A terhességi (hízási) csíkok (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Nekem a 36. héten lett csíkos a combom, nem híztam semmit (csak a baba+a terhességgel járó plusz kilók, amik szülés után le is mentek) inkább a vizesedés lehetett a baj. Amúgy én csak a hasam kentem, nem tudom miért, pedig alapból száraz bőröm van..
Idővel sokat javul
sziasztok
nekem az elso terhesseg alatt az alhasam a masodik utan a koldokom folott repedt szet a borom
kentem en mindennel
ez alkat kerdese
sziasztok!
irtó száraz a bőröm a babám pedig több ,mint 4kg lett, de egy csíkom sincs, ez vagy hajlam, vagy a sok krém, de leírom, hátha másnak is beválik: nappal a primavera terhességi olajával kentem (nagyrészt búzacsíraolaj), este pedig bőven bekentem a milupa terhességi krémmel....
hátha másnak is beválik, mert nekem 41 hétig bírta.... :D
Egyebkent pedig a krem halvanyitasra is jo, ezert kell kenni szules utan is, ha vannak csikok.
Kulonben a noverem 3,80kg-os babat szult, nagyon nagy hasa volt, es nem lettek csikjai. 3 doboz kremet hasznalt el, naponta kente, pluszban babaolajjal is.
A baratnom nemreg szult, neki 3,6kg-os babaja volt, es neki sem lettek csikjai, o is vegig hasznalta a kremet.
Nyilvan nem mindegy, hogy mit hasznalsz ra!
nem vagyok nagy ász, de szerintem a száraz bőr kirepedezése és a striák kialakulása két külön fogalom.
én a 31ik héten vagyok, 2-3 naponta kenem be a hasam, most már a mellem is, ha anyukám génjeit örököltem akkor jó, mert neki 3 szülés után és jó sok kiló után sem lett csíkos a bőre, de ki tudja mitől függ
ez sem igaz!!!
Én minden nap kentem, de akinek nagyon nagy hasa van( nekem 116 cm!volt pocakosan), annak óhatatlanul lesznek csíkjai!
Nem igaz!
Kenni kell, mert a szaraz bor hamarabb kirepedezik! Ha kened minden nap (!), akkor megakadalyozhatod a kialakulasat. Es szules utan is kenni kell.
Ezt mondom en, mint kozmetikus.
Az olívaolaj tartalmú krémek igen hatékonyak. Én vajdasásági vagyok, egy szerbiai cég természetes alapanyagó termékét használtam (olívaolaj, és gyógynövények, az eredmény kitűnő. És a mellet is kenni kell, főleg szülés után, amikor a tejtől hirtelen megduzzad. Az a lényeg, hogy a krém elég zsíros legyen. Meg persze a genetika is megteszi a magáét. A kilókra is ügyelni kell:):(
Azért nehogy bedőljetek a méregdrága készítményeknek. EGyszerű, akár otthoni készítésű krémek is jók.
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed arról az ötgyermekes anyukáról, akinek a hasa tele van terhességi csíkokkal, mégis kétrészesben napozott a strandon?
- Mivel tüntethetőek el a terhességi csíkok?
- Ki mit használ vagy használt a terhességi csikok megelözésére?
- Tudsz valami jó megoldást a terhesség utáni terhességi csíkok eltüntetésére és a has feszességének visszaszerzésére?
- Clear Blue terhessegi tesztnél akkor is lehet halványan látni a csíkokat, ha az eredmény negatív?
- Napozással halványodnak a terhesség utáni csíkok?