A segítségeteket kérem.4 hónapja szültem és azóta nincs étvágyam, nagyon sokat lefogytam. Segítsetek mit tegyek? (tudásbázis)
bocsi, most olvasom, hogy véletlenül tehéntejet írtam! a kecsketej hasonlít leginkább az anyatejhez! ezer bocs!
Sorry!
Sziasztok!
nem tudtam, hogy a vérszegénység és az étvágytalanság között összefüggés van, de akkor viszont nem értem hogy nekem mitől van ilyen fenenagy étvágyam? pedig már a szülékor is és azóta is - tulajdonképpen évek óta - vérszegény vagyok. mindegy
szerintem is inkább kecsketejet adj a picinek, tehéntejet semmiképp! valahol olvastam, hogy összetételben a tehéntej hasonlít leginkább az anyatejhez, ez a legbiztonságosabb, legalábbis én ezt adnám, ha ilyen helyzetben lennék!
Ilona, akkor már inkább kecsketej!!! bocitejet nagyon nem ajánlják ilyen piciknek!!!
egy ismerősömnek sem volt teje, a tápszerekktől ódzkodott, ő kecsketejen nevelte fel a picijét, aki azóta is egészséges :)
amúgy a felnőttek egy része sem bírja a tehéntejet, nekik is kecsketejet ajánlanak.
Szerintem méééég nagyon kicsi a bocitejhez.
Ám mindenkinek joga van ahhoz, hogy döntsön.
Sok sikert!
Sajnálom ami Veled történt!!
DE: ne adj annak a Picikének bocitejet!!!! Lehet, hogy az egyik tápszertől bukott( ez a szakmai neve) de annyi féle tápszer van, érdemes kipróbálni egy másikat. Nem egyformák a Gyermekek.
Mindig csak egy dobozzal írass fel az orvossal, így ha nem válik be akkor sem akkora a károd, ill. a bontatlan másik csaomagot átadhatod valakinek.
Tessék elmenni a háziorvosodhoz és mondd el neki a problémáidat, ugyanúgy ahogy most nekünk- tulajdonképen idegeneknek - elmondtad.
Nem vagyunk egyformák, nem megy mindenkinek gördülékenyen a szülés utáni első időszak. Nekem sem ment, de volatk akiktől segítséget lehetett kérni és éltem vele, mert felfogtam, hogy a Gyermekemnek szüksége van rám.
Írj nyugodtan, remélem egy kicsit fel tudtalak rázni!! Csak bátran!! Minden jót, szép egészséges Babát kívánok Neked!!!
Szia!
A vérszegénység nem jó.Tényleg menj el dokihoz.Szoptatsz?Mert ilyenkor a babának nagy szüksége van tápanyagra.Ha nem eszel eleget, akkor nem tudod majd őt sem táplálni.Ja és csak még jobban le fogsz fogyni.Szóval a cél érdekében egyél.Inkább többször keveset.Amit megkívánsz, azt vedd magadhoz.:)))
Pihenjél,kérjél segitséget ha van módodban,
Sok tápláló folyadékot igyál.Orvosi segitséget
kérjél(labor,stb)
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Muszáj enned, a baba miatt is! Próbáld megerőltetni magad és, valóban megoldás lehet valamilyen multivitamin.
Első a gyerek!
Ilona, én is jártam már így, akkor egy orvosi asszisztensnő azt mondta, hogy azért néha egyek meg egy nagyon lágyra főtt tojást, meg rágcsáljak el néha gyümölcsöt. a problémát nem odja meg, de legalább olyan tápanyagot kap a szervezeted, amit meg is tudsz emészteni, és kis mennyiségből is sok energiát tud előállítni. ha nincs étvágyad, ennyi idő alatt már belassult az emésztésed, a gyomrod meg elszokott a munkától.
úgyhogy ennyivel tudsz magadra vigyázni, amíg valahogy lesz étvágyad, vagy megtalálják, mitől van és tudnak segíteni.
szülés utáni depresszióra még nem gyanakodtak? nem mindenkinél levertségben jön ki a depresszió. nálam csak annyiban jött ki, hogy nem volt étvágyam (igaz, nem szülés, hanem szakítás utáni depi volt :) )
ez jutott eszembe, remélem, tudtam segíteni :)
lehet vérszegény lettél, és vitaminra van szükséged!
orvoshoz menj el mindenképp!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek miért nem kellek a páromnak? 3 hónapja szültem meg a kisfiunkat, de azóta hozzám sem ért...
- Pár hete nagyon erősenn elkezdett hullani a hajam. Nincs 4 hónapja hogy szültem. Szted mitől lehet?
- 14 hónapja szültem, de a hasam még mindig hatalmas, mivel lehetne ledolgozni?
- Két hónapja szültem és azóta állandóan zsibbadnak a kezeim.Egyre rosszabb! Volt valakinek hasonló érzése?
- Normális, ha 15 hónapja szültem és még nem jött meg? PCOS-em van
- 4.5 hónapja szültem már nem szoptatok, szeretnék leadni még kb 6-8 kg-ot, valami jó ötlet ami két lurkó mellett is könnyen megoldhato?