel kell venni a tárgyat a következő félévben, ugyanis két alkalom után még pótvizsgadíj fejébe se mehetünk. Sokban hozzájárul a dologhoz az is hogy a munkahelyed mennyire rugalmas ezzel kapcsolatban.
Összességében én nem bánom, hogy belefogtam, még két év és be is fejezem.
Mázli ha az első két vizsga ingyen van. Nálunk már a második is 2500-3500ft közötti, ahogy múlik az idő, egyre drágább.
Érdemes helyi főiskolát választani, ha lehet, mert az utazás is sokat elvesz.
Saját vállalkozás mellett kezdtem a főiskolát, közben az apám meghalt, ezért halasztanom is kellett, mert a családi vállalkozást a csőd szélére vitte és ott is be kell segítenem.
Valószínűleg idén diplomázok. A férjem által megteremtett otthoni nyugalom nagyon sokat segít.
Én is munka mellett csináltam végig az egyetemet. Ha szeretnél tanulni, akkor meg lehet csinálni. Nem kellett halasztanom, büszke vagyok rá, hogy sosem kellett pótvizsgadíjat fizetnem (kétszer vizsgázhatsz ingyen, a harmadik már fizetős).
Nagyon jó eredménnyel államvizsgáztam. A karácsonyról kell egy picit lemondani,mivel akkor vizsgaidőszak van,de ez minden diáknál így van.Illetve nem is a karácsonyról,hanem a vizsgadrukk miatti hangulatról, és hogy a nyugodt pár nap tanulással telik.
Nyugodtan vágj bele,jó lesz, hidd el!!!
Szia!
Munka mellett tanultam,volt minden,halasztás ismétlés,de sikerült.Rengeteg lemondással járt.5 évig nem kaptam szabadnapot a munkhelyemen.Heti 6 napból 6-tot dolgoztam.
Csak így engedtek el a fősulira.
Nem mehettem táppénzre,és szabikat a vizsgákra gyűjtöttem.
Kell hozzá elszántság,és kitartás.
Nehéz, de meg lehet csinálni. Az a baj, hogy felnőtt korban az ember már maximalista (legalábbis én), nem elégszik meg a hármassal, ötös kell! Ezért pedig sokat kell tanulni. A legnehezebb az volt, mikor a 6 éves gyerekem mondta, hogy: Anya! Szerethetnél egy kicsit jobban is! Nem volt ár annyi időm, amennyi a fősuli előtt. Főleg vizsgaidőszakban.
Mindent összevéve, sok munkával és lemondással jár, szükség van a családod támogatására, de megéri.
További ajánlott fórumok:
- Van kedve valakinek hétfőtől elkezdeni a 90 napos diétát?
- Dolgozik valaki a Forever Living Products-nál? / aloe vera / Milyenek a tapasztalatok? Megéri elkezdeni?
- Hanyadik terhességi hétben érdemes elkezdeni előkészíteni a csomagot, amit majd magammal viszek szülni, ha itt az ideje?
- Melyik vitamint érdemes elkezdeni? (Pco és IR mellett)
- Szülésznő képzés levelezőn! Érdekelne minden információ. 2 gyerek és munka mellett csinálnám.
- Nagymamámmal szeretnék menni ápolásira.Ha ez sikerült akkor én mellette el tudok végezni egy levelezős főiskolát? Engedi az állam?