Nehéz olyan barátot találni, akinek ugyanazok az elvei, erkölcsi normái és életszemlélete, mint nekem? (beszélgetés)
Úgy lehet kijönni teljesen más emberekkel, ha van egyetlen egy közös pont. Ez pedig a másikra való nyitottság, a feltétel nélküli elfogadás, és a másik világszemléletének tiszteletben tartása. De legalább a törekvés ezekre.
Nekem például általában nincs szükségem arra, hogy mások igazat adjanak nekem, mivel ki vagyok békülve magammal. Nincs szükségem külső megerősítésekre magammal és a világszemléletemmel kapcsolatban. Ellenben szívesen hallgatom meg mások álláspontját. Abból legalább sokkal többet tanulok, mintha valaki csak ugyanazt mondja, amit én is gondolok.
Olyat nehéz, akiknek ugyanazok. Inkább lehet olyat, akiknek hasonló. Vagy többnyire ugyanolyanok, de itt-ott eltérnek. Mondjuk nekem vannak olyan barátaim, akiknek meglehetősen más az életszemléletük. Nekem ez nem kizáró ok.
Ha valami speciálisabb erkölcsi normákról van szó, akkor biztos vannak ilyen közösségek. Ott kell keresni.
Attiól függ, mikor ezek az elvek, erkölcsi normák, életszemlélet.
Ha extrém módon eltér az átlagostól, akkor nem a legkönnyebb.
További ajánlott fórumok:
- Felfüggesztett büntetés szerepel-e az erkölcsi bizonyítványban, és el lehet-e így helyezkedni valahol?
- Felháboritó, hogy minden tv-csatornán ismétlések mennek és ugyanazok a filmek, müsorok!
- Az erkölcsi bizonyítvány mikortól lesz tiszta, ha valaki volt börtönben?
- A kínai vakcinára ugyanazok a jogok vonatkoznak utazás szempontjából, mint a nyugati vakcinára?
- Dr. Lenkei vitaminok ugyanazok mint a Vitaking vitaminok?
- Véletlen vagy nem, hogy facebook-on ugyanazok az ismerősök jelennek meg mindig az adatlapomon, csak más sorrendben?