Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A munkáltató nem jogosult táppénz fizetésére fórum

A munkáltató nem jogosult táppénz fizetésére (beszélgetés)

2019. jan. 23. 11:06

Ha akarsz emailt írni:

kmrep@ebf.bfkh.gov.hu

Budapest és Pest megye esetében ez működött.

Név, lakcím, TAJ szám, munkáltató pontos megnevezése, a kifizetetlen táppénz időszak megjelölése legyen bent az emailben.

A hivatalnak 30 napja van a határozatra (a papírok beérkezése után)+ a posta 5-8 nap.

Az első esetben kell mindenképp a munkáltatói papír, mert abból derül ki, mennyi pénzt küldjenek, folyamatos táppénz esetén később már hamarabb megkaphatod.

2019. jan. 23. 10:52

A munkáltatódnak kötelessége elküldeni a szükséges iratokat a megyeileg illetékes kormányhivatalhoz.

2016-ban volt hasonló ügyem, akkor emailben fordultam az OEP-hez(már az is a kormányhivatal része).

Idézek a válaszból:

A táppénz kérelem benyújtásával kapcsolatban tájékoztatásul közöljük továbbá, hogy az erre vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint a kérelmeket a foglalkoztatónak 5 napon belül kell megküldenie a székhelye szerint illetékes kormányhivatalnak. TvR 38. § (1)

Tapasztalataink szerint azonban ezen határidőn belül nem kerül benyújtásra a kérelem.

...táppénz kérelem elbírálása során megállapítást nyert, hogy foglalkoztatója részérül nem került beküldésre a „Foglalkoztatói igazolás” nyomtatvány, valamint a keresőképtelenség kezdetéről szóló igazolás, melynek pótlására a munkáltatót a 2016. november 24. napján kelt végzésünkben szólítottuk fel. A kért dokumentumok nyilvántartásunk aktuális adattartama szerint nem érkeztek meg Hivatalunkhoz.

Kérjük, szíveskedjen felvenni a kapcsolatot munkáltatójával, ha az orvosi igazolásokat a foglalkoztatónak már továbbította. Amennyiben az orvosi igazolások elvesztek vagy megsemmisültek, úgy kezelőorvosa az orvosi igazolásról (kórházi igazolásról) másodlatot tud kiállítani, melyet közvetlenül megküldhet Hivatalunk felé, azonban ebben az esetben szükséges foglalkoztatójánál igazolni távollétét.

Végül az októberi táppénzt januárban kaptam meg.

2019. jan. 19. 09:13

A munkáltatódnak kötelessége elküldeni a TP papírod a társadalombiztosítóhoz.

Nekik meg 8 napon belül utalniuk kell.

2 és fél hónapot voltam, TP-en, de minden simán ment!

4. ab3619a9cd (válaszként erre: 1. - 82b19139c2)
2019. jan. 18. 11:55
Anno így jártam én is! Kiderült hogy azért sumákoltak mert be sem voltam jelentve. Illetve be voltam, csak olyan címre ahol egy kies puszta volt. Közben csődeljárás, cégmegszűnés... Tb-vel egyezkedtem, bizonyítás szerződéssel stb. 5 hónap múlva kaptam minimális összeget!
3. 12d083b51b (válaszként erre: 1. - 82b19139c2)
2019. jan. 18. 10:13
A munkáltató az általad először beadott tp-s papírt egy külön nyomtatvány kíséretében (remélhetőleg) továbbította a legközelebbi TB-kirendeltséghez. Attól kezdve már rajtuk áll, hogy te mikor kapsz először táppénz. Talán ott kellene érdeklődnöd, hogy egyáltalán ott vannak-e a papírjaid, és mikorra várhatsz lóvét.
2019. jan. 18. 09:12

Kik kapnak emailt, a könyvelők?

Valószínűleg a munkahelyed nem önálló kifizetőhely.

Ha leadták TB-nél a táppénzes papírt, ott érdeklődhetsz.

2019. jan. 18. 07:15
2 hónapja táppénzen vagyok (veszélyeztetett terhesség), de még egy fillér táppénzt nem kaptam. Hiába adom le a munkáltatónak (illetve a könyvelőknek szoktuk),nem történik semmi. Harmadjára kapják azt az emailt, hogy "a munkáltató nem jogosult elektronikus úton blablabla" (nem emlékszem pontosan a szövegre,h mit mondtak mi az elutasítás oka). Én mit tudok csinálni ebben az esetben? Hova adjam le akkor? Tudok egyáltalán valamit csinálni vagy várnom kell további heteket,hónapokat, hogy a könyvelők majd csak intéznek valamit?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook