Hogyan lehet hogy ugyanaz a termék kétszer annyiba kerül az egyik Auchanban mint a másikban? (nem akciósan) (tudásbázis kérdés)
Most is tananyag másodikban a szorzótábla, de ez olyan anyag amit otthon is gyakorolni kell(ene)
Én nem tudom, hogy tanítanak manapság az általános iskolákban számolni, de tegnapelőtt volt nálam egy anyuka egy 10 év körüli kislánnyal. Csekkekért jöttek, kérdezem a kislánytól, mennyit írjak a gépbe, 6*3=? Nem tudta megmondani... :( Pedig én határozottam emlékszem, hogy nekünk anno már másodikban be kellett vágnunk a szorzótáblát...
Segítek: a kérdésnek kérdőjel van a végén ez nem kérdés volt, hanem megállapítás. De azért köszi hogy spóroltál egy percet nekem a számolással, ha később időszűkében leszek, feltétlen szólok, hogy számolgass nekem.
"Csak hát most lehet számolni meg ügyeskedni, mert nem mondhatom a szülőknek hogy egyiknek 430-ért adom a másiknak 800-ért mert akkor kitör a vihar, hogy mi alapján kapja az olcsóbbat valaki."
ez volt az egyik kérdésed, segítettem, láthatóan komoly problémát okozott neked a helyzet megoldása; esetleg ha további problémáid vannak a matekkal, szívesen segítek máskor is, ezen ne múljon
Kar, hogy gyakorlati peldakat az eletre nem tudunk neked kuldeni, hogy te is gyakorolgathass szabad oraidban.
Inkább a címben feltett kérdésre válaszoltál volna, ahelyett hogy itt is mindenbe belekötsz. De ahogy a hozzászólásaidat elnézem, ez általánosan jó szórakozásod, úgyhogy csak rajta. Ha gondolod szívesen küldök még matekpéldákat hogy számolgathass.
Az lesz, csak tudod mindig van 1-2 szülő aki beleköt, hogy ő tegnap 429-ért látta stb. stb. de persze így fogom csinálni :)
Így huzzák le az embereket :)
na ne mááár, hogy egy tanárnőnek ez problémát okozzon, de ha igen segítek:
36x429=15.444
16x800=12.800
28.244:52=543,15 kp. kerekítési szabályokat alkalmazva 545,-Ft/készlet, lesz 96 Ft pluszod
Ha már ennyire jó fej voltál, hogy a szülők helyett magadra vállaltad a vásárlást, szerintem korrekt, ha átlagolod, és mindenki azonos áron kapja meg.
Az árképzés ma már tudomány.
elvileg azt gondolnám, hogy ugyanonnan rendeli mondjuk a ceruzát. Az osztályomnak vettem ceruzakészletet a gyerekeknek, 36 csomag volt az összes a budakalásziban 429 ft-ért, majd átutaztam az óbudaiba és a maradék 16 készletet ott csak 800-ért tudtam megvenni. Még jó hogy nem fordítva volt, gutaütést kaptam volna. Csak hát most lehet számolni meg ügyeskedni, mert nem mondhatom a szülőknek hogy egyiknek 430-ért adom a másiknak 800-ért mert akkor kitör a vihar, hogy mi alapján kapja az olcsóbbat valaki.
A központi újságos akciós árak mindenhol egyformák. Ezen kívül szoktak lenni saját akciók is, amik csak az adott áruházra vonatkoznak.
A többi árat pedig minden áruház saját beszerzései és árukészlete alapján határozza meg.
Ha akciós, akkor is lehet több máshol. Pl. Auchan 124-es számú üzlete hirdeti az akciót, akkor a 326-osban hiába veri a vevő az asztalt. (Amúgy nyilván nem teszi, mert más az üzletpolitikájuk ez csak egy pl. volt.)
Minden bizonnyal az adott üzletnek kell kitermelnie a maga hasznát.
Ha nem akciós, akkor annyiért adja, amennyiért akarja.
Egyébként azt mondják, a csömöri a legolcsóbb...
Törvényes, mivel minden áru szabad áras!
A Tesco is ezt csinálja... A kistescók sokkal drágábbak, mint a hiperek. Nem tudom, ez törvényes -e vagy sem, hiszen ugyanaz az áruházlánc...
Ekkora különbséggel még nem tallálkoztam, de biztos akalmazkodnak a helyi viszonyokhoz.
Ezt én is tapasztaltam, hogy hogyan lehet, nem tudom. De nálunk a volt corából lett Auchan sokkal olcsóbb, mint az "eredeti".
Hogyan lehet hogy ugyanaz a termék kétszer annyiba kerül az egyik Auchanban mint a másikban? (nem akciósan)
További ajánlott fórumok: