A munkáltató tudhatja-e, hogy milyen betegség miatt voltam táppénzen? (Ha igen honnan?) (tudásbázis)
Most már kezd izgalmas lenni...
Ha fertőző, az lehet, hogy más kategória.
Személyiségi jogok azért léteznek!
Az alábbi lista szerint úgy gondolnám, hogy 8-as. De most néze csak, hogy nem Te voltál a fórum indítója.
Szóval, ha hosszú ideig van az ember táppénzen, úgyis megkérdezik, hogy miért. Ha pedig csak pár napig, nem nagyon izgalmasak a miértek.
Miért kell ennyire titkolóznod? Egy hasi műtét olyan nagy titok?
Legfeljebb azt mondod a munkahelyedet, hogy volt egy hasi műtéted, és kész! Nem kell azt annyira részletezni! Nem kötelezhetnek, hogy részletesen agyarázd meg!
Üzemi baleset 1
Foglalkozási megbetegedés 2
Közúti baleset 3
Egyéb baleset 4
Beteg gyermek ápolása 5
Terhesség-szülés miatti keresőképtelenség 6
Közegészségügyi okból foglalkozástól eltiltás vagy hatósági elkülönítés 7
Egyéb keresőképtelenség 8
Veszélyeztetett terhesség 9
Azt tudja:
hogy munkahelyi baleseti táppénzes vagy-e
"sima" betegség miatt voltál otthon,
terhes vagy.
Azt is tudja, hogy kórházban voltál-e vagy "csak" otthon gyógyulgattál.
Kb. ennyi...
Az igaz :-))
De nem is hiszem, hogy baj, ha a munkáltató tud róla.
nem tudja, dehogy tudja.
Ha csak nem valamelyik kollégád elmondta neki, akinek te elmondtad, hogy mi a bajod.
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy a munkáltató tudhatja-e, hogy milyen betegség miatt voltam táppénzen? (Ha igen honnan?)
Köszi előre is!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet elérni, hogy a munkáltató mondjon fel a munkavállalónak, ha az betegség miatt nem tud tovább dolgozni?
- Rokkant az egyik ismerősöm és betegsége romlott az utóbbi időben, a munkáltatója elküldte, mert nem bír úgy dolgozni mint egy egészséges!
- Dec. közepétől táppénzen vagyok. Az első 2 hetet a munkáltató fizeti, vagy megelőlegezi a TB?
- A munkáltató nem akar bérlettámogatást fizetni, mert a hónap nagy részében táppénzen voltam a kisfiammal. Joga van ehhez?
- Ha valaki folyamatosan táppénzen van, mit kell leadni a munkáltatónál?
- Veszélyeztetett terhesség miatt táppénzen vagyok, de a munkáltatóm még nem adta le a papíromat. Mit tegyek?