A párod mellé állsz egy vitában, akkor is, ha nem értesz vele egyet? (beszélgetés)
Tapasztalatlan vagyok, vagy feledékeny. :)
Nekem nem volt ilyen problémám és a férjem se állt ki ellenem.
Egy asztaltársaságnál autonóm személyiségek vagyunk és nem jut el odáig az ember, hogy ne vegye figyelembe a másik szubjektív véleményét. Hacsak nem azt mondja, hogy 2+2 az öt.
Szerintem bármilyen nagy átlag egyetértésben megeshet, hogy pár dologról mást gondolnak. Főleg ha a felvetés csak a vita alatt jön fel, és rögtönzött a fejtegetés.
Meg nem is volt itt kritérium, hogy csak 1000 éves házasokról beszélünk.
Mennyire szerteágazó lehet. :)
A blődséget kizárnám, mert egy házaspár az évek alatt egymáshoz szokott, egymáshoz idomult és nem gondolom, hogy egyik el tudja viselni a másik blődségét hosszútávon.
Általában igaza van ha mással vitatkozik, így mellé állok.
Ha velem vitázik akkor természetesen nincs igaza, így nem áll módomban mellé állni:)
Tart az asszonytól, nem akar konfrontálódni. Belesimul, ilyen a természete.
Nem tudni, hogy az asszony hogyan reagálna, ha egyszer nem neki adna igazat.
Talán működik az a nevelési elv, hogy mások előtt ne hozzuk kellemetlen helyzetbe egymást. Egy családtagot sem.
A szeretet csupán nem lehet akadálya, hogy ellentmondjunk, ezért ez hibás hivatkozás szerintem.
"Ha nincs, akkor meg velem vitatkozik..."
:DDDDDD
Nem. A vita éppen arról szól, hogy érvek sorakoznak érvek ellenében. Elvtelenül veszekedni még soha nem láttam, nem tudom mit tennék abban az esetben.
Őszintén szólva azt sem szeretem, ha az én konfliktusaimba beszáll bárki. Ha veszélyben lenné, nyilván örülnék, ha valaki megvédene, de verbálisan nem szorulok támogatásra ;)
Én is így gondolom.
Megtörtént, de ebben az esetben a apuka szolidaritása felülírta az ilyen esetekben elvárható magatartást.
Enissa(15): Tavaly abban az időben többnyire migránsok voltak a Keletinél lévő bisztróban, akiket nem volt nehéz megkülönböztetni a honi lakosságtól.
Csak azért hoztam ide a példát, mert ebben az esetben is egy harmadik személy magatartása miatt alakult ki a konfliktus.
Miért kirakatszerű? Ha valaki megvédi a társát mások előtt, akkor azért kirakatszerű, és "tuti nem szeretik egymást", ha pedig nem védi meg, akkor meg azért "tuti nem szeretik egymást".
Nézőpont kérdése. Vagyis inkább arról szól a nézőpont is, amit a néző bele akar látni.
Ha pedig nyíltan veszekszik/vitázik olyanról, amiről tudjátok, hogy nem is úgy gondolja de csak a felesége miatt teszi, az nem a kapcsolatuk hibája, hanem az egyén hibája, az az illető nem hiteles, de nem a kapcsolata (vagyis azt nem tudhatjuk, de nem lehet ebből a dologból kikövetkeztetni)
Nehéz olyat találni, amiben annyira nem értünk egyet, hogy nekiállnék támadni olyan szituációban, amikor már vitázik valakivel.
Vicces kontesztusban már előfordult (de csak mert tudom, hogy a másiknak van hozzá humorérzéke és nem veszi komolyan), viszont komoly dolgokban ha annyira nem értek egyet, inkább hallgatok és megmondom utólag négyszemközt. Támadni, vagy 2 az 1 ellen (ha az az egy ráadásul a férj, barát, partner) gusztustalan.
Ez hülyeség, akárhol írták le. Bárki idegen felkaphatná a gyerekeket puszilgatni, pusztán azért, mert az övé eszébe jutott.
Még ilyet!:((((((
Most ez a vélemény független attól, hogy bevándorló, átutazó, vagy unokáitól távol élő nagymama.
Nem az a vitatkozós fajta. Ráadásul általában igaza van. Ha nincs, akkor meg velem vitatkozik, úgyhogy olyankor nem állok mellé.
Komolyan, nem jut eszembe olyan szituáció, hogy valaki mással vitatkozott volna, és ne lett volna igaza.:))
Ha idegennel vitatkozik, akkor többnyire igen, a véleményemtől függetlenül.
Családtagok közti vitából ki szeretnék maradni, párom, szüleim, gyerekem közt nem sziívesem választanék.
( a férjem a legreménytelenebb leghülyébb szituációkban is maximálisan, sőt harciasan kiállt mellettem, ami nagyon jól esett )
Nem szólok bele!
Max. ha azt látom, hogy nem tudják egymás között símán lerendezni, akkor a páromat arra próbálom rávenni, hogy hagyja abba a vitát. De annak eldöntésében nem veszek részt.
Gyerek Keletinél bisztróban mit keres?
A helytől függetlenül az anyának volt igaza, senki ne puszilgasson egy gyereket, még azt sem szerettem, ha a rokonok puszilgatták.
Migráns? Rá volt írva, hogy az? :DD
További ajánlott fórumok:
- Szereted ha a párod a melledet simogatja?
- Mit tennél, ha a párod izzadtan, büdösen fekszik le este melléd az ágyba?
- Az egészséges lélekhez szükséges a nyaralás és kikapcsolódás. Egyet értesz ezzel?
- Mit értesz azon, hogy okos női viselkedés?
- Tulajdonságok melyeket nem értesz a nőkben
- Mit csinálnátok, ha egy nő folyamatosan nézné a melletted űlő párodat és őt az sem zavarná, hogy te is látod mit csinál?!