A szódapor ugyanaz, mint a szódabikarbóna? (tudásbázis)
Szegény lányok, nem vízben feloldott mosószódát ittak, hanem fahamuból készített lúgot.
A mosószódától senki nem halna meg, persze, nem ajánlatos kipróbálni.
Szóval a lúg és a mosószóda, a szódabikarbóna mind más.
A szódabikarbónát és a mosószódát pedig nyugodt szívvel használom, egészségre nem ártalmas, sőt: környezet és bőrbarát. A mosódió szintúgy és a bórax is.
Viszont tudnék mesélni az agyonreklámozott bolti termékekről, hogy mi van bennük. Még a lábtörlőm sem mosnám ki velük....
Az I. világháború előtt a cselédlányok ittak öngyilkossági szándékkal lugot (mosószóda)
Erősen maró hatású, veszélyes anyag.
Szódabikarbóna: üzletben kapható, süteményekhez lazító szerként használjuk, vagy régen: gyomorégésre, ha valakinek túl sok sava volt.
csodák pediglen vannak :-)
amúgy az ultraporban nemtom mi van, de zsíros kosz oldására a legjobb (nem, nem nálam használtam, egy lepukkant konyhát takarítottunk)
Mihez kell?
Sütéshez szódabikarbóna, mosáshoz szóda (már ha kell még egyáltalán a mosószer mellé, a háztartástanhoz nem értek:-)
Köszi!Életmentő vagy!:)
Most mehetek vissza a boltba:(
Nem. A szódabikarbóna nátrium-hidrogénkarbonát (NaHCO3), a szóda pedig natrium-karbonát (Na2CO3).
A kémiai tulajdonságaik sok tekintetben lényegesen eltérnek.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet hogy ugyanaz a termék kétszer annyiba kerül az egyik Auchanban mint a másikban? (nem akciósan)
- Nehéz olyan barátot találni, akinek ugyanazok az elvei, erkölcsi normái és életszemlélete, mint nekem?
- A Noszty fiú esete Tóth Marival c.könyv ugyanaz, mint a film?
- Feltétlenül kell ugyanazt vacsorázni, mint amit ebédre ettem?
- Ha otthon egyhelyben kocogok ugyanazt a hatást érem el, mintha a parkban futnék?
- Miről lehet megkülönböztetni a szódaport és a szódabikarbónát?